Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Dünya markası!

Darıca 21.11.2016 - 15:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Dünya markası!

26 yıl önce hobi olarak temelleri atılan ve bugün Darıca’nın dünyaya açılan markası olan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde barındırdığı tür ve canlı sayısı bakımından ilgi odağı.

Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı, Bölgemizin kuşkusuz dünyaya açılan en büyük markası. Bünyesinde 300’e yakın türde 3 bin 600 hayvanı, 600 türde 8 bine yakın bitkiyi barındıran, kamuoyunda Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı aynı zamanda Türkiye’nin hayvan hastanesi de olan tek yeri. 3600 HAYVAN BARINIYOR Arif Güler, şu bilgileri verdi: “Burası 1990 yılında kurulup, 1993 yılında ziyarete açılmış bir hayvanat bahçesi ve Botanik parkı. 80 dönüm alan üzerine kurulu bir park. 300’e yakın türde 3600 hayvan barınıyor. Hayvan nüfusu bakımından Türkiye’nin en çok hayvan barındıran yeri burası. Aynı zaman da  600 türde 8 binden fazla bitkiden oluşan, özel bitkilerle dolu Botanik parkımız var. Bünyemizde yer alan hayvanların neredeyse tamamı doğal yaşamda sayıları azalan, tükenmekte olan hayvanlar. Burası onlara ev sahipliği yapıyor. Öncelikle korunma altına alacağımız hayvan için yaşam şartları oluşturuyoruz. Doğal standartlara uygun alanlar olması gerekiyor. En son gelen gergedan için de bunu yaptık. Daha önce burada yaşayan Gergedan için 4 dönüm alan oluşturmuştuk. Hayvanların sağlık sorunu yaşamayacakları, doğal ortamlarında gördükleri hayvanlarla bir arada olacakları ortamı sağlıyoruz. “dedi. EĞİTİMLERE ÖZEL ÖNEM Eğitimlere de çok önem verdiklerini belirten Güler, “Bir de eğitim kısmımız var. Her yıl Millî Eğitimle protokoller yapıyoruz. Protokoller dahilinde bölgede yaşayan öğrenciler kolaylıkla bize gelip burayı geziyorlar, hayvanları yakından tanıyorlar. Bizde 1 Aralık’dan 15 Mart’a kadar belirlenen illerde eğitim seminerleri düzenliyoruz. Okulların konferans salonlarında öğrencilerle bir araya geliyoruz. Okul grupları geldiğinde her öğrenci grubuna bilgilendirme yapıyoruz. Doğal koşullarda zarar gören hayvanların ne şartlar atında zarar gördüklerini anlatıp bilgilendiriyoruz. Bu eğitimlere çocuklardan başlayarak 6-7 yıldır bu çalışmayı sürdürüyoruz. “şeklinde sözlerini bitirdi.     
26 yıl önce hobi olarak temelleri atılan ve bugün Darıca’nın dünyaya açılan markası olan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı içerisinde barındırdığı tür ve canlı sayısı bakımından ilgi odağı.

Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı, Bölgemizin kuşkusuz dünyaya açılan en büyük markası. Bünyesinde 300’e yakın türde 3 bin 600 hayvanı, 600 türde 8 bine yakın bitkiyi barındıran, kamuoyunda Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı aynı zamanda Türkiye’nin hayvan hastanesi de olan tek yeri.

3600 HAYVAN BARINIYOR

Arif Güler, şu bilgileri verdi: “Burası 1990 yılında kurulup, 1993 yılında ziyarete açılmış bir hayvanat bahçesi ve Botanik parkı. 80 dönüm alan üzerine kurulu bir park. 300’e yakın türde 3600 hayvan barınıyor. Hayvan nüfusu bakımından Türkiye’nin en çok hayvan barındıran yeri burası. Aynı zaman da  600 türde 8 binden fazla bitkiden oluşan, özel bitkilerle dolu Botanik parkımız var. Bünyemizde yer alan hayvanların neredeyse tamamı doğal yaşamda sayıları azalan, tükenmekte olan hayvanlar. Burası onlara ev sahipliği yapıyor. Öncelikle korunma altına alacağımız hayvan için yaşam şartları oluşturuyoruz. Doğal standartlara uygun alanlar olması gerekiyor. En son gelen gergedan için de bunu yaptık. Daha önce burada yaşayan Gergedan için 4 dönüm alan oluşturmuştuk. Hayvanların sağlık sorunu yaşamayacakları, doğal ortamlarında gördükleri hayvanlarla bir arada olacakları ortamı sağlıyoruz. “dedi.

EĞİTİMLERE ÖZEL ÖNEM

Eğitimlere de çok önem verdiklerini belirten Güler, “Bir de eğitim kısmımız var. Her yıl Millî Eğitimle protokoller yapıyoruz. Protokoller dahilinde bölgede yaşayan öğrenciler kolaylıkla bize gelip burayı geziyorlar, hayvanları yakından tanıyorlar. Bizde 1 Aralık’dan 15 Mart’a kadar belirlenen illerde eğitim seminerleri düzenliyoruz. Okulların konferans salonlarında öğrencilerle bir araya geliyoruz. Okul grupları geldiğinde her öğrenci grubuna bilgilendirme yapıyoruz. Doğal koşullarda zarar gören hayvanların ne şartlar atında zarar gördüklerini anlatıp bilgilendiriyoruz. Bu eğitimlere çocuklardan başlayarak 6-7 yıldır bu çalışmayı sürdürüyoruz. “şeklinde sözlerini bitirdi. 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.