11 milyon kişiye af

Ekonomi 20.12.2016 - 15:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

11 milyon kişiye af

Vatandaşların bankalardaki kötü sicili silinecek. Tasarı Meclis’e sunuldu. Hem esnafa hem de vatandaşa yeniden krediye ulaşma imkanı gelecek. Borçlar yeniden yapılandırılacak

Vatandaş bankalar ile barışıyor. Sicil affı ile bankalara kredi borcu olan toplam 11.5 milyon kişi kara listeden çıkacak. Türkiye çapında toplam 2.3 milyon şirketi de ilgilendiren sicil affı, esnafın da yüzünü güldürecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve şirketlere sicil affı düzenlemesine ilişkin, "Başbakanımız'ın talimatı ile kısa sürede çalışmayı bitirdik. Maliye torba yasası içerisinde bu hafta zannedersem komisyonlarda görüşülmeye başlanacak" dedi. İş dünyasının beklediği sicillerin yeniden düzenlenmesi ve beyaz bir sayfa açılması noktasında güçlü talepler olduğunu ifade eden Tüfenkci, düzenlemeden çok kişinin yararlanacağına dikkati çekti. 6 AY İÇİNDE BAŞVURUN Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti: "Özellikle burada halen ödenmemiş karşılıksız çeki olan 566 bin 116 kişi, kredi kartı nedeniyle yasal takip borcu bulunan 2 milyon 233 bin 188 kişi, bireysel kredilerden yasal takip borcu bulunan 1 milyon 729 bin 846 kişi, ticari kredilerden yasal takip borcu bulunan 535 bin 379 şahıs şirketi ile 99 bin 929 sermaye şirketi olmak üzere gerçekten epeyce bir rakam tutan insanı, şirketleri ilgilendiren bir düzenleme. Tabii bunların bir kısmı borcunu ödediği halde kara listede. 6 ay içinde başvuranın sorunu çözülecek."
Vatandaşların bankalardaki kötü sicili silinecek. Tasarı Meclis’e sunuldu. Hem esnafa hem de vatandaşa yeniden krediye ulaşma imkanı gelecek. Borçlar yeniden yapılandırılacak

Vatandaş bankalar ile barışıyor. ile bankalara kredi borcu olan toplam 11.5 milyon kişi kara listeden çıkacak. Türkiye çapında toplam 2.3 milyon şirketi de ilgilendiren sicil affı, esnafın da yüzünü güldürecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve şirketlere sicil affı düzenlemesine ilişkin, "Başbakanımız'ın talimatı ile kısa sürede çalışmayı bitirdik. Maliye torba yasası içerisinde bu hafta zannedersem komisyonlarda görüşülmeye başlanacak" dedi. İş dünyasının beklediği sicillerin yeniden düzenlenmesi ve beyaz bir sayfa açılması noktasında güçlü talepler olduğunu ifade eden Tüfenkci, düzenlemeden çok kişinin yararlanacağına dikkati çekti.

6 AY İÇİNDE BAŞVURUN
Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti: "Özellikle burada halen ödenmemiş karşılıksız çeki olan 566 bin 116 kişi, kredi kartı nedeniyle yasal takip borcu bulunan 2 milyon 233 bin 188 kişi, bireysel kredilerden yasal takip borcu bulunan 1 milyon 729 bin 846 kişi, ticari kredilerden yasal takip borcu bulunan 535 bin 379 şahıs şirketi ile 99 bin 929 sermaye şirketi olmak üzere gerçekten epeyce bir rakam tutan insanı, şirketleri ilgilendiren bir düzenleme. Tabii bunların bir kısmı borcunu ödediği halde kara listede. 6 ay içinde başvuranın sorunu çözülecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.