9 rütbeli asker gözaltına alındı

Kocaeli 12.01.2017 - 11:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

9 rütbeli asker gözaltına alındı

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Kocaeli İl Jandarma Komutanlığında görevli 8 rütbeli personel gözaltına alındığı öğrenilirken 4 rütbeli personelin ise arandığı belirtildi.

  FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı emri ile görevden uzaklaştırılan ve Jandarma Teğmen H.İ.T., Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş K.A., Uzman Jandarma 1. Kademeli Çavuş E.Ç., Uzman Jandarma 2. Kademeli Çavuş B.E, Uzman Jandarma 8. Kademeli Çavuş İ.S., Jandarma Üsteğmen A.Y., N.A. ve L.G. ile Jandarma Yüzbaşı İ.G. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.   4 rütbeli personel aranıyor Operasyon kapsamında Jandarma Üsteğmen D.O., Uzman Jandarma 1. Kademeli Çavuş M.A. ile rütbeleri öğrenilemeyen E.A. ve M.A. isimli şüphelilerin ise arandığı belirtildi. Şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı olan ‘Bylock’ kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Kocaeli İl Jandarma Komutanlığında görevli 8 rütbeli personel gözaltına alındığı öğrenilirken 4 rütbeli personelin ise arandığı belirtildi.

FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı emri ile görevden uzaklaştırılan ve Jandarma Teğmen H.İ.T., Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş K.A., Uzman Jandarma 1. Kademeli Çavuş E.Ç., Uzman Jandarma 2. Kademeli Çavuş B.E, Uzman Jandarma 8. Kademeli Çavuş İ.S., Jandarma Üsteğmen A.Y., N.A. ve L.G. ile Jandarma Yüzbaşı İ.G. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

 

4 rütbeli personel aranıyor

Operasyon kapsamında Jandarma Üsteğmen D.O., Uzman Jandarma 1. Kademeli Çavuş M.A. ile rütbeleri öğrenilemeyen E.A. ve M.A. isimli şüphelilerin ise arandığı belirtildi. Şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı olan ‘Bylock’ kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.