Görgün bir büyük işi daha başardı

Gebze 28.01.2017 - 21:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Görgün bir büyük işi daha başardı

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Avrupa Gönüllü Hizmeti basvurusu kabul edilen Üniversitemiz, Avrupa Gönüllü Hizmeti akredite kuruluşu oldu. Hayırlı olsun." ifadesi ile GTÜ'nün bir başarısını daha kamuoyu ile paylaştı.

AGH Nedir? AGH, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve uluslararası projeler vasıtasıyla gençlerin hareketliliğini amaçlayan ERASMUS+ Programı’nın bir parçasıdır. Gençlerin farklı ülkelerdeki STK’larda ya da kamu kurumlarında gönüllü faaliyetlerde bulunmalarını sağlar. Kültürlerarası boyutu ve resmî olmayan yaklaşımı sayesinde AGH farklı kültürlere dokunmak, bireysel ve mesleki gelişimde kullanılabilecek yeni yetenek ve deneyimlere sahip olmak için eşsiz bir fırsattır. Gönüllü, gönderici kuruluş ve ev sahibi kuruluştan oluşan üçlü bir ortaklık çerçevesinde; belirli bir zaman dilimi için bağlılık sözleşmesi olan AGH, bir staj programı ya da mesleki eğitim, gençlik istihdamı, dil kursu, yurtdışı eğitimi, turizm faaliyeti veya ucuz işgücü çalıştırmak değildir. AGH, ücretsizdir. Seyahat masrafları, konaklama, gıda, sağlık sigortası ve aylık ödenek karşılanmaktadır. İlgili periyod sonunda AGH gönüllüleri Youthpass adlı sertifika belgesi almaktadır.
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Avrupa Gönüllü Hizmeti basvurusu kabul edilen Üniversitemiz, Avrupa Gönüllü Hizmeti akredite kuruluşu oldu. Hayırlı olsun." ifadesi ile GTÜ'nün bir başarısını daha kamuoyu ile paylaştı.

AGH Nedir?

AGH, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve uluslararası projeler vasıtasıyla gençlerin hareketliliğini amaçlayan ERASMUS+ Programı’nın bir parçasıdır. Gençlerin farklı ülkelerdeki STK’larda ya da kamu kurumlarında gönüllü faaliyetlerde bulunmalarını sağlar. Kültürlerarası boyutu ve resmî olmayan yaklaşımı sayesinde AGH farklı kültürlere dokunmak, bireysel ve mesleki gelişimde kullanılabilecek yeni yetenek ve deneyimlere sahip olmak için eşsiz bir fırsattır.

Gönüllü, gönderici kuruluş ve ev sahibi kuruluştan oluşan üçlü bir ortaklık çerçevesinde; belirli bir zaman dilimi için bağlılık sözleşmesi olan AGH, bir staj programı ya da mesleki eğitim, gençlik istihdamı, dil kursu, yurtdışı eğitimi, turizm faaliyeti veya ucuz işgücü çalıştırmak değildir.

AGH, ücretsizdir. Seyahat masrafları, konaklama, gıda, sağlık sigortası ve aylık ödenek karşılanmaktadır. İlgili periyod sonunda AGH gönüllüleri Youthpass adlı sertifika belgesi almaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.