Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkem 2023'e hazır

01.03.2017 - 08:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkem 2023'e hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'ne katılmak için özel uçak "TUR" ile Pakistan'ın başkenti İslamabad'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar: Mevcut rakamlar potansiyelimizi yeterince harekete geçiremediğimizi ortaya koyuyor. Ülkeler arasında ticaretin artması için hava, kara ve deniz yolu ulaşımının kalitesini artırmalıyız. "ÜLKEM 2023'E HAZIR" Her türlü ticari gelişimine ülkem hazır. 2023 vizyonuna çok önem veriyoruz. TÖRENLE KARŞILANDI Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Nur Khan Askeri Havalimanı'na gelişinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Hukuk ve Adalet Bakanı Zahid Hamid, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve eşi Aslı Girgin, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin ile İslamabad Büyükelçiliği çalışanları tarafından karşılandı. Erdoğan, havalimanında düzenlenen resmi törende, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Pakistan'a geldi. NAVAZ ŞERİF'İ KABUL ETTİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİK) Liderler Zirvesi için geldiği Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü. Başbakanlık konutunda gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı basına kapalı görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü. YEMEĞE KATILDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi'ne katılan liderler onuruna verdiği akşam yemeğine iştirak etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EİT Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'in liderler onuruna verdiği yemekte yer aldı. Cumhurbaşkanlığında basına kapalı gerçekleşen yemek, bir saat 30 dakika sürdü. ERDOĞAN, ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Pakistan'ın başkenti İslamad'da, Aliyev ile bir araya geldi. Serena Otel'de basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'nde konuştu.

, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'ne katılmak için özel uçak "TUR" ile 'ın başkenti İslamabad'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar:
Mevcut rakamlar potansiyelimizi yeterince harekete geçiremediğimizi ortaya koyuyor. Ülkeler arasında ticaretin artması için hava, kara ve deniz yolu ulaşımının kalitesini artırmalıyız.

"ÜLKEM 2023'E HAZIR"
Her türlü ticari gelişimine ülkem hazır. 2023 vizyonuna çok önem veriyoruz.

TÖRENLE KARŞILANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Nur Khan Askeri Havalimanı'na gelişinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Hukuk ve Adalet Bakanı Zahid Hamid, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve eşi Aslı Girgin, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin ile İslamabad Büyükelçiliği çalışanları tarafından karşılandı.

Erdoğan, havalimanında düzenlenen resmi törende, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Pakistan'a geldi.

NAVAZ ŞERİF'İ KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİK) Liderler Zirvesi için geldiği Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü.

Başbakanlık konutunda gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı basına kapalı görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

YEMEĞE KATILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'in Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi'ne katılan liderler onuruna verdiği akşam yemeğine iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EİT Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'in liderler onuruna verdiği yemekte yer aldı.

Cumhurbaşkanlığında basına kapalı gerçekleşen yemek, bir saat 30 dakika sürdü.

ERDOĞAN, ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Erdoğan, 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'ne katılmak için geldiği Pakistan'ın başkenti İslamad'da, Aliyev ile bir araya geldi.

Serena Otel'de basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.