1 Mayıs’ın kalbi Gebze de atacak

Gebze 27.04.2017 - 11:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

1 Mayıs’ın kalbi Gebze de atacak

Emek ve Dayanışma Günü’ne az bir zaman kala sendikalar il il programlarını açıklamaya başladı. Gebze’de çalışan emekçiler taleplerini Kent Meydanı’ndan dile getirecek İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a sayılı günler kala illerdeki kutlama programları da netleşmeye başladı. Anadolu’nun İstanbul’a açılan kapısı Gebze, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kent Meydanı’nda kutlayacak. Aralarında farklı işçi ve memur konfederasyonlarına bağlı sendikaların oluşturduğu “Gebze Sendikalar Birliği”nin düzenlediği 1 Mayıs için Valilikten izinler alındı. 1 Mayıs günü saat 09.30’da Trafo Meydanı’nda toplanacak işçiler, Şehit Numan Dede Caddesi üzerinden Kent Meydanı’na yürüyecek. Meydandaki etkinlikler ise saat 11.00’da başlayacak. Kutlamaya Gebze dışından da Deriteks, Liman-İş ve Basın-İş sendikalarının İstanbul şubeleri katılacak. İlçe dışındaki katılımların 1 Mayıs’a kadar artması bekleniyor. ‘UYARMAK İSTİYORUZ’ Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, çalışanların birçok sorununu 1 Mayıs’ta dile getireceklerini söyledi. İşçinin gündeminde en başta kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesinin olduğunu belirten Akyüz, diğer sorunları da şöyle sıraladı: “İşçinin gündeminde örgütlenme önündeki engeller var, vergi adaletsizliği var, OHAL var, toplusözleşmelere müdahaleler var, grev hakkını kullanamama var, arabulucuk sisteminin kurumsal hale getirilmek istenmesi var, sendikalar üzerindeki baskılar var, düşük ücret ve kayıt dışı çalıştırma sorunu var. İşçinin birçok sorunu var. Dolayısıyla bu hak kayıplarımızı 1 Mayıs’ta dillendirerek tüm çalışanlarımızı uyandırmak ve uyarmak istiyoruz.

Emek ve Dayanışma Günü’ne az bir zaman kala sendikalar il il programlarını açıklamaya başladı.

Gebze’de çalışan emekçiler taleplerini Kent Meydanı’ndan dile getirecek İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a sayılı günler kala illerdeki kutlama programları da netleşmeye başladı. Anadolu’nun İstanbul’a açılan kapısı Gebze, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kent Meydanı’nda kutlayacak. Aralarında farklı işçi ve memur konfederasyonlarına bağlı sendikaların oluşturduğu “Gebze Sendikalar Birliği”nin düzenlediği 1 Mayıs için Valilikten izinler alındı. 1 Mayıs günü saat 09.30’da Trafo Meydanı’nda toplanacak işçiler, Şehit Numan Dede Caddesi üzerinden Kent Meydanı’na yürüyecek. Meydandaki etkinlikler ise saat 11.00’da başlayacak. Kutlamaya Gebze dışından da Deriteks, Liman-İş ve Basın-İş sendikalarının İstanbul şubeleri katılacak. İlçe dışındaki katılımların 1 Mayıs’a kadar artması bekleniyor.

‘UYARMAK İSTİYORUZ’

Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, çalışanların birçok sorununu 1 Mayıs’ta dile getireceklerini söyledi. İşçinin gündeminde en başta kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesinin olduğunu belirten Akyüz, diğer sorunları da şöyle sıraladı: “İşçinin gündeminde örgütlenme önündeki engeller var, vergi adaletsizliği var, OHAL var, toplusözleşmelere müdahaleler var, grev hakkını kullanamama var, arabulucuk sisteminin kurumsal hale getirilmek istenmesi var, sendikalar üzerindeki baskılar var, düşük ücret ve kayıt dışı çalıştırma sorunu var. İşçinin birçok sorunu var. Dolayısıyla bu hak kayıplarımızı 1 Mayıs’ta dillendirerek tüm çalışanlarımızı uyandırmak ve uyarmak istiyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.