98 yıl önce bir güneş doğdu

Kocaeli 19.05.2017 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

98 yıl önce bir güneş doğdu

Tam 98 yıl önce bugün; Karanlık bulutların içerisinden Samsun'dan doğan güneş, tüm saldırılara, hukuksuz uygulamalara, emperyalist oyunlara karşı ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir. Nice vatan evlatlarının kanlarını dökerek, büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen bu topraklardan doğan güneşi halen daha söndürmeye çalışanlar, 19 Mayıs 1919’dan bu yana hüsran ve hayal kırıklığı ile kaçmaya devam etmektedir. Ancak 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yakılan bu meşale uğruna, asil kanları bu toprakları ıslatan şehitlerimizin, gazilerimizin üstün gayretleri sonucu kurulan bu Cumhuriyetin çocukları; son 15 yılda bugüne kadar olmadığı kadar baskı ve tehdit altında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlamaya çalışmaktadır. Değiştirilen kutlama yönetmelikleri, iptal edilen bayram törenleri ile sadece 19 Mayıs’lar değil, 23 Nisan’lar, 30 Ağustos’lar da küçümsenmeye, ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Bayramları engellemeye çalışan karanlık odakların sandığı gibi, biz bayramlarımızı inadına değil, yüreğimizden gelerek kutlamaya devam edeceğiz. Milli değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara da gereken dersi vereceğimizin bilinmesini isteriz. Türk gençliğinin engellenmeye çalışılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyoruz.

Tam 98 yıl önce bugün; Karanlık bulutların içerisinden Samsun'dan doğan güneş, tüm saldırılara, hukuksuz uygulamalara, emperyalist oyunlara karşı ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Nice vatan evlatlarının kanlarını dökerek, büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen bu topraklardan doğan güneşi halen daha söndürmeye çalışanlar, 19 Mayıs 1919’dan bu yana hüsran ve hayal kırıklığı ile kaçmaya devam etmektedir.

Ancak 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yakılan bu meşale uğruna, asil kanları bu toprakları ıslatan şehitlerimizin, gazilerimizin üstün gayretleri sonucu kurulan bu Cumhuriyetin çocukları; son 15 yılda bugüne kadar olmadığı kadar baskı ve tehdit altında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlamaya çalışmaktadır.

Değiştirilen kutlama yönetmelikleri, iptal edilen bayram törenleri ile sadece 19 Mayıs’lar değil, 23 Nisan’lar, 30 Ağustos’lar da küçümsenmeye, ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır.

Bayramları engellemeye çalışan karanlık odakların sandığı gibi, biz bayramlarımızı inadına değil, yüreğimizden gelerek kutlamaya devam edeceğiz. Milli değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara da gereken dersi vereceğimizin bilinmesini isteriz.

Türk gençliğinin engellenmeye çalışılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.