PAZAR DA RAMAZAN DURGUNLUĞU!

Gebze 02.06.2017 - 14:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

PAZAR DA RAMAZAN DURGUNLUĞU!

Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı ramazan ayı nedeniyle birçok ürün zamlanırken vatandaşların pazara ilgisinin az olduğu görüldü. Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu hafta ramazan ayı olması nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında artış olduğu görüldü. Cuma Pazarı’nda bu haftaki sebze fiyatları şöyleydi; domates 3,5 TL’den satılırken salatalık ise 2,5 TL’ye satıldı. Pazarda bu hafta yeşilliklerin fiyatlarında sadece azalma olurken kıvırcığın demeti 2 TL’ye, roka, yeşil soğan, mayonuzun ise demetinin 1 TL’den satıldığı görüldü. Cuma Pazarı’nda bu hafta en pahalı olan ürünler arasında ise taze fasulyenin olduğu görüldü. Taze fasulyenin kilosu 5 TL’den satılırken biber ise 3 TL’den satıldı. Kuru soğanın kilosu aynı kalıp 2 TL’den patatesin de kilosunun da 2 TL’ye satıldığı görüldü. PAZARIN ZAM ŞAMPİYONU KAYISI Cuma pazarında bu hafta en çok meyvelerin zamlı olduğu görüldü. Pazardaki tezgâhlarda çoktan beri yerini alan çilek 10 TL’den satılırken şeftali ise 7 TL’den satıldı. Tezgâhlardaki yerini alan üzüm ise bu hafta kilosu 10 TL’den, muz 9 TL, erik ise 10 TL’ye satışa sunuldu. Pazarın diğer en pahalı meyvesi ise kavun ve karpuz oldu. Kavun ve karpuz kilosu 2,5 TL’den tezgâhlardaki yerini aldı.  Pazarın zam şampiyonu ise kayısı oldu. Iğdır kayısısı olana bilinen ilk kayısılar bu hafta pazardaki tezgâhlarda yerini alarak kilosu 12 TL’den satıldığı görüldü. Vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarında mevsimine göre pahalı olduğunu söylerken pazarcı esnafı da ürünlerin pahalı olmasını ramazan ayının olmasına bağladı.

Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı ramazan ayı nedeniyle birçok ürün zamlanırken vatandaşların pazara ilgisinin az olduğu görüldü.

Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu hafta ramazan ayı olması nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında artış olduğu görüldü. Cuma Pazarı’nda bu haftaki sebze fiyatları şöyleydi; domates 3,5 TL’den satılırken salatalık ise 2,5 TL’ye satıldı. Pazarda bu hafta yeşilliklerin fiyatlarında sadece azalma olurken kıvırcığın demeti 2 TL’ye, roka, yeşil soğan, mayonuzun ise demetinin 1 TL’den satıldığı görüldü. Cuma Pazarı’nda bu hafta en pahalı olan ürünler arasında ise taze fasulyenin olduğu görüldü. Taze fasulyenin kilosu 5 TL’den satılırken biber ise 3 TL’den satıldı. Kuru soğanın kilosu aynı kalıp 2 TL’den patatesin de kilosunun da 2 TL’ye satıldığı görüldü.

PAZARIN ZAM ŞAMPİYONU KAYISI

Cuma pazarında bu hafta en çok meyvelerin zamlı olduğu görüldü. Pazardaki tezgâhlarda çoktan beri yerini alan çilek 10 TL’den satılırken şeftali ise 7 TL’den satıldı. Tezgâhlardaki yerini alan üzüm ise bu hafta kilosu 10 TL’den, muz 9 TL, erik ise 10 TL’ye satışa sunuldu. Pazarın diğer en pahalı meyvesi ise kavun ve karpuz oldu. Kavun ve karpuz kilosu 2,5 TL’den tezgâhlardaki yerini aldı.  Pazarın zam şampiyonu ise kayısı oldu. Iğdır kayısısı olana bilinen ilk kayısılar bu hafta pazardaki tezgâhlarda yerini alarak kilosu 12 TL’den satıldığı görüldü. Vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarında mevsimine göre pahalı olduğunu söylerken pazarcı esnafı da ürünlerin pahalı olmasını ramazan ayının olmasına bağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.