133 bin eleman aranıyor

Ekonomi 06.06.2017 - 12:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

133 bin eleman aranıyor

Türkiye genelinde avukatından aşçısına, kuaföründen bilgisayar teknikerine kadar hemen her meslekten 133 bin 420 eleman aranıyor. İş sahibi olmak için, İŞKUR’a internetten başvurmak yeterli. İŞ arayanlarla işverenleri buluşturan Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR), halen 133 bin 420 açık iş pozisyonu bulunuyor. Yani Türkiye genelinde bilgisayar teknikerinden bahçıvana, kuaförden bekçiye, avukattan aşçıya 133 bini aşkın eleman aranıyor. En çok eleman aranan pozisyonu ise 35 bin 938 kişi ile beden işçileri oluşturuyor. İş arayanlar, isterse İŞKUR'un internet sitesinden, isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup kendisine uygun olan işe başvurabiliyor. İŞKUR ayrıca, iş ve meslek danışmanları aracılığı ile tüm işsizlere yardımcı oluyor. Danışmanlar, onlara uygun iş imkanlarını araştırıp öneri getiriyor. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; ✔ Kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilir, ✔ Yurt içi, yurt dışı iş ilanlarını arayabilir, ✔ İşverenlerle doğrudan temasa geçebilir. İŞKUR, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı ile de Türkiye'nin çeşitli illerini gezerek, istihdamı artırıyor. REKOR KIRDI 2017 yılı için 2 milyon kişiye istihdam hedefinde kilit rol oynayan İŞKUR, verdiği eğitimlerle de kalifiye eleman yetiştiriyor. Öte yandan İŞKUR, Ocak ayında rekor kırarak 215 bin 482 kişiyi işe yerleştirdi. Bunun 92 bin 425 kişisi açık iş, 123 bin 57 kişisi de 'İŞKUR etkisi' olarak nitelendirilen kurumun açtığı kurs ve programlar sayesinde iş sahibi oldu. İŞKUR'un 1 Ocak ile 6 Haziran arasında iş sahibi yaptığı kişi sayısı ise 453 bin 560'a ulaştı. İSTİHDAM TAKVİMİ Fırat Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru bugün. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: 3 akademik personel alacak. Son başvuru bugün. Karabük Üniversitesi: 30 akademik personel alacak. Son başvuru bugün. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi: 13 akademik personel alacak. Son başvuru bugün. Ömer Halisdemir Üniversitesi: 7 akademik personel alacak. Son başvuru bugün. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi: 5 akademik personel alacak. Son başvuru bugün. Iğdır Üniversitesi: 33 akademik personel alacak. Son başvuru bugün. Bozok Üniversitesi: 11 akademik personel alacak. Son başvuru yarın. Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu: 2 gen mühendisi alacak. Son başvuru tarihi 21 Haziran. Yargıtay Başkanlığı: 20 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru 23 Haziran..

Türkiye genelinde avukatından aşçısına, kuaföründen bilgisayar teknikerine kadar hemen her meslekten 133 bin 420 eleman aranıyor. İş sahibi olmak için, İŞKUR’a internetten başvurmak yeterli.

İŞ arayanlarla işverenleri buluşturan Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR), halen 133 bin 420 açık iş pozisyonu bulunuyor. Yani Türkiye genelinde bilgisayar teknikerinden bahçıvana, kuaförden bekçiye, avukattan aşçıya 133 bini aşkın eleman aranıyor. En çok eleman aranan pozisyonu ise 35 bin 938 kişi ile beden işçileri oluşturuyor. İş arayanlar, isterse İŞKUR'un internet sitesinden, isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup kendisine uygun olan işe başvurabiliyor. İŞKUR ayrıca, iş ve meslek danışmanları aracılığı ile tüm işsizlere yardımcı oluyor. Danışmanlar, onlara uygun iş imkanlarını araştırıp öneri getiriyor. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra;

✔ Kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilir,
✔ Yurt içi, yurt dışı iş ilanlarını arayabilir,
✔ İşverenlerle doğrudan temasa geçebilir. İŞKUR, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı ile de Türkiye'nin çeşitli illerini gezerek, istihdamı artırıyor.

REKOR KIRDI
2017 yılı için 2 milyon kişiye istihdam hedefinde kilit rol oynayan İŞKUR, verdiği eğitimlerle de kalifiye eleman yetiştiriyor. Öte yandan İŞKUR, Ocak ayında rekor kırarak 215 bin 482 kişiyi işe yerleştirdi. Bunun 92 bin 425 kişisi açık iş, 123 bin 57 kişisi de 'İŞKUR etkisi' olarak nitelendirilen kurumun açtığı kurs ve programlar sayesinde iş sahibi oldu. İŞKUR'un 1 Ocak ile 6 Haziran arasında iş sahibi yaptığı kişi sayısı ise 453 bin 560'a ulaştı.

İSTİHDAM TAKVİMİ
Fırat Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: 3 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.
Karabük Üniversitesi: 30 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi: 13 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.
Ömer Halisdemir Üniversitesi: 7 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi: 5 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.
Iğdır Üniversitesi: 33 akademik personel alacak. Son başvuru bugün.
Bozok Üniversitesi: 11 akademik personel alacak. Son başvuru yarın.
Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu: 2 gen mühendisi alacak. Son başvuru tarihi 21 Haziran.
Yargıtay Başkanlığı: 20 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru 23 Haziran..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.