2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

01.08.2017 - 11:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen, öğrenci yerleştirme için yapılan üniversite tercih işlemleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Şimdi ise öğrenciler ve ailelerinin dikkati tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağında. İşte o tercih sonuçları ve üniversite kayıtlarıyla ilgili detaylar... LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Geçen yıl 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında öğrenciler tarafından yapılan tercihlerin ardından açıklanmıştı. Bu yıl ise 18-26 Temmuz tarihlerinde yapılan tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının 2 Ağustos tarihinde öğrencilerin erişimine açılması beklenmektedir. ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Buna göre tercih sonuçlarının bir hafta öncesinden açıklanması bekleniyor. LYS EK YERLEŞTİRMESİ NEDİR? Ek yerleştirme ÖSYM’nin; üniversitelerin kontenjanı dolmayan bölümleri, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan bölümeri ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenciler için yaptığı bir yerleştirme türüdür. 2015 yılında adayların ek yerleştirme de tercih yapabilmeleri için 15 TL ücret istenmiştir. İlgili yılın ek yerleştirme işlemlerinin kuralları her yıl ÖSYM tarafından bir kılavuzla yayımlanır ve internet sitesinden o yılın kuralları duyurulur. ÖSYM’nin sitesinde sağ tarafta bulunan duyurular kısmını iyi takip edin. Ek yerleştirme işlemleri genel olarak yerleştirme sonuçları açıklandıktan 1-1,5 ay sonra başlar. ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK? ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK? Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen, öğrenci yerleştirme için yapılan üniversite tercih işlemleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Şimdi ise öğrenciler ve ailelerinin dikkati tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağında. İşte o tercih sonuçları ve üniversite kayıtlarıyla ilgili detaylar...

LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçen yıl 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında öğrenciler tarafından yapılan tercihlerin ardından açıklanmıştı.

Bu yıl ise 18-26 Temmuz tarihlerinde yapılan tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının 2 Ağustos tarihinde öğrencilerin erişimine açılması beklenmektedir.

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Buna göre tercih sonuçlarının bir hafta öncesinden açıklanması bekleniyor.

LYS EK YERLEŞTİRMESİ NEDİR?

Ek yerleştirme ÖSYM’nin; üniversitelerin kontenjanı dolmayan bölümleri, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan bölümeri ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenciler için yaptığı bir yerleştirme türüdür. 2015 yılında adayların ek yerleştirme de tercih yapabilmeleri için 15 TL ücret istenmiştir.

İlgili yılın ek yerleştirme işlemlerinin kuralları her yıl ÖSYM tarafından bir kılavuzla yayımlanır ve internet sitesinden o yılın kuralları duyurulur. ÖSYM’nin sitesinde sağ tarafta bulunan duyurular kısmını iyi takip edin. Ek yerleştirme işlemleri genel olarak yerleştirme sonuçları açıklandıktan 1-1,5 ay sonra başlar.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.