Almanya'da Gebze Konuşuldu

Gebze 17.11.2017 - 12:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Almanya'da Gebze Konuşuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin 2020 sonrasında gelişmekte olan ülkeler gibi Yeşil İklim Fonu ve teknoloji desteklerine erişim talebinin bulunduğunu belirterek, "Bu talebimize ilişkin olarak Paris öncesi ve sonrasında müzakerelerimiz yoğun biçimde devam etti.

"YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN HEDEFİMİZ 'SIFIR ATIK' Bakan Özhaseki, Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı'nda (COP23) diğer katılımcı ülkelerin temsilcilerinin de yer aldığı Üst  Düzey Oturum'da bir konuşma yaptı. Özhaseki, "En Az Gelişmiş Ülkeler için Teknoloji Bankası"nın  Türkiye'de  Gebze'de kurulduğunu, ayrıca ormanlık alanların da son 14 yılda yüzde 45 arttığını söyledi. "Atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere tertemiz ve gelişmiş bir  Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli bir hedefimiz var o da sıfır atık." diyen Özhaseki, Türkiye'nin sıfır atık yaklaşımını başta kamu kurumları, alışveriş merkezleri, havalimanları, okullar, üniversiteler, hastaneler ve konutlar gibi vatandaşların tüm yaşam alanlarında yaygınlaştırmayı hedeflediğini anlattı. Bunun yanı sıra,  Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Özhaseki, "Bu sayede ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediyor, binalarda yüzde 30 oranında enerji tasarrufu hedefliyoruz. Bu çabalarımızın, imkanlarımız ve alacağımız uluslararası destekler ölçüsünde zaman içerisinde artarak devam edeceğini de vurgulamak isterim." dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin 2020 sonrasında gelişmekte olan ülkeler gibi Yeşil İklim Fonu ve teknoloji desteklerine erişim talebinin bulunduğunu belirterek, "Bu talebimize ilişkin olarak Paris öncesi ve sonrasında müzakerelerimiz yoğun biçimde devam etti.

"YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN HEDEFİMİZ 'SIFIR ATIK'

Bakan Özhaseki, Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı'nda (COP23) diğer katılımcı ülkelerin temsilcilerinin de yer aldığı Üst  Düzey Oturum'da bir konuşma yaptı. Özhaseki, "En Az Gelişmiş Ülkeler için Teknoloji Bankası"nın  Türkiye'de  Gebze'de kurulduğunu, ayrıca ormanlık alanların da son 14 yılda yüzde 45 arttığını söyledi. "Atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere tertemiz ve gelişmiş bir  Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli bir hedefimiz var o da sıfır atık." diyen Özhaseki, Türkiye'nin sıfır atık yaklaşımını başta kamu kurumları, alışveriş merkezleri, havalimanları, okullar, üniversiteler, hastaneler ve konutlar gibi vatandaşların tüm yaşam alanlarında yaygınlaştırmayı hedeflediğini anlattı. Bunun yanı sıra,  Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Özhaseki, "Bu sayede ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediyor, binalarda yüzde 30 oranında enerji tasarrufu hedefliyoruz. Bu çabalarımızın, imkanlarımız ve alacağımız uluslararası destekler ölçüsünde zaman içerisinde artarak devam edeceğini de vurgulamak isterim." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.