“Başarı Ekibimin, Başarısızlık Benimdir”

Darıca 08.01.2018 - 17:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“Başarı Ekibimin, Başarısızlık Benimdir”

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini bundan sonra Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde sürdürecek olan Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Yapılacak her güzel iş ve başarılı çalışmalar birlikte çalıştığım yönetim ekibime, her başarısızlığın sorumluluğu ise bana aittir” dedi.

EMPATİ ÇOK ÖNEMLİ Başhekim Güneş, “Gündüz nüfusu 700 Binlere ulaşan bir bölgenin  hastanesinde olmaktan mutluyum. Bölge halkının eğitim ve araştırma hastanesi yönündeki beklentisini çok iyi biliyorum. Bu kadar insanın 50 kilometre uzaklıktaki hastanelere gitmesi üzüntü vericidir. Bu hedefe ulaşmak adına daha göreve henüz başlamama rağmen girişimlerde bulundum. Gerekli görüşmeler için Başkent dahil bir çok isimle iletişim içine girdim. Bu girişimlerin en kısa sürede geri dönüşünün gerçekleşeceğinden, bölge halkının beklentisine cevap verileceğinden kuşkum yok. “dedi. Güneş, “Hastanenin hizmetli çalışanlarından, veri çalışanlarına, doktor kadrosundan hasta yakınlarına kadar herkesle görüşeceğim. İletişim bizim çok önem verdiğimiz konudur.  Doktorlarımız gelen hastaya, bir yakını hastaneye gittiğinde nasıl bir muamele görmek istiyorsa onu göstermeli hasta ve hasta yakınları da o doktoru bir yakını gibi görmelidir.” dedi. BAYRAĞI EN İYİ YERDE TESLİM ETMEK İSTİYORUM  “Her türlü dahili ve harici müdahalelerle karşılaştık ama haksızlığın karşısında dik durduk” diyen Doç Dr. Mustafa Güneş, “İşi ehline veriniz prensibiyle hareket ederek çalışanların kimliğine değil ehliyetine göre hareket ettik. Mutlaka her mücadelenin bir bedeli ve karşılığı olmuştur ve olacaktır. Hak ve hukuk mücadelesinin bedeli güzel bir bedeldir. Önemli olan bu güzel vatanımıza ve bu vatanın güzel evlatlarına hizmeti şiar edinip bayrak yarışında bayrağı zirveye taşımaktır. Bu bayrağı taşırken elimiz kesilse kolumuzla, kolumuz kesilse ayaklarımızla, ayaklarımız kesilse dişimizle, dişimiz sökülse dilimizle ve dilimiz kesilse sürünerekten zirveye taşımak bizim görevimizdir. Vatan hizmetinde kırgınlık olmaz fedakarlık olur, ödül beklenmez bedel ödenir. Dolayısıyla devletimizin vereceği her görevi aynı duygu, heyecan ve ilkelerimizden taviz vermeden en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bundan önce yöneticilik yapan arkadaşlarımız çıtayı belirli bir noktaya taşımış. Benimde bundan sonra o çıtayı daha yüksek bir noktaya çıkararak bayrağı en iyi yerde teslim etmek isterim.” ifadelerine yer verdi. SAHADA OLACAĞIM “Derince’de görev yaptığım süre boyunca hep yöneticilik yaptım, doktorluk mesleğini hiç yapamadım.” Diye konuşan Doç Dr. Mustafa Güneş, “Darıca Farabi Hastanesi’nde de hep sahada olacağım. Acil Serviler her hastane için sorunlu noktalar. Belki bıçak gibi kesip bu sorunu atamayız ama sabırla ve zamanla acil servisten, iletişim sorununa yaşanan ne sıkıntı varsa çözümünü sağlayacağım. Beni gerek hasta gerek hastane çalışanı olarak hastanenin tüm noktalarında görme şansları vardır. Öyle odamda koltuğumda oturmaktan çok hastane içinde olmayı tercih eden biriyim. Doktor sayısının yükselmesi, acildeki yeşil, sarı ve kırmızı alanlardaki işleyişin tam performansa çıkarılması gibi konuların yanında en önemli hedefimiz olan eğitim ve araştırma hastanesi olma beklentisi için gecemi gündüzüme katacağım.” dedi.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini bundan sonra Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde sürdürecek olan Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Yapılacak her güzel iş ve başarılı çalışmalar birlikte çalıştığım yönetim ekibime, her başarısızlığın sorumluluğu ise bana aittir” dedi.

EMPATİ ÇOK ÖNEMLİ

Başhekim Güneş, “Gündüz nüfusu 700 Binlere ulaşan bir bölgenin  hastanesinde olmaktan mutluyum. Bölge halkının eğitim ve araştırma hastanesi yönündeki beklentisini çok iyi biliyorum. Bu kadar insanın 50 kilometre uzaklıktaki hastanelere gitmesi üzüntü vericidir. Bu hedefe ulaşmak adına daha göreve henüz başlamama rağmen girişimlerde bulundum. Gerekli görüşmeler için Başkent dahil bir çok isimle iletişim içine girdim. Bu girişimlerin en kısa sürede geri dönüşünün gerçekleşeceğinden, bölge halkının beklentisine cevap verileceğinden kuşkum yok. “dedi. Güneş, “Hastanenin hizmetli çalışanlarından, veri çalışanlarına, doktor kadrosundan hasta yakınlarına kadar herkesle görüşeceğim. İletişim bizim çok önem verdiğimiz konudur.  Doktorlarımız gelen hastaya, bir yakını hastaneye gittiğinde nasıl bir muamele görmek istiyorsa onu göstermeli hasta ve hasta yakınları da o doktoru bir yakını gibi görmelidir.” dedi.

BAYRAĞI EN İYİ YERDE TESLİM ETMEK İSTİYORUM

 “Her türlü dahili ve harici müdahalelerle karşılaştık ama haksızlığın karşısında dik durduk” diyen Doç Dr. Mustafa Güneş, “İşi ehline veriniz prensibiyle hareket ederek çalışanların kimliğine değil ehliyetine göre hareket ettik. Mutlaka her mücadelenin bir bedeli ve karşılığı olmuştur ve olacaktır. Hak ve hukuk mücadelesinin bedeli güzel bir bedeldir. Önemli olan bu güzel vatanımıza ve bu vatanın güzel evlatlarına hizmeti şiar edinip bayrak yarışında bayrağı zirveye taşımaktır. Bu bayrağı taşırken elimiz kesilse kolumuzla, kolumuz kesilse ayaklarımızla, ayaklarımız kesilse dişimizle, dişimiz sökülse dilimizle ve dilimiz kesilse sürünerekten zirveye taşımak bizim görevimizdir. Vatan hizmetinde kırgınlık olmaz fedakarlık olur, ödül beklenmez bedel ödenir. Dolayısıyla devletimizin vereceği her görevi aynı duygu, heyecan ve ilkelerimizden taviz vermeden en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bundan önce yöneticilik yapan arkadaşlarımız çıtayı belirli bir noktaya taşımış. Benimde bundan sonra o çıtayı daha yüksek bir noktaya çıkararak bayrağı en iyi yerde teslim etmek isterim.” ifadelerine yer verdi.

SAHADA OLACAĞIM

“Derince’de görev yaptığım süre boyunca hep yöneticilik yaptım, doktorluk mesleğini hiç yapamadım.” Diye konuşan Doç Dr. Mustafa Güneş, “Darıca Farabi Hastanesi’nde de hep sahada olacağım. Acil Serviler her hastane için sorunlu noktalar. Belki bıçak gibi kesip bu sorunu atamayız ama sabırla ve zamanla acil servisten, iletişim sorununa yaşanan ne sıkıntı varsa çözümünü sağlayacağım. Beni gerek hasta gerek hastane çalışanı olarak hastanenin tüm noktalarında görme şansları vardır. Öyle odamda koltuğumda oturmaktan çok hastane içinde olmayı tercih eden biriyim. Doktor sayısının yükselmesi, acildeki yeşil, sarı ve kırmızı alanlardaki işleyişin tam performansa çıkarılması gibi konuların yanında en önemli hedefimiz olan eğitim ve araştırma hastanesi olma beklentisi için gecemi gündüzüme katacağım.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.