Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maaş Açıklaması

Ekonomi 10.01.2018 - 17:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maaş Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlar ile bir araya geldi. Erdoğan, ücret dengesinin kabul edilebilir olmadığını belirterek 2019 yılında gerekli düzenlemeleri yapacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlara seslendi. Konuşmasında bir özeleştiride bulunan cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bizim hükümetlerimiz döneminde de maalesef kulisi, lobisi güçlü olan. Sesi çok çıkan kesimlerin ilave bir takım haklar aldığı, diğerlerinin bundan mahrum kaldığı olmuştur. Kaymakamlarımızın da bu bakımdan bir mahzunlukları olduğunu biliyorum. Hiçbir kaymakamımızın emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışma yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en geç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan daha sonda sözlerine şöyle devam etti: "Eğer Türkiye 3 bin 500 dolar kişi başına killi gelirden 11 bin dolar kişi başına milli gelire ulaşmışsa, eğitim düzeyi bu kadar yükselmişse artık burada devletle vatandaşın ilişkisinin eski düzende yürümesi mümkün değildir. Böyle bir yanlış yapan olursa karşısında önce bizi bulur."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlar ile bir araya geldi. Erdoğan, ücret dengesinin kabul edilebilir olmadığını belirterek 2019 yılında gerekli düzenlemeleri yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlara seslendi.

Konuşmasında bir özeleştiride bulunan cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bizim hükümetlerimiz döneminde de maalesef kulisi, lobisi güçlü olan. Sesi çok çıkan kesimlerin ilave bir takım haklar aldığı, diğerlerinin bundan mahrum kaldığı olmuştur. Kaymakamlarımızın da bu bakımdan bir mahzunlukları olduğunu biliyorum. Hiçbir kaymakamımızın emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışma yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en geç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha sonda sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer Türkiye 3 bin 500 dolar kişi başına killi gelirden 11 bin dolar kişi başına milli gelire ulaşmışsa, eğitim düzeyi bu kadar yükselmişse artık burada devletle vatandaşın ilişkisinin eski düzende yürümesi mümkün değildir. Böyle bir yanlış yapan olursa karşısında önce bizi bulur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.