Bayram; "Su Sorunumuz Olmayacak"

Kocaeli 17.01.2018 - 15:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bayram; "Su Sorunumuz Olmayacak"

Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, kuraklık ve susuzluk tehlikesini kapımıza kadar getirdi. Kuraklık, ilimizdeki barajları da etkiliyor. Dün itibariyle Yuvacık Barajı yüzde 31, Namazgâh Barajı ise yüzde 70 doluluk oranına sahipti.

Kocaeli ve yurdun birçok şehrinde geçen yıl bu zamanlar kar altındaydı. Bu yıl ise, yazdan kalma günler yaşıyoruz. Kartepe’de geçen yıl bu zamanlarda kar kalınlığı 2 metrenin üzerinde olurken bu yıl sadece 30 santim. Bu durum haliyle başta Yuvacık Barajı olmak üzere ilimizdeki barajların beslenememesine neden oluyor. Kentte “yazın susuz kalacak mıyız?” endişesi hâkim. Suyun ilimizdeki patronu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram gazetemize konuştu, endişeleri giderdi.  KENT SUSUZ KALMAYACAK  2006 yılında Kocaeli 20 gün süreyle susuz kalmış ve 3 günde bir sadece bir iki saat su veriliyordu. ‘Yine o günleri yaşayacak mıyız” endişesi taşıyan kent halkının yüreğine su serpen açıklamada bulunan Bayram, “Kocaeli halkı rahat olsun, yazın susuz kalmayacağız. Suyumuz var. Bugün itibariyle Yuvacık Barajı yüzde 31, Namazgâh barajı yüzde 70 dolu. Bu barajlarımız boş olsa bile ‘B’ planımız var. Sapanca suyunu kullanma hakkına sahibiz. Bunun yanı sıra yüzlerce yeraltı kuyumuzda rezervde bekleyen suyumuz var” şeklinde konuştu.  SANAYİ ‘GRİ SU’ KULLANACAK Eskiden barajlarda ve Sapanca Gölü’nden sanayi tesislerine su verildiğini söyleyen Bayram, sanayi tesislerine artık “Gri su” denilen atık suların verilmeye başlandığını söyledi. Bayram, “Soğutma için büyük miktarda su harcayan fabrikalar, üretim ve enerji merkezlerine arıtma tesislerimizden çıkan arıtılmış suyu veriyoruz. Sadece bu çok ciddi bir su tasarrufu yapmamız demektir. Yaşanması muhtemel kuraklığa karşı kent olarak önlem aldık, Kocaeli’ de yaz aylarında su problemi yaşamayacağız.” ifadelerini kullandı. 
Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, kuraklık ve susuzluk tehlikesini kapımıza kadar getirdi. Kuraklık, ilimizdeki barajları da etkiliyor. Dün itibariyle Yuvacık Barajı yüzde 31, Namazgâh Barajı ise yüzde 70 doluluk oranına sahipti.

Kocaeli ve yurdun birçok şehrinde geçen yıl bu zamanlar kar altındaydı. Bu yıl ise, yazdan kalma günler yaşıyoruz. Kartepe’de geçen yıl bu zamanlarda kar kalınlığı 2 metrenin üzerinde olurken bu yıl sadece 30 santim. Bu durum haliyle başta Yuvacık Barajı olmak üzere ilimizdeki barajların beslenememesine neden oluyor. Kentte “yazın susuz kalacak mıyız?” endişesi hâkim. Suyun ilimizdeki patronu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram gazetemize konuştu, endişeleri giderdi. 

KENT SUSUZ KALMAYACAK 

2006 yılında Kocaeli 20 gün süreyle susuz kalmış ve 3 günde bir sadece bir iki saat su veriliyordu. ‘Yine o günleri yaşayacak mıyız” endişesi taşıyan kent halkının yüreğine su serpen açıklamada bulunan Bayram, “Kocaeli halkı rahat olsun, yazın susuz kalmayacağız. Suyumuz var. Bugün itibariyle Yuvacık Barajı yüzde 31, Namazgâh barajı yüzde 70 dolu. Bu barajlarımız boş olsa bile ‘B’ planımız var. Sapanca suyunu kullanma hakkına sahibiz. Bunun yanı sıra yüzlerce yeraltı kuyumuzda rezervde bekleyen suyumuz var” şeklinde konuştu. 

SANAYİ ‘GRİ SU’ KULLANACAK

Eskiden barajlarda ve Sapanca Gölü’nden sanayi tesislerine su verildiğini söyleyen Bayram, sanayi tesislerine artık “Gri su” denilen atık suların verilmeye başlandığını söyledi. Bayram, “Soğutma için büyük miktarda su harcayan fabrikalar, üretim ve enerji merkezlerine arıtma tesislerimizden çıkan arıtılmış suyu veriyoruz. Sadece bu çok ciddi bir su tasarrufu yapmamız demektir. Yaşanması muhtemel kuraklığa karşı kent olarak önlem aldık, Kocaeli’ de yaz aylarında su problemi yaşamayacağız.” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.