Fırtına Balık Fiyatlarını Katladı

Ekonomi 29.01.2018 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Fırtına Balık Fiyatlarını Katladı

Karadeniz'de son yılların en kıt balık sezonu yaşanıyor. Verimsizliğin üzerine bir de fırtına çıkınca hamsi fiyatı 12,5 lirayı buldu. Karadeniz'de son yılların en kıt balık sezonu yaşanıyor. Balık sürülerinin Türkiye karasularına göre daha soğuk olan Rusya ve Gürcistan sahillerine yönelmesinin ardından bu kez de denizde etkili olan fırtına nedeniyle teknelerin denize açılamaması balık fiyatlarını da etkiledi, az miktarda bulunan balık çeşitleri yüksek fiyatlardan tezgahlardaki yerini aldı. Hamsi 12.5, istavrit 15 liradan satılırken mezgidin kilosu ise 50 liraya kadar yükseldi. FIRTINA FENA VURDU Balık sürülerinin Rusya ve Gürcistan sahillerine yönelmesiyle Karadeniz'de umduğunu bulamayan balıkçılar soğuk sulara yönelmişti. Bölgede balık avının en kötü sezonlarından birini yaşayan balıkçılar şimdi ise Karadeniz'de etkili olan fırtınayla karşı karşıya kaldı. Fırtına nedeniyle teknelerin balık avı için denize açılamaması, az miktarda avlanan balık fiyatlarına da yansıdı. Bu durum hem satıcıyı hem de tüketiciyi olumsuz yönde etkiledi. Tezgahlarda balık çeşidinin ve miktarının az olmasından yakınan balıkçıklar bu yıl en kısır yerli balık sezonlarını yaşadıklarını belirtti.  

Karadeniz'de son yılların en kıt balık sezonu yaşanıyor. Verimsizliğin üzerine bir de fırtına çıkınca hamsi fiyatı 12,5 lirayı buldu.

Karadeniz'de son yılların en kıt balık sezonu yaşanıyor. Balık sürülerinin Türkiye karasularına göre daha soğuk olan Rusya ve Gürcistan sahillerine yönelmesinin ardından bu kez de denizde etkili olan fırtına nedeniyle teknelerin denize açılamaması balık fiyatlarını da etkiledi, az miktarda bulunan balık çeşitleri yüksek fiyatlardan tezgahlardaki yerini aldı. Hamsi 12.5, istavrit 15 liradan satılırken mezgidin kilosu ise 50 liraya kadar yükseldi.

FIRTINA FENA VURDU

Balık sürülerinin Rusya ve Gürcistan sahillerine yönelmesiyle Karadeniz'de umduğunu bulamayan balıkçılar soğuk sulara yönelmişti. Bölgede balık avının en kötü sezonlarından birini yaşayan balıkçılar şimdi ise Karadeniz'de etkili olan fırtınayla karşı karşıya kaldı. Fırtına nedeniyle teknelerin balık avı için denize açılamaması, az miktarda avlanan balık fiyatlarına da yansıdı. Bu durum hem satıcıyı hem de tüketiciyi olumsuz yönde etkiledi. Tezgahlarda balık çeşidinin ve miktarının az olmasından yakınan balıkçıklar bu yıl en kısır yerli balık sezonlarını yaşadıklarını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.