Yılmaz, “Bu İşin Kahramanı Başta GTO’dur!”

Gebze 02.02.2018 - 13:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yılmaz, “Bu İşin Kahramanı Başta GTO’dur!”

CHP GEBZE İLÇE BAŞKANI MUSA YILMAZ HÜNKÂR ÇAYIRI İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA YAPTI.

Yılmaz, “Hünkâr Çayırı’nın satışından geri adım atıldıysa ya da durdurulduysa bunun kahramanları başta Gebze Ticaret Odası’dır.” dedi. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ‘Hünkâr Çayırı Satılıyor!’ haberlerinin ardından siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar ve vatandaşlar bir araya gelerek ‘Hünkar Çayırı Satılamaz’ demek için Hünkar Çayırı’nda Cuma namazı kılmıştı. Yaşanan süreçlerin ardından medyada ‘Hünkâr Çayırı’nın Tahsisi Durduruldu’ haberi çıkmış, fakat resmi bir açıklama yapılmamıştı. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz da yaşanan olaylara istinaden sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Yılmaz açıklamasında, “Uzun zamandır Gebze kamuoyunu meşgul eden Hünkâr Çayırı’nın satışı nihayet oluşturulan kamuoyu tepkisiyle son bulmuştur. GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ Ancak Koca Fatih Sultan Mehmet’in ordularını sefere hazırladığı otağ olarak kullandığı ve ismini de meşhur Hünkârım kelimesinden alarak Hünkâr Çayırı ismiyle tarihi sürecini günümüze kadar taşımıştır. Yine Fatih Sultan Mehmet bu otağ da zehirlenerek ölmüştür. İç organlarına ait mezarı burada bulunmakla beraber Fatih Sultan Mehmet’in kendi talimatıyla burada Mescid-Çeşme ve dere üzerinde köprü yapılmıştır. Bütün bu güzel tarih ve kültür bu alanın üzerinde iken buranın bir Erzincan Vakfı’na devri gündeme bomba gibi düşmüştür.  KAMUOYU OLUŞTURULDU İşte ne olduysa bundan sonraki süreçte Gebze Ticaret Odası Başkanımız Nail Çiler, CHP Gebze İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi ve sivil toplum kuruluşları ile büyük bir kamuoyu oluşturulmuştur, oluşan bu kamuoyu halkımızın tepkisiyle bütünleşince geri adım atılmıştır. Ancak şu var ki bir iki gündür yerel basında çıkan ‘Hünkâr Çayırı satışı Başbakan Binali Yıldırım’ın talebiyle durdurulmuştur ve Hünkâr Çayırı kurtulmuştur’ gibi algı haberleri Gebze kamuoyunu derinden üzmüş ve yaralamıştır. Çünkü Hünkâr Çayırı’nın satışını ya da devrini Başbakanlığın izni olmadan hiç bir makam gerçekleştirmeye izin veremez. KİMSE KENDİNE PAY ÇIKARMASIN Şayet Gebze’de ve bölgemizde yeterli kamuoyu oluşmamış olsaydı bugün Hünkâr Çayırı satışı gerçekleşmiş olacaktı. Stratejik olarak önce uygulama yapılıyor tepki olduğunda da tekrar kahramanlığa soyunarak Hünkâr Çayırı’nı kurtarıyorlar bu kocaman bir algı yaratmaya yönelik bir anlayıştır. Bugün Hünkâr Çayırı’nın satışından geri adım atıldıysa ya da durdurulduysa bunun kahramanları başta Gebze Ticaret Odası olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile Gebze halkının eseridir. Kimse buradan kendine pay çıkarmasın tarih ve kültürel değeri olan alanların parasal değeri yoktur ve asla satılamaz.” ifadelerine yer verdi. 
CHP GEBZE İLÇE BAŞKANI MUSA YILMAZ HÜNKÂR ÇAYIRI İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA YAPTI.

Yılmaz, “Hünkâr Çayırı’nın satışından geri adım atıldıysa ya da durdurulduysa bunun kahramanları başta Gebze Ticaret Odası’dır.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ‘Hünkâr Çayırı Satılıyor!’ haberlerinin ardından siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar ve vatandaşlar bir araya gelerek ‘Hünkar Çayırı Satılamaz’ demek için Hünkar Çayırı’nda Cuma namazı kılmıştı. Yaşanan süreçlerin ardından medyada ‘Hünkâr Çayırı’nın Tahsisi Durduruldu’ haberi çıkmış, fakat resmi bir açıklama yapılmamıştı. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz da yaşanan olaylara istinaden sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Yılmaz açıklamasında, “Uzun zamandır Gebze kamuoyunu meşgul eden Hünkâr Çayırı’nın satışı nihayet oluşturulan kamuoyu tepkisiyle son bulmuştur.

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Ancak Koca Fatih Sultan Mehmet’in ordularını sefere hazırladığı otağ olarak kullandığı ve ismini de meşhur Hünkârım kelimesinden alarak Hünkâr Çayırı ismiyle tarihi sürecini günümüze kadar taşımıştır. Yine Fatih Sultan Mehmet bu otağ da zehirlenerek ölmüştür. İç organlarına ait mezarı burada bulunmakla beraber Fatih Sultan Mehmet’in kendi talimatıyla burada Mescid-Çeşme ve dere üzerinde köprü yapılmıştır. Bütün bu güzel tarih ve kültür bu alanın üzerinde iken buranın bir Erzincan Vakfı’na devri gündeme bomba gibi düşmüştür.

 KAMUOYU OLUŞTURULDU

İşte ne olduysa bundan sonraki süreçte Gebze Ticaret Odası Başkanımız Nail Çiler, CHP Gebze İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi ve sivil toplum kuruluşları ile büyük bir kamuoyu oluşturulmuştur, oluşan bu kamuoyu halkımızın tepkisiyle bütünleşince geri adım atılmıştır. Ancak şu var ki bir iki gündür yerel basında çıkan ‘Hünkâr Çayırı satışı Başbakan Binali Yıldırım’ın talebiyle durdurulmuştur ve Hünkâr Çayırı kurtulmuştur’ gibi algı haberleri Gebze kamuoyunu derinden üzmüş ve yaralamıştır. Çünkü Hünkâr Çayırı’nın satışını ya da devrini Başbakanlığın izni olmadan hiç bir makam gerçekleştirmeye izin veremez.

KİMSE KENDİNE PAY ÇIKARMASIN

Şayet Gebze’de ve bölgemizde yeterli kamuoyu oluşmamış olsaydı bugün Hünkâr Çayırı satışı gerçekleşmiş olacaktı. Stratejik olarak önce uygulama yapılıyor tepki olduğunda da tekrar kahramanlığa soyunarak Hünkâr Çayırı’nı kurtarıyorlar bu kocaman bir algı yaratmaya yönelik bir anlayıştır. Bugün Hünkâr Çayırı’nın satışından geri adım atıldıysa ya da durdurulduysa bunun kahramanları başta Gebze Ticaret Odası olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile Gebze halkının eseridir. Kimse buradan kendine pay çıkarmasın tarih ve kültürel değeri olan alanların parasal değeri yoktur ve asla satılamaz.” ifadelerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.