Akyıldız: Çalışmadan olmaz

Gebze 09.03.2018 - 10:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Akyıldız: Çalışmadan olmaz

Gebze Ticaret Odası 22 Meslek Komitesi Başkanı Zekai Akyıldız, sektörün son dönem değerlendirmesini yaptı.

Akyıldız değerlendirmesinde, "Bazı esnaf arkadaşların Gebze Ticaret Odası ile alakalı haklı serzenişini, yapılması gerekenler, elini taşın altına koymaları gerektiği yönünde sosyal medyada yazılarını okumaktayız. HAKLISINIZ… GTO 22. Meslek Komitesi ve GTO Yönetimi olarak bizler sektörün sıkıntılarını takip etmekten öte; ne yapılabilir, olması gerekenler nelerdir, esnafın işlerini kolaylaştırmak ve zarar etmeden ekmek parası nasıl kazanılabilir, elimizdeki malın değerini artırma adına çalışmalar yapmaktayız.  • UKOME Komisyonunda temsilci (UKOME kararlarında etkili olabilmek, bölgemizi bizlerden daha iyi bilemeyeceklerini, esnafın uzaktan kumanda ile yönetilemeyeceği) • Korsan Taşımacılığı önlemek (İlgili kurum ve kuruluşlara, işverenlere, OSB yönetimlerine P plakası olmayana iş verilmemesi) • Korsan İŞ ALANLAR (çantacı diye adlandırdığımız; p plakası olmayan, bölgemizde ofisi dahi olmayan, şubesi olmayan, p plakasının ne anlama geldiğini dahi bilmeyen il dışından gelen taşeronların önüne geçilmesi) • KORSAN Taşeron (çantacı taşeronların esnafımızı mağdur ettiği, ödemelerin zamanında yapılmadığı, bazılarının da kaçıp gittiği) • Tek çatı altında birleşmek (sektörden ekmek kazanan kişi ve şirketlerin bir araya gelerek korsan taşımacılığı önlemek, fiyat anlamında daha yüksek ücretlerle servis hizmeti yapabilmek) • UKOME İZİN Belgesi (KAZALI araç için verilen izin ve ARIZA yapan araçlar için izin belge verilebilmesi) • UKOME İETİŞİM Hattı (tüm ihbar, şikâyet, istek ve temenniler için derlenip toparlanacağı İHBAR hattı kurulması) • 8000 – 9000 Seri Plakalar (kendi öz malı ile kendi personelinin taşınması amacı ile verilen bu plakaların denetlenebilmesi, takip edilebilmesi, renk vb şekilde ayrıştırılması) • Çalışma Saatleri (bazı kurum ve kuruluşların, OSB lerin saat düzenlemesi yapılarak esnafın koşuşturmadan ek işler alabilmesi) • TRAFİK DÜZENLEMESİ (trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak; çalışma saatleri belirlenmesi, Personel Servisi ve Öğrenci Servisi yoğunluğuna göre belli noktalarda Kamyon, tır, tanker YASAĞI uygulanması, • TRAFİK YOĞUNLUĞU (OSB girişlerinde yaşanan trafik yoğunluğu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile yazışmalar haricinde birebir görüşülmüştür) Yukarıda belirtilen çalışmalar ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir. Sektör hepimizin ayrım yapmadan ne yapılması gerekiyorsa BİRLİKTEYİZ. Servis sektörünün haricinde nakliye, vinç, hafriyat, lojistik, kargo vb konularda çalışmalarımız ESNAFIN lehine olması yönündedir."sözlerine yer verdi.
Gebze Ticaret Odası 22 Meslek Komitesi Başkanı Zekai Akyıldız, sektörün son dönem değerlendirmesini yaptı.

Akyıldız değerlendirmesinde, "Bazı esnaf arkadaşların Gebze Ticaret Odası ile alakalı haklı serzenişini, yapılması gerekenler, elini taşın altına koymaları gerektiği yönünde sosyal medyada yazılarını okumaktayız. HAKLISINIZ…
GTO 22. Meslek Komitesi ve GTO Yönetimi olarak bizler sektörün sıkıntılarını takip etmekten öte; ne yapılabilir, olması gerekenler nelerdir, esnafın işlerini kolaylaştırmak ve zarar etmeden ekmek parası nasıl kazanılabilir, elimizdeki malın değerini artırma adına çalışmalar yapmaktayız. 
• UKOME Komisyonunda temsilci (UKOME kararlarında etkili olabilmek, bölgemizi bizlerden daha iyi bilemeyeceklerini, esnafın uzaktan kumanda ile yönetilemeyeceği)
• Korsan Taşımacılığı önlemek (İlgili kurum ve kuruluşlara, işverenlere, OSB yönetimlerine P plakası olmayana iş verilmemesi)
• Korsan İŞ ALANLAR (çantacı diye adlandırdığımız; p plakası olmayan, bölgemizde ofisi dahi olmayan, şubesi olmayan, p plakasının ne anlama geldiğini dahi bilmeyen il dışından gelen taşeronların önüne geçilmesi)
• KORSAN Taşeron (çantacı taşeronların esnafımızı mağdur ettiği, ödemelerin zamanında yapılmadığı, bazılarının da kaçıp gittiği)
• Tek çatı altında birleşmek (sektörden ekmek kazanan kişi ve şirketlerin bir araya gelerek korsan taşımacılığı önlemek, fiyat anlamında daha yüksek ücretlerle servis hizmeti yapabilmek)
• UKOME İZİN Belgesi (KAZALI araç için verilen izin ve ARIZA yapan araçlar için izin belge verilebilmesi)
• UKOME İETİŞİM Hattı (tüm ihbar, şikâyet, istek ve temenniler için derlenip toparlanacağı İHBAR hattı kurulması)
• 8000 – 9000 Seri Plakalar (kendi öz malı ile kendi personelinin taşınması amacı ile verilen bu plakaların denetlenebilmesi, takip edilebilmesi, renk vb şekilde ayrıştırılması)
• Çalışma Saatleri (bazı kurum ve kuruluşların, OSB lerin saat düzenlemesi yapılarak esnafın koşuşturmadan ek işler alabilmesi)
• TRAFİK DÜZENLEMESİ (trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak; çalışma saatleri belirlenmesi, Personel Servisi ve Öğrenci Servisi yoğunluğuna göre belli noktalarda Kamyon, tır, tanker YASAĞI uygulanması,
• TRAFİK YOĞUNLUĞU (OSB girişlerinde yaşanan trafik yoğunluğu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile yazışmalar haricinde birebir görüşülmüştür)
Yukarıda belirtilen çalışmalar ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir. Sektör hepimizin ayrım yapmadan ne yapılması gerekiyorsa BİRLİKTEYİZ.
Servis sektörünün haricinde nakliye, vinç, hafriyat, lojistik, kargo vb konularda çalışmalarımız ESNAFIN lehine olması yönündedir."sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.