19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Derneklerin Kan Bağışına Protokolden Yoğun İlgi

Darıca 11.03.2018 - 18:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Derneklerin Kan Bağışına Protokolden Yoğun İlgi

Darıcalı dernekler büyük bir duyarlılığa imza atarak kan bağışında bulundu. Derneklerin bu duyarlılığına protokol üyeleri de kayıtsız kalmayarak destekte bulundular.

Darıca Karabük Ovacıklılar Derneği, Kocaeli Afyonkarahisarlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Darıca Şenkayalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Darıca Karabüklüler Derneği, Gebze Malatyalılar Derneği bir araya gelerek Afyonlular Derneği ve Ovacıklılar Derneği’nde kan bağışında bulundular. Derneklerin kan bağışı organizasyonuna Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, AK Parti Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Ramazanoğlu, Darıca Sırasöğütler Mahalle Başkanı Fatih Gürsoy, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR? Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyledir; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.      
Darıcalı dernekler büyük bir duyarlılığa imza atarak kan bağışında bulundu. Derneklerin bu duyarlılığına protokol üyeleri de kayıtsız kalmayarak destekte bulundular.

Darıca Karabük Ovacıklılar Derneği, Kocaeli Afyonkarahisarlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Darıca Şenkayalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Darıca Karabüklüler Derneği, Gebze Malatyalılar Derneği bir araya gelerek Afyonlular Derneği ve Ovacıklılar Derneği’nde kan bağışında bulundular. Derneklerin kan bağışı organizasyonuna Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, AK Parti Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Ramazanoğlu, Darıca Sırasöğütler Mahalle Başkanı Fatih Gürsoy, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyledir; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.