Facebook Facefood’a karşı

Ekonomi 11.03.2018 - 21:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Facebook Facefood’a karşı

Facebook kendi ismini kullandığı iddiasıyla Facefood şirketine İstanbul’da telif davası açtı..

Dünyada 1 milyar 350 milyon kişi tarafından kullanılan sosyal iletişim ağı Facebook, Türkiye'de gıda sektöründe faaliyet gösteren 'Facefood' markasının hükümsüzlüğü ile sicilden terkini için Şeli De Eskinazis'e dava açtı. Kendi markası ile davalının markasının birbirinden ayırt edilemeyecek kadar benzer olduğunu belirten Facebook Inc.'tan "Facebook ile Facefood markasında aynı sıra ile 8 harften 6'sı birebir yer almaktadır. Davalının markasının hükümsüzlüğüne karar verilmesini talep ediyoruz" denildi. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook Türk Patent Kurumu nezdinde 'facebook' ibareli marka tescilleri bulunuyor. Davalı Şeli De Eskinazis ise 'facefood' markasını 30 Ocak 2013'te Türk Patent nezdinde tescil ettirdi. .
Facebook kendi ismini kullandığı iddiasıyla Facefood şirketine İstanbul’da telif davası açtı..

Dünyada 1 milyar 350 milyon kişi tarafından kullanılan sosyal iletişim ağı , Türkiye'de gıda sektöründe faaliyet gösteren '' markasının hükümsüzlüğü ile sicilden terkini için Şeli De Eskinazis'e dava açtı. Kendi markası ile davalının markasının birbirinden ayırt edilemeyecek kadar benzer olduğunu belirten Facebook Inc.'tan "Facebook ile Facefood markasında aynı sıra ile 8 harften 6'sı birebir yer almaktadır. Davalının markasının hükümsüzlüğüne karar verilmesini talep ediyoruz" denildi.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre  tarafından kurulan Facebook Türk Patent Kurumu nezdinde 'facebook' ibareli marka tescilleri bulunuyor. Davalı Şeli De Eskinazis ise 'facefood' markasını 30 Ocak 2013'te Türk Patent nezdinde tescil ettirdi.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.