KÜTÜPHANELER

Gebze’de Arabuluculuk Paneli

Gebze 12.03.2018 - 20:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze’de Arabuluculuk Paneli

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gebze Organize Sanayi Bölgesinin işbirliğinde “İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Yenilikler ve Arabuluculuk” konulu panel, Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Murat Yüksel, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda sanayici katıldı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu’nun ev sahipliği yaptığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu’nun konuşmasının ardından birinci oturumda, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Canbolat arabuluculuk uygulamaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. GOSB’UN İMKANLARI İLE OLDU Panelin ikinci oturumunda ise Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar bir konuşma gerçekleştirdi. Panel konuşmacılarının ardından Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım söz aldı Vali Hüseyin Aksoy ile GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım tarafından, katılımlarından dolayı Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar’a plaket takdim edildi. Vali Hüseyin Aksoy seminerin ardından yaptığı konuşmasında; “Bu kanun gerçekten önemli bir kanun ve bu kanunun uygulanmasında biran önce mesafe almak adına bu toplantı büyük önem taşıyor. Mahkemelere gidilmeden arabuluculuk sistemiyle çözüm üretilmesi hem işveren, hem de işçimiz için büyük katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda Gebze Cumhuriyet Başsavcılığımızın organizasyonunda Adalet Bakanlığımızın katkıları, Gebze Organize Sanayi Bölgemizin imkânlarıyla bu çalışma gerçekleştirildi. Katılımcılara ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  
Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gebze Organize Sanayi Bölgesinin işbirliğinde “İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Yenilikler ve Arabuluculuk” konulu panel, Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Gebze Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Murat Yüksel, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve çok sayıda sanayici katıldı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu’nun ev sahipliği yaptığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu’nun konuşmasının ardından birinci oturumda, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Canbolat arabuluculuk uygulamaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

GOSB’UN İMKANLARI İLE OLDU

Panelin ikinci oturumunda ise Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar bir konuşma gerçekleştirdi. Panel konuşmacılarının ardından Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım söz aldı Vali Hüseyin Aksoy ile GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım tarafından, katılımlarından dolayı Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar’a plaket takdim edildi. Vali Hüseyin Aksoy seminerin ardından yaptığı konuşmasında; “Bu kanun gerçekten önemli bir kanun ve bu kanunun uygulanmasında biran önce mesafe almak adına bu toplantı büyük önem taşıyor. Mahkemelere gidilmeden arabuluculuk sistemiyle çözüm üretilmesi hem işveren, hem de işçimiz için büyük katkılar sağlayacaktır. Bu anlamda Gebze Cumhuriyet Başsavcılığımızın organizasyonunda Adalet Bakanlığımızın katkıları, Gebze Organize Sanayi Bölgemizin imkânlarıyla bu çalışma gerçekleştirildi. Katılımcılara ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.