Gebze’de ‘+1’ Farkındalığı

Gebze 22.03.2018 - 13:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze’de ‘+1’ Farkındalığı

Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Gebze Belediyesi tarafından bir program düzenledi.

Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yılmaz ve çok sayıda davetli ile down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Programda ilk olarak Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker bir konuşma yaptı. Başkan Köşker, “Çok değerli evlatlarımızı ağırlıyoruz. Çünkü onlar özel evlatlarımız. Bu çocuklarımızın farkındalığını görmemiz gerekir.     GEREKENİ YAPIYORUZ Bu özel evlatlarımızla ilgili ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Hem devletimiz hem de bizlerin desteği ile artık ailelerle gerçekle yüzleşmeye başladılar. Eğitim süreci geçen evlatlarımızın neler yaptığını görüyoruz. Bu eğitimlerden sonra çocuklarınız büyük bir neşe kaynağı olmaya başladı. Anneler sizler cennetliksiniz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar bizim geleceğimizin anahtarı.” dedi. Başkan Köşker’in ardından Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir konuşma yaptı.     DEVLETİMİZİN ÖNEMLİ HİZMETLERİ OLDU Kaymakam Güler yaptığı konuşmada, “Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluk. Bu çocuklarımızın anne ve babalarına, öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Bu çocuklarımız özellikli ve ayrıcalıklı çocuklarımız. Hiç kimse çocuklarını dünyaya getirirken sağlıklı olmasına veya sağlıksız olmasına müdahale edemez. Engelli evlatlarımızı daha çok seviyoruz. Yakın bir zamana kadar devletin bu çocuklarına yönelik bir hizmeti yoktu. Ancak son yıllarda gerek devletimizin gerekse belediyelerin özel çocuklarımız için önemli hizmetleri oldu.     GÜZEL FIRSATLAR SUNULDU Devletimiz çeşitli imkânlarla bu çocuklara merkezler, okullar açarak sosyal hayatın içine soktu. Belediyelerimiz de bugün de olduğu gibi çocuklarımız için güzel fırsatlar sundu. Bugün aynı zamanda Regaip kandili. Herkesin Regaip kandilini tebrik ediyorum. Annelerin yükü daha da ağır. Babalar olarak daha çok destek olmalıyız. Bu çocuklarımız engelli değiller. Onlara yanlış bakanlar engellilerdir. Onları içimizden bir görerek geleceğe güven adımlarla yürüyeceğiz.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Gebze Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Halk Dansları Topluluğu’nun yaptığı dans gösterileri büyük beğeniyle izlendi. İzleyicilere sürpriz olarak ilizyon gösterisi yapıldı. KÜBRA AKABALI
Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Gebze Belediyesi tarafından bir program düzenledi.

Gebze Kent Meydanı Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yılmaz ve çok sayıda davetli ile down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Programda ilk olarak Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker bir konuşma yaptı. Başkan Köşker, “Çok değerli evlatlarımızı ağırlıyoruz. Çünkü onlar özel evlatlarımız. Bu çocuklarımızın farkındalığını görmemiz gerekir.

 

 

GEREKENİ YAPIYORUZ

Bu özel evlatlarımızla ilgili ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Hem devletimiz hem de bizlerin desteği ile artık ailelerle gerçekle yüzleşmeye başladılar. Eğitim süreci geçen evlatlarımızın neler yaptığını görüyoruz. Bu eğitimlerden sonra çocuklarınız büyük bir neşe kaynağı olmaya başladı. Anneler sizler cennetliksiniz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar bizim geleceğimizin anahtarı.” dedi. Başkan Köşker’in ardından Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir konuşma yaptı.

 

 

DEVLETİMİZİN ÖNEMLİ HİZMETLERİ OLDU

Kaymakam Güler yaptığı konuşmada, “Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluk. Bu çocuklarımızın anne ve babalarına, öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Bu çocuklarımız özellikli ve ayrıcalıklı çocuklarımız. Hiç kimse çocuklarını dünyaya getirirken sağlıklı olmasına veya sağlıksız olmasına müdahale edemez. Engelli evlatlarımızı daha çok seviyoruz. Yakın bir zamana kadar devletin bu çocuklarına yönelik bir hizmeti yoktu. Ancak son yıllarda gerek devletimizin gerekse belediyelerin özel çocuklarımız için önemli hizmetleri oldu.

 

 

GÜZEL FIRSATLAR SUNULDU

Devletimiz çeşitli imkânlarla bu çocuklara merkezler, okullar açarak sosyal hayatın içine soktu. Belediyelerimiz de bugün de olduğu gibi çocuklarımız için güzel fırsatlar sundu. Bugün aynı zamanda Regaip kandili. Herkesin Regaip kandilini tebrik ediyorum. Annelerin yükü daha da ağır. Babalar olarak daha çok destek olmalıyız. Bu çocuklarımız engelli değiller. Onlara yanlış bakanlar engellilerdir. Onları içimizden bir görerek geleceğe güven adımlarla yürüyeceğiz.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Gebze Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Halk Dansları Topluluğu’nun yaptığı dans gösterileri büyük beğeniyle izlendi. İzleyicilere sürpriz olarak ilizyon gösterisi yapıldı.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.