Özel Çocuklardan Özel Sergi

Gebze 02.04.2018 - 16:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Özel Çocuklardan Özel Sergi

Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri Eren Cerit ve Atakan Ekşi tarafından, Nisan Otizm Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen resim sergisine Gebze Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serkan Varan, Sultan Ayhan İlkokulu Müdürü ve Kişisel Gelişim Uzmanı Halük Öztekin, Gebze Otizm Derneği Başkanı Meltem Mutlu, öğrenciler Atakan Ekşi ve Eren Cerit’in öğretmenleri Meral Zengin, Esra Yıldız, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Resim sergisinin açılış konuşmasını Gebze Otizm Derneği Başkanı Meltem Mutlu yaptı. Başkan Mutlu, “ Otizm yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olamayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur.       CUMA GÜNENE KADAR SERGİLENECEK Eğitim olabildiğince erken başlamalıdır. Eğitim çocuğun bireysel özelliklerine ve gereksinimlerine uygun ve kesintisiz olmalıdır. Eğitimde özel bir müfredat kullanılmalıdır. Eğitim içeriği otizmde görülen yetersizlikleri iyileştirmeye yönelik olmalıdır. Nasıl ki çocuklarız bizim umudumuz ise biz de aileleri olarak çocuklarımızın umuduyuz. Biz hayatta farklılıkları ile onların da olduğunu ve özgürce yaşama haklarına, sahip olduklarını unutmamalı ve unutturmamalıyız. Resim sergimiz Cuma gününe kadar burada olacak. ” dedi. KÜBRA AKABALI    
Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri Eren Cerit ve Atakan Ekşi tarafından, Nisan Otizm Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen resim sergisine Gebze Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serkan Varan, Sultan Ayhan İlkokulu Müdürü ve Kişisel Gelişim Uzmanı Halük Öztekin, Gebze Otizm Derneği Başkanı Meltem Mutlu, öğrenciler Atakan Ekşi ve Eren Cerit’in öğretmenleri Meral Zengin, Esra Yıldız, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Resim sergisinin açılış konuşmasını Gebze Otizm Derneği Başkanı Meltem Mutlu yaptı. Başkan Mutlu, “ Otizm yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olamayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur.

 

 

 

CUMA GÜNENE KADAR SERGİLENECEK

Eğitim olabildiğince erken başlamalıdır. Eğitim çocuğun bireysel özelliklerine ve gereksinimlerine uygun ve kesintisiz olmalıdır. Eğitimde özel bir müfredat kullanılmalıdır. Eğitim içeriği otizmde görülen yetersizlikleri iyileştirmeye yönelik olmalıdır. Nasıl ki çocuklarız bizim umudumuz ise biz de aileleri olarak çocuklarımızın umuduyuz. Biz hayatta farklılıkları ile onların da olduğunu ve özgürce yaşama haklarına, sahip olduklarını unutmamalı ve unutturmamalıyız. Resim sergimiz Cuma gününe kadar burada olacak. ” dedi.

KÜBRA AKABALI

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.