Gebze’ye 110 Milyar Dolarlık Yatırım

Gebze 05.04.2018 - 16:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’ye 110 Milyar Dolarlık Yatırım

Oyak, Japon ortak NYK ile birlikte Gebze'ye 110 milyon dolar yatırımla otomotiv ihtisas limanı kuruyor.

Oyak Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞ, yeni yatırım kararını İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. Düzenlenen toplantıda Oyak, Japon ortak Nippon Yusen Kaisha (NYK) ile birlikte Gebze'ye otomotiv sektörüne yönelik liman yatırımı yapılacağı açıklandı. Yatırım bedeli 110 milyon dolar olarak belirlendi.  Oyak Genel Müdürü Savaş Erdem, gerçekleştirecekleri yatırımın hem Türkiye hem de uluslararası lojistik sektörü açısından önemli bir hamle olduğunu vurguladı. Erdem, “Otomotivde 26 aydır ihracat rekoru kırıldı.   EN BÜYÜK LİMAN Otomotivdeki üretim ve ihracat kapasitesinin bu yatırım kararımızda önemli rol oynadı. Yıllık 780 bin araç kapasitesi olan ve 16 bin araçlık bir otopark alanı bulunan Türkiye’nin en büyük limanını devreye alacağız. Liman 2019 yılında hizmet vermeye başlayacak.  NYK Otomotiv Grup Başkanı Koichi Chikaraishi ise, bu yatırımın ortağı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, uzun vadeli bir işbirliğine imza atacaklarını belirtti.  Chikaraishi, lojistik hizmetlerini entegre sunma konusunda kararlı olduklarını ifade ederken, verdikleri hizmeti enerji ve diğer sektörlere de taşımayı arzu ettiklerini söyledi.
Oyak, Japon ortak NYK ile birlikte Gebze'ye 110 milyon dolar yatırımla otomotiv ihtisas limanı kuruyor.

Oyak Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞ, yeni yatırım kararını İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. Düzenlenen toplantıda Oyak, Japon ortak Nippon Yusen Kaisha (NYK) ile birlikte Gebze'ye otomotiv sektörüne yönelik liman yatırımı yapılacağı açıklandı. Yatırım bedeli 110 milyon dolar olarak belirlendi.  Oyak Genel Müdürü Savaş Erdem, gerçekleştirecekleri yatırımın hem Türkiye hem de uluslararası lojistik sektörü açısından önemli bir hamle olduğunu vurguladı. Erdem, “Otomotivde 26 aydır ihracat rekoru kırıldı.  

EN BÜYÜK LİMAN

Otomotivdeki üretim ve ihracat kapasitesinin bu yatırım kararımızda önemli rol oynadı. Yıllık 780 bin araç kapasitesi olan ve 16 bin araçlık bir otopark alanı bulunan Türkiye’nin en büyük limanını devreye alacağız. Liman 2019 yılında hizmet vermeye başlayacak.  NYK Otomotiv Grup Başkanı Koichi Chikaraishi ise, bu yatırımın ortağı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, uzun vadeli bir işbirliğine imza atacaklarını belirtti.  Chikaraishi, lojistik hizmetlerini entegre sunma konusunda kararlı olduklarını ifade ederken, verdikleri hizmeti enerji ve diğer sektörlere de taşımayı arzu ettiklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.