19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“KAZALARIN SEBEBİ ANLIK HATALARIMIZ!”

Gebze 11.05.2018 - 09:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“KAZALARIN SEBEBİ ANLIK HATALARIMIZ!”

“Trafik Haftası” kutlama programında konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, kazaların sebebinin insanların anlık hatalarından kaynaklandığını söyledi.

“Trafik Haftası” kutlama programı Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler “Ülkemizde gerçekleşen kazaların yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Bu tür gün ve haftalar aklımızı başımıza toplamamız için, daha caydırıcı kararların alındığı günler olması lazım.” dedi. “Trafik Haftası” kutlama programı Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel,  İlçe Emniyet Müdürü Adnan Aksakal, Cezaevi Komutanı Jandarma Teğmen Niyazi Koçak, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, vatandaşlar, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. KAZALARIN YÜZDE 99’U İNSANLARIN HATALARI YÜZÜNDEN Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler “Ülkemizde gerçekleşen kazaların yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Neden biz kurallara uymuyoruz? Neden karşımızdaki sürücülere daha saygılı, onların hak ve hukukuna daha duyarlı davranmıyoruz? Neden aşırı hız yapıyoruz? Neden uykulu bir şekilde sürücü koltuğuna oturuyoruz? Neden alkollü şekilde direksiyona geçiyoruz? Kendi canlarımız ve karşımızdaki insanların canları bu kadar mı ucuz? Bu tür gün ve haftalar aklımızı başımıza toplamamız için, daha caydırıcı kararların alındığı günler olması lazım. Aşırı sürat ve dikkatsizlik can ve mal kayıplarına sebep olmaktadır. Trafik cezalarının daha caydırıcı olmasıyla beraber çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren trafik bilincini yerleştirmemiz gerekmektedir. Çocuklarımıza trafik konusunda eğitirken onlara örnek olmalı, dediklerimizi ve öğrettiklerimizi bizimde yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla burada herkese çok önemli görevler düşüyor. Başta okullarımıza, ailelerimize, emniyet teşkilatımıza, jandarma komutanlığımıza görevler düşmektedir. Dileğimiz bundan sonra canlar yanmaması, kazaların olmaması, ölümlü ve yaralamalı kazaların gerçekleşmemesi. Bu işin temelinde insan ve insana saygı yatmaktadır. Acele edip başkasının hakkını yiyorsak burada kul hakkı da aramak lazım. Bu duygu ve düşüncelerle bu toplantıya katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, kazasız, belasız, sağlıklı, sıhhatli günler temenni ediyor; hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ Okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol tarafından teslim edildi. Daha sonra Gebze Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergi gezildi.
“Trafik Haftası” kutlama programında konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, kazaların sebebinin insanların anlık hatalarından kaynaklandığını söyledi.

“Trafik Haftası” kutlama programı Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler “Ülkemizde gerçekleşen kazaların yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Bu tür gün ve haftalar aklımızı başımıza toplamamız için, daha caydırıcı kararların alındığı günler olması lazım.” dedi.

“Trafik Haftası” kutlama programı Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel,  İlçe Emniyet Müdürü Adnan Aksakal, Cezaevi Komutanı Jandarma Teğmen Niyazi Koçak, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, vatandaşlar, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

KAZALARIN YÜZDE 99’U İNSANLARIN HATALARI YÜZÜNDEN

Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler “Ülkemizde gerçekleşen kazaların yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanmaktadır. Neden biz kurallara uymuyoruz? Neden karşımızdaki sürücülere daha saygılı, onların hak ve hukukuna daha duyarlı davranmıyoruz? Neden aşırı hız yapıyoruz? Neden uykulu bir şekilde sürücü koltuğuna oturuyoruz? Neden alkollü şekilde direksiyona geçiyoruz? Kendi canlarımız ve karşımızdaki insanların canları bu kadar mı ucuz? Bu tür gün ve haftalar aklımızı başımıza toplamamız için, daha caydırıcı kararların alındığı günler olması lazım. Aşırı sürat ve dikkatsizlik can ve mal kayıplarına sebep olmaktadır. Trafik cezalarının daha caydırıcı olmasıyla beraber çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren trafik bilincini yerleştirmemiz gerekmektedir. Çocuklarımıza trafik konusunda eğitirken onlara örnek olmalı, dediklerimizi ve öğrettiklerimizi bizimde yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla burada herkese çok önemli görevler düşüyor. Başta okullarımıza, ailelerimize, emniyet teşkilatımıza, jandarma komutanlığımıza görevler düşmektedir. Dileğimiz bundan sonra canlar yanmaması, kazaların olmaması, ölümlü ve yaralamalı kazaların gerçekleşmemesi. Bu işin temelinde insan ve insana saygı yatmaktadır. Acele edip başkasının hakkını yiyorsak burada kul hakkı da aramak lazım. Bu duygu ve düşüncelerle bu toplantıya katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, kazasız, belasız, sağlıklı, sıhhatli günler temenni ediyor; hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol tarafından teslim edildi. Daha sonra Gebze Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan sergi gezildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.