İSU ÇALIŞANLARI İSG EĞİTİMİNDEN GEÇİYOR

Kocaeli 17.05.2018 - 12:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İSU ÇALIŞANLARI İSG EĞİTİMİNDEN GEÇİYOR

Kocaeli’nin marka şehir olması için yoğun bir şekilde altyapı çalışmaları gerçekleştiren ve altyapı hatları ile arıtma tesisleri işleten İSU Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu çerçevesinde çalışanlarına yönelik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin yanında Mesleki Eğitim alanında da seminerler vermektedir.

Kocaeli’nin marka şehir olması için yoğun bir şekilde altyapı çalışmaları gerçekleştiren ve altyapı hatları ile arıtma tesisleri işleten İSU Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu çerçevesinde çalışanlarına yönelik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin yanında Mesleki Eğitim alanında da seminerler vermektedir. İş sağlığı ve güvenliğinde “Sıfır İş Kazası” hedefleyen İş Sağlığı  Güvenliği kavramının ve kültürünün yerleştirilmesini  ilke edinen İSU Genel Müdürlüğü, geçen 4 aylık süreçte 750 personele iş sağlığı ve güvenliğinin korunmasına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verdi. İSU İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İSG birimi tarafından gerçekleştirilen eğitimler, hâlen Genel Müdürlük bünyesindeki Daire Başkanlıkları ile İlçe Şube Müdürlüklerinde devam etmektedir. Genel Müdürlük Toplantı Salonu ile İlçe Şube Müdürlükleri şantiyelerinde gerçekleşen eğitimlerde; su, kanal ve yağmur suyu altyapı çalışmaları çerçevesinde saha çalışanları ve masa başında görev yapan büro personellerine yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ ile ‘İlk Yardım’ eğitimleri verilmiştir. İSG eğitimlerinin sonunda büro, arıtma ve şantiye çalışanları görmüş oldukları teorik dersler hakkında uygulama ve yazılı sınav aracılığıyla ölçme ve değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan çalışmalarda “Önce İnsan” anlayışı ile “Sıfır İş Kazasını” hedefleyen Kurum, 2018 yılında geçen 4 aylık süreçte 750 personeline İSG eğitimi vermiştir . 2018 yılının sonunda ise kurumda çalışan 1600 personelin tamamına  eğitim verilmiş olacaktır. Kocaeli’de altyapı ve işletmecilik hizmetleri sunan İSU, çalışmalarını birlikte yürüttüğü personelin sağlığını ve güvenliğini son derece önemsemektedir. Bu yüzden  istenmeyen iş kazalarının yaşanmaması için personelin bilinçlenmesine yönelik, ‘Temel İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimlerine periyodik olarak devam edecektir.
Kocaeli’nin marka şehir olması için yoğun bir şekilde altyapı çalışmaları gerçekleştiren ve altyapı hatları ile arıtma tesisleri işleten İSU Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu çerçevesinde çalışanlarına yönelik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin yanında Mesleki Eğitim alanında da seminerler vermektedir.

Kocaeli’nin marka şehir olması için yoğun bir şekilde altyapı çalışmaları gerçekleştiren ve altyapı hatları ile arıtma tesisleri işleten İSU Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu çerçevesinde çalışanlarına yönelik Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin yanında Mesleki Eğitim alanında da seminerler vermektedir. İş sağlığı ve güvenliğinde “Sıfır İş Kazası” hedefleyen İş Sağlığı  Güvenliği kavramının ve kültürünün yerleştirilmesini  ilke edinen İSU Genel Müdürlüğü, geçen 4 aylık süreçte 750 personele iş sağlığı ve güvenliğinin korunmasına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verdi.

İSU İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İSG birimi tarafından gerçekleştirilen eğitimler, hâlen Genel Müdürlük bünyesindeki Daire Başkanlıkları ile İlçe Şube Müdürlüklerinde devam etmektedir. Genel Müdürlük Toplantı Salonu ile İlçe Şube Müdürlükleri şantiyelerinde gerçekleşen eğitimlerde; su, kanal ve yağmur suyu altyapı çalışmaları çerçevesinde saha çalışanları ve masa başında görev yapan büro personellerine yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ ile ‘İlk Yardım’ eğitimleri verilmiştir.

İSG eğitimlerinin sonunda büro, arıtma ve şantiye çalışanları görmüş oldukları teorik dersler hakkında uygulama ve yazılı sınav aracılığıyla ölçme ve değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan çalışmalarda “Önce İnsan” anlayışı ile “Sıfır İş Kazasını” hedefleyen Kurum, 2018 yılında geçen 4 aylık süreçte 750 personeline İSG eğitimi vermiştir . 2018 yılının sonunda ise kurumda çalışan 1600 personelin tamamına  eğitim verilmiş olacaktır. Kocaeli’de altyapı ve işletmecilik hizmetleri sunan İSU, çalışmalarını birlikte yürüttüğü personelin sağlığını ve güvenliğini son derece önemsemektedir. Bu yüzden  istenmeyen iş kazalarının yaşanmaması için personelin bilinçlenmesine yönelik, ‘Temel İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimlerine periyodik olarak devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.