Risk de yok, rehavet de

Gebze 17.05.2018 - 14:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Risk de yok, rehavet de

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım, "Doların dalgalı bir reaksiyon içinde olmasını Türkiye ekonomisinde ki konuma değil dış dünyanın hareket ivmesine bağlıyorum." dedi.

Seçim sürecinden geçen Türkiye’nin ekonomi istikrarı açısından durumunu ve doların dalgalı reaksiyonunu değerlendiren MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım, “Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Ramazan Ayını yaşıyoruz. İşadamlarımız, esnafımız, tüccarımız bu ay içinde dini vecibelerini getirmek üzere zamanını bu yönde değerlendiriyor. Aslında bu kadar rahat bir şekilde zaman değerlendirmesi yapan iş dünyasının her kesiminden insanların durumundan ekonominin de o kadar abartılı bir sıkıntı içinde olmadığı da anlaşılıyor. Benim şahsi kanaatim bir yada iki hafta içinde ekonominin hareketlenmesinde ivme gelişimi göreceğiz. Seçim dönemi nedeniyle Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın da yoğunluğunun ekonominin üzerinde tam bir performans sağlayamaması da söz konusudur. Ancak risk yoktur. Seçim sonunda Erdoğan Devlet Başkanı olarak gerek ekonomiye gerekse diğer ülke konularında büyük bir gayret göstererek refah düzeyinde bir ülke olacağız. Bunun için de uzun bir süreç gerekmiyor. “dedi. DIŞ DÜNYANIN ETKİSİ YANIYOR Yıldırım "Dış piyasalarda doların ağırlıklı olarak değer kazanması sadece Türk lirası karşısında değil bütün para birimleri karşısında değer kazanıyor. Elbette Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar bir miktar bunu etkiliyor. Ama böylesi bir ortamın içerisinde ne geçmişte ne bugün bir kur tahmininde bulunmadık. Ama sanayicimize söylüyoruz, hangi para biriminden geliriniz varsa o para biriminden borçlanırsanız kur oynamalarından en az etkilenirsiniz. Bu sanayicimize ve tüccarımıza söylediğimizdi. Elbette bunun ilerisinde hem ithalatı hem ihracatı etkiliyor. Dış dünyada değer kazanan bir dolar varsa, sizin Türkiye olarak tek başınıza bunun karşısında direnmeniz çok kolay değil" diye konuştu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım, "Doların dalgalı bir reaksiyon içinde olmasını Türkiye ekonomisinde ki konuma değil dış dünyanın hareket ivmesine bağlıyorum." dedi.

Seçim sürecinden geçen Türkiye’nin ekonomi istikrarı açısından durumunu ve doların dalgalı reaksiyonunu değerlendiren MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım, “Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Ramazan Ayını yaşıyoruz. İşadamlarımız, esnafımız, tüccarımız bu ay içinde dini vecibelerini getirmek üzere zamanını bu yönde değerlendiriyor. Aslında bu kadar rahat bir şekilde zaman değerlendirmesi yapan iş dünyasının her kesiminden insanların durumundan ekonominin de o kadar abartılı bir sıkıntı içinde olmadığı da anlaşılıyor. Benim şahsi kanaatim bir yada iki hafta içinde ekonominin hareketlenmesinde ivme gelişimi göreceğiz. Seçim dönemi nedeniyle Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın da yoğunluğunun ekonominin üzerinde tam bir performans sağlayamaması da söz konusudur. Ancak risk yoktur. Seçim sonunda Erdoğan Devlet Başkanı olarak gerek ekonomiye gerekse diğer ülke konularında büyük bir gayret göstererek refah düzeyinde bir ülke olacağız. Bunun için de uzun bir süreç gerekmiyor. “dedi.

DIŞ DÜNYANIN ETKİSİ YANIYOR

Yıldırım "Dış piyasalarda doların ağırlıklı olarak değer kazanması sadece Türk lirası karşısında değil bütün para birimleri karşısında değer kazanıyor. Elbette Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar bir miktar bunu etkiliyor. Ama böylesi bir ortamın içerisinde ne geçmişte ne bugün bir kur tahmininde bulunmadık. Ama sanayicimize söylüyoruz, hangi para biriminden geliriniz varsa o para biriminden borçlanırsanız kur oynamalarından en az etkilenirsiniz. Bu sanayicimize ve tüccarımıza söylediğimizdi. Elbette bunun ilerisinde hem ithalatı hem ihracatı etkiliyor. Dış dünyada değer kazanan bir dolar varsa, sizin Türkiye olarak tek başınıza bunun karşısında direnmeniz çok kolay değil" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.