Gebzeli Özel Öğrencilere Yurtdışı Eğitimi

Gebze 24.05.2018 - 14:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebzeli Özel Öğrencilere Yurtdışı Eğitimi

Gebze Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’ya giderek eğitim aldılar.

Yapılan etkinliklerin yanında önümüzdeki yıldan itibaren özel öğrencilerin istihdamı ile ilgili çalışma başlatıp kariyer günlerine benzer etkinlikler yapmayı planladıklarını söyleyen Gebze Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kalaycı “2017-1-TR01-KA102-043017 nolu proje kapsamında iki ayrı yurtdışı ortakla işbirliği çerçevesinde Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’daki eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Projemizde öğrencilerimizin temel yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamak, bireye belirli bir meslek alanıyla ilgili bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazandırmayı, yeteneklerini çeşitli yönlerden geliştirmeyi amaçlamaktayız. HEDEFİMİZ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK Temel hedefimiz öğrencilerimizin yaşam kalitesini yükseltmektir, diğer bir stratejik hedefimiz, öğrencilerin kültürel faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ile kültürel farkındalığının artırılmasıdır. Avrupa standartları taşıyan yöntemlerle öğrenciler daha profesyonel bir biçimde hayata ve mesleğe hazırlanacaktır. Öğrencilerimizin mesleki ve sosyal bilgi dağarcığının genişletilmesi ve sertifika ile belgelendirilmesi ile meslek sahibi olması için uygun ortam ve teşvik sağlamaktır. Bu sayede öğrencilerin hayatına dokunacak çok büyük bir etki oluşturulacak ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirilecektir. Engellilerin toplumsal hayata daha çok dahil edilmesi yönünde farkındalık artırılacaktır. Bunun için öğrencilerin sertifikaları çeşitli dernek ve kurumlara gönderilecek, projemiz ve kazanımlarımız hakkında kamuoyunda farkındalık yaratılacaktır.” dedi. KÜBRA AKABALI
Gebze Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’ya giderek eğitim aldılar.

Yapılan etkinliklerin yanında önümüzdeki yıldan itibaren özel öğrencilerin istihdamı ile ilgili çalışma başlatıp kariyer günlerine benzer etkinlikler yapmayı planladıklarını söyleyen Gebze Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kalaycı “2017-1-TR01-KA102-043017 nolu proje kapsamında iki ayrı yurtdışı ortakla işbirliği çerçevesinde Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’daki eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Projemizde öğrencilerimizin temel yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamak, bireye belirli bir meslek alanıyla ilgili bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazandırmayı, yeteneklerini çeşitli yönlerden geliştirmeyi amaçlamaktayız.

HEDEFİMİZ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Temel hedefimiz öğrencilerimizin yaşam kalitesini yükseltmektir, diğer bir stratejik hedefimiz, öğrencilerin kültürel faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ile kültürel farkındalığının artırılmasıdır. Avrupa standartları taşıyan yöntemlerle öğrenciler daha profesyonel bir biçimde hayata ve mesleğe hazırlanacaktır. Öğrencilerimizin mesleki ve sosyal bilgi dağarcığının genişletilmesi ve sertifika ile belgelendirilmesi ile meslek sahibi olması için uygun ortam ve teşvik sağlamaktır. Bu sayede öğrencilerin hayatına dokunacak çok büyük bir etki oluşturulacak ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirilecektir. Engellilerin toplumsal hayata daha çok dahil edilmesi yönünde farkındalık artırılacaktır. Bunun için öğrencilerin sertifikaları çeşitli dernek ve kurumlara gönderilecek, projemiz ve kazanımlarımız hakkında kamuoyunda farkındalık yaratılacaktır.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.