Turan'dan Altın Yorumu

Ekonomi 02.07.2018 - 09:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Turan'dan Altın Yorumu

Son iki haftada etkili olan düşüş eğilimini yeni haftaya da taşıyan altının ons fiyatı ise önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 1.266 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Artan jeopolitik risklere rağmen dolar endeksindeki yükseliş ile birlikte zayıf seyretmeye devam eden altın fiyatları, bu sabah saatleri itibariyle 1250 seviyesinin hemen üzerinde hareket ediyor. Altın fiyatlarının 1250 seviyesi altında kalıcı bir hareket sergilemesini beklememekle birlikte, 1250 civarındaki hareketlerin orta vadeli alım fırsatı verebileceği görüşündeyim. Hatırlayacağımız üzere, Avrupa Merkez Bankasından (ECB) gelen güvercin açıklamalar dolar endeksini sert bir şekilde değerlendirerek altın fiyatları üzerinde önemli bir baskı oluşturmuştu. Dolar endeksinde görülen yükseliş, altın fiyatlarının 1250’li seviyelere olan geri çekilmesinin en önemli sebebini oluşturdu. Ancak, ECB’nin faiz artırımları konusunda acele etmeyeceği ve piyasaları desteklemeye devam edeceğine yönelik piyasa fiyatlamasının büyük ölçüde gerçekleşmiş oluğunu düşünüyorum. Ayrıca, küresel jeopolitik risklerin ve ABD’de hızlanan enflasyon ve bunun karşısında çok da aceleci davranmak istemeyen Fed üyelerinin de altında orta – uzun vadeli yönün yukarı olduğu yönündeki görüşümü desteklediğini görüyoruz. Bu noktada altının kısa vadede ilk etapta 1257 seviyesine doğru yükselişe geçmesini, 1260 – 1265 bandını hedef almasını beklemekteyiz. Orta vadede ise yeniden 1300 seviyesi üzerinin hedef alınabileceğini düşünüyorum. Altındaki kısa vadeli teknik seviyelere bakacak olursak: 3 gün öncesi başlayan dönem itibari ile 1251,50 seviyesinden işlem görmekte olan altın fiyatlarında 1250 seviyesi destek, 1255 seviyesi ise direnç konumunda. 1255 direncinin yukarı yönlü kırılması durumunda bir sonraki direnç seviyemiz 1260, 1250 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise bir sonraki destek seviyemiz 1245. 
Son iki haftada etkili olan düşüş eğilimini yeni haftaya da taşıyan altının ons fiyatı ise önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 1.266 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Artan jeopolitik risklere rağmen dolar endeksindeki yükseliş ile birlikte zayıf seyretmeye devam eden altın fiyatları, bu sabah saatleri itibariyle 1250 seviyesinin hemen üzerinde hareket ediyor. Altın fiyatlarının 1250 seviyesi altında kalıcı bir hareket sergilemesini beklememekle birlikte, 1250 civarındaki hareketlerin orta vadeli alım fırsatı verebileceği görüşündeyim. Hatırlayacağımız üzere, Avrupa Merkez Bankasından (ECB) gelen güvercin açıklamalar dolar endeksini sert bir şekilde değerlendirerek altın fiyatları üzerinde önemli bir baskı oluşturmuştu. Dolar endeksinde görülen yükseliş, altın fiyatlarının 1250’li seviyelere olan geri çekilmesinin en önemli sebebini oluşturdu.

Ancak, ECB’nin faiz artırımları konusunda acele etmeyeceği ve piyasaları desteklemeye devam edeceğine yönelik piyasa fiyatlamasının büyük ölçüde gerçekleşmiş oluğunu düşünüyorum. Ayrıca, küresel jeopolitik risklerin ve ABD’de hızlanan enflasyon ve bunun karşısında çok da aceleci davranmak istemeyen Fed üyelerinin de altında orta – uzun vadeli yönün yukarı olduğu yönündeki görüşümü desteklediğini görüyoruz.

Bu noktada altının kısa vadede ilk etapta 1257 seviyesine doğru yükselişe geçmesini, 1260 – 1265 bandını hedef almasını beklemekteyiz. Orta vadede ise yeniden 1300 seviyesi üzerinin hedef alınabileceğini düşünüyorum. Altındaki kısa vadeli teknik seviyelere bakacak olursak: 3 gün öncesi başlayan dönem itibari ile 1251,50 seviyesinden işlem görmekte olan altın fiyatlarında 1250 seviyesi destek, 1255 seviyesi ise direnç konumunda. 1255 direncinin yukarı yönlü kırılması durumunda bir sonraki direnç seviyemiz 1260, 1250 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise bir sonraki destek seviyemiz 1245. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.