Eryarsoy: “Görev istenmez verilir”

Siyaset 13.07.2018 - 11:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Eryarsoy: “Görev istenmez verilir”

AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy il başkanı olarak atanıp atanmayacağına dair soruya, “Benim düşüncem görev verilirse devam etmektir. Ama şahsım için il başkanlığı ölüm kalım meselesi değil. Başka bir arkadaşımız da uygun görülürse ona hayırlı olsun deriz” diye yanıt verdi

AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy İl Başkanlığına devam etmesi, teşkilat çalışmaları ve Kocaeli’den kabineye kimsenin girememesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy ilk olarak il başkanları toplantısına dair yaptığı değerlendirmede, “İl başkanları toplantımızı yapacağız ama onu nasıl yapacağımızı tam istişare edemedik. Onu Aydın başkanla, Serhat başkanla bir istişare edeceğiz. Ona bir format yenileyecek miyiz? Eski formatla mı devam edeceğiz? Bunları konuşacağız. Koşuşturmadan fırsat olmadı” diye konuştu. “İL BAŞKANLIĞI ÖLÜM KALIM MESELESİ DEĞİL” İl başkanı olarak atanmayı bekleyip beklemediğini de açıklayan Eryarsoy, “Atamayı genel merkezimiz yapacak. Cumhurbaşkanımızın onayından çıkacak. Yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Cumhurbaşkanımız daha koltuğuna oturamadı. Koltuğuna oturup da sıra teşkilat çalışmalarına gelirse değerlendirecektir. Çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Pazar gününe kadar bir netice bekliyorum. Benim düşüncem görev verilirse devam etmektir. Ama şahsım için il başkanlığı ölüm kalım meselesi değil. Görev verilirse en güzel şekilde yapmaya çalışırız. Başka bir arkadaşımız da uygun görülürse ona hayırlı olsun deriz” diye konuştu. “KABİNEYİ KIYASLAYACAĞIMIZ BİR VERİ YOK ELİMİZDE” Kocaeli’den bakan olarak kimseye yeni kabinede görev verilmemesine yönelik yorumlarda bulunan AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy bu durumun partilerde bir kırgınlık hissi yaratıp yaratmadığıyla ilgili yaptığı açıklama da ise, “Kırgınlık demeyelim ama bir üzüntü oluşturdu tabi ki. Ama bu gayet normal. 16 yıldır Kocaeli bakansız olmadı. Yeri geldi iki tane bakanımız oldu. Ama 24 Haziran’da yeni bir sisteme geçildi.  Bu sistemde bakanlığın çoğu parlamento dışından. İlk defe böyle bir kabine oluştu. Bu kabineyi kıyaslayacağımız bir veri yok elimizde. Yeni bir heyecan var. Kocaeli’den bir büyüğümüzün kabinede olması bizleri sevindirirdi ama bu Kocaeli olmaması da siyaseten her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Siyasette sadece bakanlık olarak hizmet edilmiyor. Hizmetin farklı kademeleri de var. Cumhurbaşkanımız Kocaeli’yi bilen, tanıyan birisi. Kocaeli’ye hak ettiği  değeri her zaman vermiştir” dedi.  “DİNLENME DÖNEMİNDEYİZ AMA YEREL SEÇİM İÇİNDE HAZIRLIK YAPIYORUZ” Teşkilat çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Eryarsoy sözlerini, “Şu an teşkilat 2019 Mart’ında yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda. Seçimlerin altyapısı yapılıyor. Yoğun bir seçim dönemini atlattık. Şu an bir dinlenme dönemindeyiz ama bir yandan da il başkanlığımızla, ilçe başkanlıklarımızla yerel seçim hazırlıklarına başladık” ifadeleriyle sonlandırdı.
AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy il başkanı olarak atanıp atanmayacağına dair soruya, “Benim düşüncem görev verilirse devam etmektir. Ama şahsım için il başkanlığı ölüm kalım meselesi değil. Başka bir arkadaşımız da uygun görülürse ona hayırlı olsun deriz” diye yanıt verdi

AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy İl Başkanlığına devam etmesi, teşkilat çalışmaları ve Kocaeli’den kabineye kimsenin girememesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy ilk olarak il başkanları toplantısına dair yaptığı değerlendirmede, “İl başkanları toplantımızı yapacağız ama onu nasıl yapacağımızı tam istişare edemedik. Onu Aydın başkanla, Serhat başkanla bir istişare edeceğiz. Ona bir format yenileyecek miyiz? Eski formatla mı devam edeceğiz? Bunları konuşacağız. Koşuşturmadan fırsat olmadı” diye konuştu.

“İL BAŞKANLIĞI ÖLÜM KALIM MESELESİ DEĞİL”

İl başkanı olarak atanmayı bekleyip beklemediğini de açıklayan Eryarsoy, “Atamayı genel merkezimiz yapacak. Cumhurbaşkanımızın onayından çıkacak. Yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Cumhurbaşkanımız daha koltuğuna oturamadı. Koltuğuna oturup da sıra teşkilat çalışmalarına gelirse değerlendirecektir. Çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Pazar gününe kadar bir netice bekliyorum. Benim düşüncem görev verilirse devam etmektir. Ama şahsım için il başkanlığı ölüm kalım meselesi değil. Görev verilirse en güzel şekilde yapmaya çalışırız. Başka bir arkadaşımız da uygun görülürse ona hayırlı olsun deriz” diye konuştu.

“KABİNEYİ KIYASLAYACAĞIMIZ BİR VERİ YOK ELİMİZDE”

Kocaeli’den bakan olarak kimseye yeni kabinede görev verilmemesine yönelik yorumlarda bulunan AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy bu durumun partilerde bir kırgınlık hissi yaratıp yaratmadığıyla ilgili yaptığı açıklama da ise, “Kırgınlık demeyelim ama bir üzüntü oluşturdu tabi ki. Ama bu gayet normal. 16 yıldır Kocaeli bakansız olmadı. Yeri geldi iki tane bakanımız oldu. Ama 24 Haziran’da yeni bir sisteme geçildi.  Bu sistemde bakanlığın çoğu parlamento dışından. İlk defe böyle bir kabine oluştu. Bu kabineyi kıyaslayacağımız bir veri yok elimizde. Yeni bir heyecan var. Kocaeli’den bir büyüğümüzün kabinede olması bizleri sevindirirdi ama bu Kocaeli olmaması da siyaseten her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Siyasette sadece bakanlık olarak hizmet edilmiyor. Hizmetin farklı kademeleri de var. Cumhurbaşkanımız Kocaeli’yi bilen, tanıyan birisi. Kocaeli’ye hak ettiği  değeri her zaman vermiştir” dedi.

 “DİNLENME DÖNEMİNDEYİZ AMA YEREL SEÇİM İÇİNDE HAZIRLIK YAPIYORUZ”

Teşkilat çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Eryarsoy sözlerini, “Şu an teşkilat 2019 Mart’ında yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda. Seçimlerin altyapısı yapılıyor. Yoğun bir seçim dönemini atlattık. Şu an bir dinlenme dönemindeyiz ama bir yandan da il başkanlığımızla, ilçe başkanlıklarımızla yerel seçim hazırlıklarına başladık” ifadeleriyle sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.