Darıca ADD kapandı mı?

Darıca 03.08.2018 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca ADD kapandı mı?

Darıca Atatürkçü Derneği var mı yok mu bilen var mı? Bir dönem vardı... Çeşitli sempozyumlar, konferanslar, sergiler yapılırdı... Düzenlenen bazı etkinliklere davet alırdık, takip ederdik... Ünal Karahasan isimli eğitimci bir başkanı vardı. Sivil Toplum Kuruluşu yönüyle, siyasi yönüyle, eğitimci kimliği ile Ünal Hoca derdik bölgede kendisine... O da yok... Birkaç ay önce Darıca ADD için "Yeni Başkan Satı Bozkurt" diye bir haber yaptık... Her ne kadar kendisi bu haber için şahsıma teşekkür etse de sonradan öğrendik ki Sayın Bozkurt derneğe başkan olmamış. Belki sağlık nedenlerinden dolayı belki de dernekte beklediklerini göremedi, bulamadı ve Darıca ADD Şubesi Başkanlığı gerçekleşmedi. Dernek Satı Bozkurt başkanlığında değil ise ya eski başkan Ünal Karahasan ile devam ediyordur ve çok etkili değildir, yada kapandı da haberimiz mi olmadı diye düşünmeye başladık. Çünkü Darıca'da bu derneğin yönetiminde olmak, derneği aktifleştirmek isteyen insanlar da çıkıyor... Derneğin bir kongresi olsa aday olacaklar... Derneği daha etkin faal bir çalışma ortamına sokmak istiyorlar ama derneğin ne mevcut bulunduğu durum ile ne de akıbeti ile ilgili bilgi sahibi değiller. Kocaeli ADD Başkanı Taylan Bingöl'de derneğinin Darıca'da açık olmasını, etkin olmasını ve hareketli bir çalışma ortamı içinde olmasını istiyor. Darıca'da bunu sağlayacak insanlar da olduğunu biliyorum. Ama ortada Atatürkçü Düşünce Derneği diye bir Darıca Şubesi yok... Aslında derneğin Darıca Şubesi'nin kapanışı verilmiş diye duyumlarımız var... Ben duyum olarak yazayım da başım ağrımasın. Aslında akıbetini net olarak biliyorum. Şimdi yeniden açılış yapılmak üzere girişim yapan bir grup var. Ciddi, etkili ve faal bir kitleleri de var. Önemli olan bir derneğin kapanması, açılması değil. Birileri dernekleri kendi tekelinde görmesi. Kafasına göre açıp kapatma yetkisinin bir tek kendisinde olduğunu düşünmesinde... Ülkede tek adam idaresine karşı görüş bildirenlerin kendi yönettikleri sivil toplum kuruluşlarında "Canım nasıl isterse öyle yaparım." zihniyetini taşımaları sorun. Genel kurul yapma, yönetimde olmak isteyenleri yok say... Git derneğin kapanışını ver. Oh ne güzel...

Darıca Atatürkçü Derneği var mı yok mu bilen var mı?

Bir dönem vardı...

Çeşitli sempozyumlar, konferanslar, sergiler yapılırdı...

Düzenlenen bazı etkinliklere davet alırdık, takip ederdik...

Ünal Karahasan isimli eğitimci bir başkanı vardı.

Sivil Toplum Kuruluşu yönüyle, siyasi yönüyle, eğitimci kimliği ile Ünal Hoca derdik bölgede kendisine...

O da yok...

Birkaç ay önce Darıca ADD için "Yeni Başkan Satı Bozkurt" diye bir haber yaptık...

Her ne kadar kendisi bu haber için şahsıma teşekkür etse de sonradan öğrendik ki Sayın Bozkurt derneğe başkan olmamış.

Belki sağlık nedenlerinden dolayı belki de dernekte beklediklerini göremedi, bulamadı ve Darıca ADD Şubesi Başkanlığı gerçekleşmedi.

Dernek Satı Bozkurt başkanlığında değil ise ya eski başkan Ünal Karahasan ile devam ediyordur ve çok etkili değildir, yada kapandı da haberimiz mi olmadı diye düşünmeye başladık.

Çünkü Darıca'da bu derneğin yönetiminde olmak, derneği aktifleştirmek isteyen insanlar da çıkıyor... Derneğin bir kongresi olsa aday olacaklar... Derneği daha etkin faal bir çalışma ortamına sokmak istiyorlar ama derneğin ne mevcut bulunduğu durum ile ne de akıbeti ile ilgili bilgi sahibi değiller.

Kocaeli ADD Başkanı Taylan Bingöl'de derneğinin Darıca'da açık olmasını, etkin olmasını ve hareketli bir çalışma ortamı içinde olmasını istiyor.

Darıca'da bunu sağlayacak insanlar da olduğunu biliyorum.

Ama ortada Atatürkçü Düşünce Derneği diye bir Darıca Şubesi yok...

Aslında derneğin Darıca Şubesi'nin kapanışı verilmiş diye duyumlarımız var... Ben duyum olarak yazayım da başım ağrımasın. Aslında akıbetini net olarak biliyorum.

Şimdi yeniden açılış yapılmak üzere girişim yapan bir grup var. Ciddi, etkili ve faal bir kitleleri de var.

Önemli olan bir derneğin kapanması, açılması değil.

Birileri dernekleri kendi tekelinde görmesi.

Kafasına göre açıp kapatma yetkisinin bir tek kendisinde olduğunu düşünmesinde...

Ülkede tek adam idaresine karşı görüş bildirenlerin kendi yönettikleri sivil toplum kuruluşlarında "Canım nasıl isterse öyle yaparım." zihniyetini taşımaları sorun.

Genel kurul yapma, yönetimde olmak isteyenleri yok say... Git derneğin kapanışını ver.

Oh ne güzel...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.