Gebze’nin Her Yerinde Eğitim

Gebze 31.08.2018 - 17:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’nin Her Yerinde Eğitim

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Halk Eğitim Merkezi’nde katıldığı Hayat Boyu Öğrenme toplantısında, “Kurslar konusunda yer sıkıntısı oluştuğunda, ihtiyaç duyulan işletmeler kurd yeri olarak kullanılabilir.” dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Halk Eğitim Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya İlçe Tarım Müdür Vekili Ferit Taşdemir, Gebze Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Erhan Demirbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Gökhan Yavaşer, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, SHM Müdürü Kadriye Aydemir, Kroman Çelik İlkokul Müdürü Zihni Aydın, İŞKUR Müdürü Ayhan Kutlu, daire müdürleri ve polis memurları katıldı. YER SIKINTISI VAR Toplantıda 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yürütülen çalışmalar Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın tarafından sunum yapıldı. Aydın yaptığı sunumunda, “Önümüzdeki dönemde kurslarda görev almak isteyen uzman kişiler için Halk Eğitim Merkezine başvuru yapmaları beklenirken özellikle kamu kuruluşlarında çalışan kişilerin öncelikli olarak görevlendirilecek. 2018-2019 yılı Halk Eğitim Merkezi çalışmalarının planlanmasının yapılması konusunda ve kurum yöneticilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda tüm eğitimlerin verilecek.” diye konuştu. Aydın ayrıca mesleki kurslarda yer sıkıntısı çekildiği belirtti. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, bu konuda ihtiyaç duyulan işletmelerin kurs yeri olarak kullanılabileceğini belirtti. NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRİLMELİ Gerçekleştirilen toplantıda Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir konuşma yaptı. Kaymakam Güler, “Yetişkin insanların belli yaşlardan sonra çeşitli alanlarda ihtiyaçları doğabiliyor (resim yapma, müzik kuraları gibi) bunun yanında okuma yazma gibi temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ya da bilgisayar teknolojileri gibi günümüzün en önemli alanlarında eğitim ihtiyaçlar artıyor.  Ancak bizim bölgemiz eğitim seviyesi belli bir düzeyin altında olan kişilerin yoğunlukta olduğu bölge. Bu yüzden var olan iş alanlarında nitelikli insan yetiştirmek halk eğitimin görevidir. Bu yüzden işverenlerle irtibata geçip bu alanda çalışmalar yapılmalıdır. Bunun yanında bilgisayar alanında yazılım alanında çalışmalar yapılmalıdır"  diyerek Halk Eğitim Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. KÜBRA AKABALI  
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Halk Eğitim Merkezi’nde katıldığı Hayat Boyu Öğrenme toplantısında, “Kurslar konusunda yer sıkıntısı oluştuğunda, ihtiyaç duyulan işletmeler kurd yeri olarak kullanılabilir.” dedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Halk Eğitim Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya İlçe Tarım Müdür Vekili Ferit Taşdemir, Gebze Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Erhan Demirbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Gökhan Yavaşer, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, SHM Müdürü Kadriye Aydemir, Kroman Çelik İlkokul Müdürü Zihni Aydın, İŞKUR Müdürü Ayhan Kutlu, daire müdürleri ve polis memurları katıldı.

YER SIKINTISI VAR

Toplantıda 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yürütülen çalışmalar Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın tarafından sunum yapıldı. Aydın yaptığı sunumunda, “Önümüzdeki dönemde kurslarda görev almak isteyen uzman kişiler için Halk Eğitim Merkezine başvuru yapmaları beklenirken özellikle kamu kuruluşlarında çalışan kişilerin öncelikli olarak görevlendirilecek. 2018-2019 yılı Halk Eğitim Merkezi çalışmalarının planlanmasının yapılması konusunda ve kurum yöneticilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda tüm eğitimlerin verilecek.” diye konuştu. Aydın ayrıca mesleki kurslarda yer sıkıntısı çekildiği belirtti. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, bu konuda ihtiyaç duyulan işletmelerin kurs yeri olarak kullanılabileceğini belirtti.

NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRİLMELİ

Gerçekleştirilen toplantıda Gebze Kaymakamı Mustafa Güler bir konuşma yaptı. Kaymakam Güler, “Yetişkin insanların belli yaşlardan sonra çeşitli alanlarda ihtiyaçları doğabiliyor (resim yapma, müzik kuraları gibi) bunun yanında okuma yazma gibi temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ya da bilgisayar teknolojileri gibi günümüzün en önemli alanlarında eğitim ihtiyaçlar artıyor.  Ancak bizim bölgemiz eğitim seviyesi belli bir düzeyin altında olan kişilerin yoğunlukta olduğu bölge. Bu yüzden var olan iş alanlarında nitelikli insan yetiştirmek halk eğitimin görevidir. Bu yüzden işverenlerle irtibata geçip bu alanda çalışmalar yapılmalıdır. Bunun yanında bilgisayar alanında yazılım alanında çalışmalar yapılmalıdır"  diyerek Halk Eğitim Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.