Her Yer Göl Olmasın!

Gebze 24.09.2018 - 11:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Her Yer Göl Olmasın!

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü Salı gününden itibaren bölgemiz için uzun sürecek olan yağmur ve soğuk havanın tahmin raporlarını kamuoyu ile paylaştı. Her yağmur yağdığında bölgemizde yaşam şartlarını olumsuz etkilenmesine neden olan eksiklikler ne durumda?

Darıca Aşıroğlu Caddesi devamında, Sarkuysan ve Kroman Çelik Fabrikalarının arasında yer alan noktada meydana gelen su birikintileri ve bu birikintilerden kaynaklan araç arızaları için İSU logar kapakları dahil tüm giderleri elden geçirdiği öğrenildi. Özellikle dolu yağışı ile bir arada gelişen sağanak yağmurlarda, dolunun yaprakları dökerek sularla birlikte logar kapaklarını tıkaması adeta göle çeviren su birikintilerine neden oluyordu. Önümüzdeki yağışlarda ve yaklaşan kış şartlarında yine aynı sorunların yaşanmaması için İSU bu noktada ve bölgenin buna benzer yaşanan sorun yaşanan yerlerinde çalışmalarını tamamladı. SEDAŞ HASARLI ŞEBEKLERİ YENİLEME YOLUNDA SEDAŞ İcra Başkanı Güven ise "Geçen sene kış şartları sonrası hasar gören şebekelerimizi yenilemeye devam ediyoruz. Yatırım planlarımız doğrultusunda da mahalle ve köylerimizin enerji nakil hatlarında kapasite artışları yapıyoruz. Muhtarlarımız, tüketiciler ve kurumlar arasında köprü görevi gören, kamu hizmetlerinde değerli işler yapan ve bölge halkının sürekli nabzını tutan insanlardır. Bu anlamda gerek halkımızla gerekse muhtarlarımızla koordinasyon içinde olmayı çok önemsiyoruz." dedi. BELEDİYELER TEYAKKUZ HALİNDE Kışla mücadele çalışmaları AKOM koordinasyonunda yürütülecek. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecekler. Kış aylarında olması muhtemel kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmaları için belediyeler şimdiden planlamalar yaptığı da öğrenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kış hazırlıkları ile ilgili bilgi veren birim daire başkanlığı, araç ve iş makinaları ve personel ile kışla mücadele çalışmaları yapılacağını belirtti. Kocaeli’de  müdahale noktaları ile kışa hazır olunduğu kaydedildi. Haber: Adnan Ayvaz
Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü Salı gününden itibaren bölgemiz için uzun sürecek olan yağmur ve soğuk havanın tahmin raporlarını kamuoyu ile paylaştı. Her yağmur yağdığında bölgemizde yaşam şartlarını olumsuz etkilenmesine neden olan eksiklikler ne durumda?

Darıca Aşıroğlu Caddesi devamında, Sarkuysan ve Kroman Çelik Fabrikalarının arasında yer alan noktada meydana gelen su birikintileri ve bu birikintilerden kaynaklan araç arızaları için İSU logar kapakları dahil tüm giderleri elden geçirdiği öğrenildi. Özellikle dolu yağışı ile bir arada gelişen sağanak yağmurlarda, dolunun yaprakları dökerek sularla birlikte logar kapaklarını tıkaması adeta göle çeviren su birikintilerine neden oluyordu. Önümüzdeki yağışlarda ve yaklaşan kış şartlarında yine aynı sorunların yaşanmaması için İSU bu noktada ve bölgenin buna benzer yaşanan sorun yaşanan yerlerinde çalışmalarını tamamladı.

SEDAŞ HASARLI ŞEBEKLERİ YENİLEME YOLUNDA

SEDAŞ İcra Başkanı Güven ise "Geçen sene kış şartları sonrası hasar gören şebekelerimizi yenilemeye devam ediyoruz. Yatırım planlarımız doğrultusunda da mahalle ve köylerimizin enerji nakil hatlarında kapasite artışları yapıyoruz. Muhtarlarımız, tüketiciler ve kurumlar arasında köprü görevi gören, kamu hizmetlerinde değerli işler yapan ve bölge halkının sürekli nabzını tutan insanlardır. Bu anlamda gerek halkımızla gerekse muhtarlarımızla koordinasyon içinde olmayı çok önemsiyoruz." dedi.

BELEDİYELER TEYAKKUZ HALİNDE

Kışla mücadele çalışmaları AKOM koordinasyonunda yürütülecek. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecekler. Kış aylarında olması muhtemel kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmaları için belediyeler şimdiden planlamalar yaptığı da öğrenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kış hazırlıkları ile ilgili bilgi veren birim daire başkanlığı, araç ve iş makinaları ve personel ile kışla mücadele çalışmaları yapılacağını belirtti. Kocaeli’de  müdahale noktaları ile kışa hazır olunduğu kaydedildi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.