900 bin gence iş imkanı

Ekonomi 01.10.2018 - 07:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

900 bin gence iş imkanı

Türkiye kur üzerinden yürütülen ekonomik kuşatma operasyonuna karşı dimdik ayakta dururken, istihdamda bir rekora daha imza atmaya hazırlanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın artı 2 istihdam çağrısı ve teşviklerle birlikte yıl sonu için öngörülen 1 milyon 250 bin hedefine bir adım daha yaklaşıldı. 9 ayda 900 bin gence iş kapısı açıldı. Geçen yıl 1 milyon kişiyi işle buluşturan İŞKUR'a ilk 8 ayda verilen iş ilanları 1 milyon 800 bine ulaşırken, açık işlerin yüzde 99.4'ü özel sektörden geldi. Gençlere yönelik iş tecrübesi kazanım programları, uzun süreli işsiz kalanlara 'dönüşü hızlandırma' kursları başlatılacak. 2 milyon 250 bin kişi aktif işgücü piyasası programlarından yararlanacak..

Türkiye kur üzerinden yürütülen ekonomik kuşatma operasyonuna karşı dimdik ayakta dururken, da bir rekora daha imza atmaya hazırlanıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın artı 2 istihdam çağrısı ve teşviklerle birlikte yıl sonu için öngörülen 1 milyon 250 bin hedefine bir adım daha yaklaşıldı. 9 ayda 900 bin gence iş kapısı açıldı. Geçen yıl 1 milyon kişiyi işle buluşturan 'a ilk 8 ayda verilen iş ilanları 1 milyon 800 bine ulaşırken, açık işlerin yüzde 99.4'ü özel sektörden geldi. Gençlere yönelik iş tecrübesi kazanım programları, uzun süreli işsiz kalanlara 'dönüşü hızlandırma' kursları başlatılacak. 2 milyon 250 bin kişi aktif işgücü piyasası programlarından yararlanacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.