Gebze’de Müftü 4 Nikah Kıydı

Gebze 24.10.2018 - 09:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’de Müftü 4 Nikah Kıydı

Gebze’de bir yıl içinde 2 bin 827 resmi nikâh kıyılırken, müftülük tarafından kıyılan nikah sayısı 4 oldu.

Kocaeli genelinde o günden bu yana 13 bin 250 resmi nikah kıyılırken, toplamda 9 çift ise nikahını müftülüklerde kıydırdı. İzmit’te bir yıl içinde 2 bin 978 resmi nikah kıyılırken, aynı ilçede müftülük tarafından kıyılan nikah sayısı 5 oldu. Gebze’de bir yıl içinde 2 bin 827 resmi nikâh kıyılırken, müftülük tarafından kıyılan nikah sayısı 4 oldu. YILDA 13 BİN RESMİ NİKAH Kocaeli genelinde yılda 13 bin 250 nikah kıyılırken, toplamda 9 çift nikahını müftülüklerde kıydırdı. Bugüne kadar ilimizde kıyılan bu 9 müftü nikahı, sadece İzmit ve Gebze ilçelerinde kıyıldı. Diğer 10 ilçede hiç müftü nikahının kıyılmaması ise dikkat çekti. YENİ KANUNA GÖRE 2 Aralık 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanan kararla müftüler nikâh kıymaya başladılar. Müftülükte nikâh kıydıran çiftlerin ayrıca tekrar belediyeye müracaatla medeni nikâh kıydırmalarına gerek kalmıyor.
Gebze’de bir yıl içinde 2 bin 827 resmi nikâh kıyılırken, müftülük tarafından kıyılan nikah sayısı 4 oldu.

Kocaeli genelinde o günden bu yana 13 bin 250 resmi nikah kıyılırken, toplamda 9 çift ise nikahını müftülüklerde kıydırdı. İzmit’te bir yıl içinde 2 bin 978 resmi nikah kıyılırken, aynı ilçede müftülük tarafından kıyılan nikah sayısı 5 oldu. Gebze’de bir yıl içinde 2 bin 827 resmi nikâh kıyılırken, müftülük tarafından kıyılan nikah sayısı 4 oldu.

YILDA 13 BİN RESMİ NİKAH

Kocaeli genelinde yılda 13 bin 250 nikah kıyılırken, toplamda 9 çift nikahını müftülüklerde kıydırdı. Bugüne kadar ilimizde kıyılan bu 9 müftü nikahı, sadece İzmit ve Gebze ilçelerinde kıyıldı. Diğer 10 ilçede hiç müftü nikahının kıyılmaması ise dikkat çekti.

YENİ KANUNA GÖRE

2 Aralık 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanan kararla müftüler nikâh kıymaya başladılar. Müftülükte nikâh kıydıran çiftlerin ayrıca tekrar belediyeye müracaatla medeni nikâh kıydırmalarına gerek kalmıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.