DP aday adaylarını tanıttı

Siyaset 25.11.2018 - 15:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

DP aday adaylarını tanıttı

Demokrat Parti İl Başkanlığının yeni binasında düzenlenen basın toplantısında yerel seçime yönelik çalışmalar anlatılırken aday adayları basına tanıtıldı. Programda konuşan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül “Ülkenin yönetimini unuttuk, seçimle uğraşıyoruz.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanlığı yeni İl binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yerel seçimlere yönelik çalışmaların açıklandığı toplantıya Demokrat Parti Çankırı eski Milletvekili ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Selami Genel, Genel İdare Kurulu üyesi Sait Karakuş, Mustafa Nazlıgül, aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan 8 partili tanıtıldı. Demokrat Parti belediye başkanlığı adayları ise 2 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklanacak. ADAY ADAYLARIMIZI BELİRLEYECEĞİZ “Yerel seçimler arifesindeyiz” diyen DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül “ Yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurumuz var. 2 Aralık’ta Ankara’da Genişletilmiş Danışma Toplantımız var. Burada Genel Merkez’le fikir alışverişinde bulunacağız. Adaylarımızı ona göre belirleyeceğiz. Türkiye ekonomik sıkıntıdadır. Bunun nedeni iktidarın yanlış politikaları. İç ve dış borçlanma yaşıyoruz” dedi. DEVLET MEMURLARI SEÇİME GİRDİ Nazlıgül’ün ardından konuşan DP seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, “Bir mahalli seçimle karşı karşıyayız. Ancak yaptıklarımızla kanunlara uymayan bir sistemin içerisindeyiz. Türkiye’de kanunlar vardır. Seçim takvimi olmadan, seçim takvimi açıklanmadan bütün siyasi partileri bu girdabın içerisinde soktu. 1952’de kurulan YSK hiç sesini çıkarmadı. Yasa en fazla 105 gün der ama 5 aydır Türkiye seçimle yatıp, seçimle kalkıyor. AK Parti’nin önseçiminde bir sürü devlet memuru seçime girdi” dedi. ÜLKENİN YÖNETİMİNİ UNUTTUK SEÇİMLE UĞRAŞIYORUZ Uyanık sözlerinin devamında “Hukuk Devleti demeyi ağzından düşürmüyor Sayın Cumhurbaşkanı. Sırf ekonomik girdabı gizleyebilmek için aday adayı tespit etmeye, ön seçim yapmaya devam ediyor. Ülkenin yönetimini unuttuk seçimle uğraşıyoruz. Bilesiniz ki bu hukuksuzdur. YSK’yı uyardık ama cevap yok. O zaman kanuna da gerek yok, 16 Nisan 2016’daki seçimde, seçim meydanlarını gözünüzün önüne getirin. Anayasa kıl payı milletin onayından geçtiler. Koalisyon olmasın dediler, seçimden sonra ilk olarak onlar ittifak arayışına düştüler” dedi. TERÖR 17 SENE ÖNCE BİTMİŞTİ Uyanık sözlerinin sonunda “Şimdi tekrar bütün partilerden önce Cumhur İttifakı demeye başladılar. Diğer partilerde onlar koalisyon deyince geri kalmadılar. Kendileri haricinde karşıdaki partiler ittifak istediği zaman karşı çıkıyorlar, Türkiye’nin bekası diyorlar. Yok beka sorunu. Gariban vatandaşı kandırıyorlar. Beka sorununu ön plana çıkarmak AK Parti ve MHP’nin işidir. Terör meselesi 17 sene önce bitmişti. AK Parti artık yönetemiyor. Vatandaşlara düşen ülkesine sahip çıkmaktadır. Bizlerin kimseden korkusu yok. Doğru bildiğimiz her şeyi söyleriz” şeklinde konuştu. DEMOKRAT PARTİ YEREL SEÇİMLER ADAY ADAYLARI: Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı - Nail Baki Darıca Belediyesi Başkanlığı - Mehmet Davutoğlu Gebze Belediyesi Başkanlığı – Rasim Arslan
Demokrat Parti İl Başkanlığının yeni binasında düzenlenen basın toplantısında yerel seçime yönelik çalışmalar anlatılırken aday adayları basına tanıtıldı. Programda konuşan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül “Ülkenin yönetimini unuttuk, seçimle uğraşıyoruz.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanlığı yeni İl binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yerel seçimlere yönelik çalışmaların açıklandığı toplantıya Demokrat Parti Çankırı eski Milletvekili ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Selami Genel, Genel İdare Kurulu üyesi Sait Karakuş, Mustafa Nazlıgül, aday adayları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan 8 partili tanıtıldı. Demokrat Parti belediye başkanlığı adayları ise 2 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklanacak.

ADAY ADAYLARIMIZI BELİRLEYECEĞİZ

“Yerel seçimler arifesindeyiz” diyen DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül “ Yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurumuz var. 2 Aralık’ta Ankara’da Genişletilmiş Danışma Toplantımız var. Burada Genel Merkez’le fikir alışverişinde bulunacağız. Adaylarımızı ona göre belirleyeceğiz. Türkiye ekonomik sıkıntıdadır. Bunun nedeni iktidarın yanlış politikaları. İç ve dış borçlanma yaşıyoruz” dedi.

DEVLET MEMURLARI SEÇİME GİRDİ

Nazlıgül’ün ardından konuşan DP seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, “Bir mahalli seçimle karşı karşıyayız. Ancak yaptıklarımızla kanunlara uymayan bir sistemin içerisindeyiz. Türkiye’de kanunlar vardır. Seçim takvimi olmadan, seçim takvimi açıklanmadan bütün siyasi partileri bu girdabın içerisinde soktu. 1952’de kurulan YSK hiç sesini çıkarmadı. Yasa en fazla 105 gün der ama 5 aydır Türkiye seçimle yatıp, seçimle kalkıyor. AK Parti’nin önseçiminde bir sürü devlet memuru seçime girdi” dedi.

ÜLKENİN YÖNETİMİNİ UNUTTUK SEÇİMLE UĞRAŞIYORUZ

Uyanık sözlerinin devamında “Hukuk Devleti demeyi ağzından düşürmüyor Sayın Cumhurbaşkanı. Sırf ekonomik girdabı gizleyebilmek için aday adayı tespit etmeye, ön seçim yapmaya devam ediyor. Ülkenin yönetimini unuttuk seçimle uğraşıyoruz. Bilesiniz ki bu hukuksuzdur. YSK’yı uyardık ama cevap yok. O zaman kanuna da gerek yok, 16 Nisan 2016’daki seçimde, seçim meydanlarını gözünüzün önüne getirin. Anayasa kıl payı milletin onayından geçtiler. Koalisyon olmasın dediler, seçimden sonra ilk olarak onlar ittifak arayışına düştüler” dedi.

TERÖR 17 SENE ÖNCE BİTMİŞTİ

Uyanık sözlerinin sonunda “Şimdi tekrar bütün partilerden önce Cumhur İttifakı demeye başladılar. Diğer partilerde onlar koalisyon deyince geri kalmadılar. Kendileri haricinde karşıdaki partiler ittifak istediği zaman karşı çıkıyorlar, Türkiye’nin bekası diyorlar. Yok beka sorunu. Gariban vatandaşı kandırıyorlar. Beka sorununu ön plana çıkarmak AK Parti ve MHP’nin işidir. Terör meselesi 17 sene önce bitmişti. AK Parti artık yönetemiyor. Vatandaşlara düşen ülkesine sahip çıkmaktadır. Bizlerin kimseden korkusu yok. Doğru bildiğimiz her şeyi söyleriz” şeklinde konuştu.

DEMOKRAT PARTİ YEREL SEÇİMLER ADAY ADAYLARI:

Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı - Nail Baki

Darıca Belediyesi Başkanlığı - Mehmet Davutoğlu

Gebze Belediyesi Başkanlığı – Rasim Arslan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.