Eryarsoy, Flormar işçilerinin yanında!

Gebze 12.12.2018 - 16:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Eryarsoy, Flormar işçilerinin yanında!

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 212 gündür direnişini sürdüren Flormar işçilerini ziyaret etti.

Flormar’dan, Petrol-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle çıkartılan ve 212 gündür tüm Türkiye’den destek gören bir direniş sergileyen işçilere AK Parti Kocaeli İl Başkanı Eryarsoy ziyarette bulundu. AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Mikdat Aydın ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Eryarsoy’a gerçekleşen ziyarette eşlik ederken, heyet Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz ve direnişteki işçilerle bir araya geldi. Burada işçiler adına konuşan Akyüz, “Sendikalı oldukları için arkadaşlarımız işten atıldı ve burada çok ilkel şartlarda eylemliliği sürdürüyoruz. Tazminatsız ve kıdemsiz bir şekilde arkadaşlarımız işten çıkartıldı ve işverenle bir temas kuramıyoruz. Mahkemelerin ertelenmesi ve uzatılması durumumuzu sıkıntıya sokuyor. Bugün burada kar yağdı ve suyun içerisindeyiz. Soba yakmamızı dahi bizlere çok gördüler. Sizlerden ricamız en azından soba yakmamıza izin verilmesi ve bu işe bir çözüm bulmanız. Bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na güvenerek yasal haklarını kullandılar ve başlarına bunlar geldi. Buradaki arkadaşlarımız emeğiyle geçinen insanlar” şeklinde konuştu. Akyüz’ün ardından konuşma yaparak işçilere seslenen Eryarsoy şunları dile getirdi; “Burada yaşadığınız sıkıntıları yerinde görmek için sizlerle bir araya geldik. Siyaset için gelmedik ve dün sendika başkanımızla görüştükten sonra girişimlere başladık. Öncelikle soba konusunda çözüm için valilikle görüştük ve bize geri dönüş sağlayacaklar. Olumlu bir netice için girişimlerimizi yaptık. Asıl olarak burada yaşanan durumu kalıcı çözüme kavuşturmak istiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın hak ettiği şekilde işlerine geri dönebilmesi için ve sizlere katkı sunabilmek için şu an buradayız. Önümüzdeki hafta burada olan arkadaşlarımızın geri dönebilmesi için işverenle görüşeceğiz. Mahkeme konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Yargı sürecine müdahale etme şansımız yok ama sürecin hızlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Haklısınız ve sizlere kolaylıklar diliyorum.
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 212 gündür direnişini sürdüren Flormar işçilerini ziyaret etti.

Flormar’dan, Petrol-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle çıkartılan ve 212 gündür tüm Türkiye’den destek gören bir direniş sergileyen işçilere AK Parti Kocaeli İl Başkanı Eryarsoy ziyarette bulundu. AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Mikdat Aydın ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Eryarsoy’a gerçekleşen ziyarette eşlik ederken, heyet Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz ve direnişteki işçilerle bir araya geldi. Burada işçiler adına konuşan Akyüz, “Sendikalı oldukları için arkadaşlarımız işten atıldı ve burada çok ilkel şartlarda eylemliliği sürdürüyoruz. Tazminatsız ve kıdemsiz bir şekilde arkadaşlarımız işten çıkartıldı ve işverenle bir temas kuramıyoruz. Mahkemelerin ertelenmesi ve uzatılması durumumuzu sıkıntıya sokuyor. Bugün burada kar yağdı ve suyun içerisindeyiz. Soba yakmamızı dahi bizlere çok gördüler. Sizlerden ricamız en azından soba yakmamıza izin verilmesi ve bu işe bir çözüm bulmanız. Bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na güvenerek yasal haklarını kullandılar ve başlarına bunlar geldi. Buradaki arkadaşlarımız emeğiyle geçinen insanlar” şeklinde konuştu.

Akyüz’ün ardından konuşma yaparak işçilere seslenen Eryarsoy şunları dile getirdi; “Burada yaşadığınız sıkıntıları yerinde görmek için sizlerle bir araya geldik. Siyaset için gelmedik ve dün sendika başkanımızla görüştükten sonra girişimlere başladık. Öncelikle soba konusunda çözüm için valilikle görüştük ve bize geri dönüş sağlayacaklar. Olumlu bir netice için girişimlerimizi yaptık. Asıl olarak burada yaşanan durumu kalıcı çözüme kavuşturmak istiyoruz.

Buradaki arkadaşlarımızın hak ettiği şekilde işlerine geri dönebilmesi için ve sizlere katkı sunabilmek için şu an buradayız. Önümüzdeki hafta burada olan arkadaşlarımızın geri dönebilmesi için işverenle görüşeceğiz. Mahkeme konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Yargı sürecine müdahale etme şansımız yok ama sürecin hızlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Haklısınız ve sizlere kolaylıklar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.