Mühendisler Sempozyuma hazırlanıyor!

Gebze 18.01.2019 - 12:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Mühendisler Sempozyuma hazırlanıyor!

2-3 Mart tarihlerinde Endüstri 4.0 sempozyumu düzenlemeye hazırlanan Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, sempozyum öncesi toplantı düzenledi. Hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda Makine Mühendisleri önemli açıklamalarda bulundu. temsilcilik adına hazırlanan bildiriyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Endüstri Mühendisi Mehtap Demir okudu. Demir, “ Akıllı sistemler, öğrenebilen makinalar ve hayatımızın her alanında yer almaya başlayan robotik sistemler ile yapay zekâ uygulamaları ile hizmet ve üretim sektörlerinde verimlilik ve yüksek kalite hedeflerine doğru heyecanlı bir geçiş dönemi yaşanıyor. Akıllı sistemler, öğrenebilen makinalar, yapay zekâ uygulamaları ve robotik sistemler vb. hayatımızın her alanında yer almaya başlamıştır. Bu gelişmeler hizmet ve üretim sektörlerinde verimlilik ve yüksek kalite hedeflerine doğru heyecanlı bir geçiş dönemi ile kendini göstermektedir. SANAYİ’DE 4.0 DÖNEMİ Bu devrim, veri madenciliği, veri güvenliği uzmanlığı, robot koordinatörlüğü gibi kendi ihtiyaçları doğrultusunda yeni meslekler yaratacaktır. Diğer bütün sanayi devrimlerinde örneğin 1. Sanayi devriminin sonucunda buhar gücü kullanılarak el işçiliğin değerini yitirmesi ve kendi atölyeleri olan ustaların fabrika işçisine dönüşmesi gibi bu sanayi devriminin temelde çalışma hayatını ama sonunda üretim ilişkilerini değiştirdiği için tüm toplumlar üzerinde etkileri olacaktır. Yukarıda bahsedilen olumsuzlukların yanında bu sanayi devriminin insan hayatı üzerinde sayısız olumlu faydaları olacaktır. Örneğin şehir için taşımacılığında otonom sistemlerin kullanımı, akıllı trafik sistemleri gibi sistemler ile şehir içi taşıma süreleri kısalacaktır. Akıllı şebeke sistemleri ile enerji verimliliği artacaktır. Bütün bu etkilerin sonunda sadece insan hayatı kolaylaşmayacak aynı zamanda kaynakların kullanımı ve atık salınımı konusunda olumlu sonuçlar yaşanacaktır. Bununla birlikte 3 boyutlu yazıcıların diğer bir değişle katmanlı imalat sistemlerindeki ve bilgisayar destekli tasarım/analiz/imalat programlarındaki gelişmeler ile basit yapıdaki ürünlerin herkes tarafında üretilebilecek olması ön görülmektedir. MART AYINDA SEMPOZYUM Gelecek yıllarda hayatımızda devrim niteliğinde olumlu ve olumsuz değişikliklere yol açacak olan bu sürecin daha iyi algılanması, teknolojik alt yapısının daha iyi kavranabilmesi için bu devrimlerin öncülüğünü yapan firmaların katılımı ile 2-3 Mart 2019 tarihinde düzenleyeceğimiz ve 2 gün sürecek olan dünyanın yeni çalışma modeli; dijital dönüşüm ile verimlilik konulu panelimize bu süreçten etkilenecek, bu sürecin paydaşı olan başta mühendis ve diğer teknik konularda çalışanlarla birlikte panelimize katılmak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz.

2-3 Mart tarihlerinde Endüstri 4.0 sempozyumu düzenlemeye hazırlanan Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, sempozyum öncesi toplantı düzenledi. Hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda Makine Mühendisleri önemli açıklamalarda bulundu. temsilcilik adına hazırlanan bildiriyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Endüstri Mühendisi Mehtap Demir okudu. Demir, “ Akıllı sistemler, öğrenebilen makinalar ve hayatımızın her alanında yer almaya başlayan robotik sistemler ile yapay zekâ uygulamaları ile hizmet ve üretim sektörlerinde verimlilik ve yüksek kalite hedeflerine doğru heyecanlı bir geçiş dönemi yaşanıyor. Akıllı sistemler, öğrenebilen makinalar, yapay zekâ uygulamaları ve robotik sistemler vb. hayatımızın her alanında yer almaya başlamıştır. Bu gelişmeler hizmet ve üretim sektörlerinde verimlilik ve yüksek kalite hedeflerine doğru heyecanlı bir geçiş dönemi ile kendini göstermektedir.

SANAYİ’DE 4.0 DÖNEMİ

Bu devrim, veri madenciliği, veri güvenliği uzmanlığı, robot koordinatörlüğü gibi kendi ihtiyaçları doğrultusunda yeni meslekler yaratacaktır. Diğer bütün sanayi devrimlerinde örneğin 1. Sanayi devriminin sonucunda buhar gücü kullanılarak el işçiliğin değerini yitirmesi ve kendi atölyeleri olan ustaların fabrika işçisine dönüşmesi gibi bu sanayi devriminin temelde çalışma hayatını ama sonunda üretim ilişkilerini değiştirdiği için tüm toplumlar üzerinde etkileri olacaktır. Yukarıda bahsedilen olumsuzlukların yanında bu sanayi devriminin insan hayatı üzerinde sayısız olumlu faydaları olacaktır. Örneğin şehir için taşımacılığında otonom sistemlerin kullanımı, akıllı trafik sistemleri gibi sistemler ile şehir içi taşıma süreleri kısalacaktır. Akıllı şebeke sistemleri ile enerji verimliliği artacaktır. Bütün bu etkilerin sonunda sadece insan hayatı kolaylaşmayacak aynı zamanda kaynakların kullanımı ve atık salınımı konusunda olumlu sonuçlar yaşanacaktır. Bununla birlikte 3 boyutlu yazıcıların diğer bir değişle katmanlı imalat sistemlerindeki ve bilgisayar destekli tasarım/analiz/imalat programlarındaki gelişmeler ile basit yapıdaki ürünlerin herkes tarafında üretilebilecek olması ön görülmektedir.

MART AYINDA SEMPOZYUM

Gelecek yıllarda hayatımızda devrim niteliğinde olumlu ve olumsuz değişikliklere yol açacak olan bu sürecin daha iyi algılanması, teknolojik alt yapısının daha iyi kavranabilmesi için bu devrimlerin öncülüğünü yapan firmaların katılımı ile 2-3 Mart 2019 tarihinde düzenleyeceğimiz ve 2 gün sürecek olan dünyanın yeni çalışma modeli; dijital dönüşüm ile verimlilik konulu panelimize bu süreçten etkilenecek, bu sürecin paydaşı olan başta mühendis ve diğer teknik konularda çalışanlarla birlikte panelimize katılmak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.