Karslılar Darıca'yı Topladı

Darıca 10.02.2019 - 10:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Karslılar Darıca'yı Topladı

Darıca Karslılar Derneği tarafından geleneksel hale dönüşen Kaz Gecesi organizasyonunun sonuncusu hafta sonu Şato Klas Düğün Salonu'nda yoğun bir katılım ile yapıldı.

  Düzenlenen Kaz Gecesi'ne özellikle yerel seçim sürecinin önemli siyasi isimlerinin katılımı salonda renkli sahnelere neden oldu. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Ak Parti Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk,  bölgemizin, iş, spor ve siyaset dünyasının tanınan ismi Arif Gülen davetlilerin ilgi odağı olurken bölgemizin sivil toplum kuruluşları temsilcileri de salondaki yerini alan isimler oldu. Geceye ilçede hizmetlerini sürdüren muhtarlarda ilgi gösterdi. Gecenin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Darıca Karslılarb Derneği Başkanı Ali Şen,"Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Kaz Gecemizin sonuncusu olan bu organizasyona katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim." dedi. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak adeta veda ve helalleşme konuşması yaptı. Başkan Karabacak, "15 yıldır iyisiyle kötüsüyle Darıcamıza hizmet verdim. Burada bir aile bağları çerçevesinde yaşıyoruz. Kim bana oy vermiş vermemiş hiç önemli değil. Önemli olan hoş bir seda bırakabilmek arkamızdan dua alabilmektir. Darıca Karslılar Derneği ile ilgili bir anım da var. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması çerçevesinde ilk organizasyonumuzda bu dernek yoktu.    HELALLİK İSTEDİ Böylesine yoğun bir nüfusa sahip olan Karslıların Darıca'da derneklerinin olmaması olacak iş değildi. Hemen bir çalışma yapıldı ve ilk kurulduğu yılda belki organizasyonların en güzel gecesine imza atacak bir görsel sahne sergilediler. Ayrıca bura bugün helallik istiyorum. Benden yana bir hak varsa helal olsun. Sizde haklarınızı helal edin. Şehirler ve Kültürler Gecesi'nin en renkli gecelerine imza atan Karslılar şayet yeni seçilecek olan belediye başkanı devam ettirdiği takdirde yine sonuncusunda da imza atacak bir organizasyon yapacaklardır. Bende zevkle gelip izleyeceğim."dedi. Darıca Karslılar Derneği Başkanı Ali Şen ve Yönetim Kurulu Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a gecenin anısına ve 15 yıl ilçeye verdiği hizmetlerden dolayı bir plaket takdim ettiler.Gecede Ak Parti ve Cumhur İttifakı Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık ve CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk'te hemşerilerine yönelik bir selamlama konuşması yaptılar. Siyasi bir içerik içinde olmayan adaylar daha sonra beraberinde geldikleri ilçe yöneticileri, meclis üyeleri aday adayları ve SKM yönetimleri ile birlikte kendilerine gösterilen yerlerde Kaz yemeği yediler. Gecede şiirler okundu, halaylar çekildi ve yöreye ait şarkılar, türküler eşliğinde geç saatlere kadar eğlenildi. Haber: Adnan Ayvaz
Darıca Karslılar Derneği tarafından geleneksel hale dönüşen Kaz Gecesi organizasyonunun sonuncusu hafta sonu Şato Klas Düğün Salonu'nda yoğun bir katılım ile yapıldı.

 

Düzenlenen Kaz Gecesi'ne özellikle yerel seçim sürecinin önemli siyasi isimlerinin katılımı salonda renkli sahnelere neden oldu. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Ak Parti Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk,  bölgemizin, iş, spor ve siyaset dünyasının tanınan ismi Arif Gülen davetlilerin ilgi odağı olurken bölgemizin sivil toplum kuruluşları temsilcileri de salondaki yerini alan isimler oldu. Geceye ilçede hizmetlerini sürdüren muhtarlarda ilgi gösterdi. Gecenin açılış ve selamlama konuşmasını yapan Darıca Karslılarb Derneği Başkanı Ali Şen,"Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Kaz Gecemizin sonuncusu olan bu organizasyona katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim." dedi. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak adeta veda ve helalleşme konuşması yaptı. Başkan Karabacak, "15 yıldır iyisiyle kötüsüyle Darıcamıza hizmet verdim. Burada bir aile bağları çerçevesinde yaşıyoruz. Kim bana oy vermiş vermemiş hiç önemli değil. Önemli olan hoş bir seda bırakabilmek arkamızdan dua alabilmektir. Darıca Karslılar Derneği ile ilgili bir anım da var. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması çerçevesinde ilk organizasyonumuzda bu dernek yoktu. 
 
HELALLİK İSTEDİ
Böylesine yoğun bir nüfusa sahip olan Karslıların Darıca'da derneklerinin olmaması olacak iş değildi. Hemen bir çalışma yapıldı ve ilk kurulduğu yılda belki organizasyonların en güzel gecesine imza atacak bir görsel sahne sergilediler. Ayrıca bura bugün helallik istiyorum. Benden yana bir hak varsa helal olsun. Sizde haklarınızı helal edin. Şehirler ve Kültürler Gecesi'nin en renkli gecelerine imza atan Karslılar şayet yeni seçilecek olan belediye başkanı devam ettirdiği takdirde yine sonuncusunda da imza atacak bir organizasyon yapacaklardır. Bende zevkle gelip izleyeceğim."dedi. Darıca Karslılar Derneği Başkanı Ali Şen ve Yönetim Kurulu Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a gecenin anısına ve 15 yıl ilçeye verdiği hizmetlerden dolayı bir plaket takdim ettiler.Gecede Ak Parti ve Cumhur İttifakı Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık ve CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk'te hemşerilerine yönelik bir selamlama konuşması yaptılar. Siyasi bir içerik içinde olmayan adaylar daha sonra beraberinde geldikleri ilçe yöneticileri, meclis üyeleri aday adayları ve SKM yönetimleri ile birlikte kendilerine gösterilen yerlerde Kaz yemeği yediler. Gecede şiirler okundu, halaylar çekildi ve yöreye ait şarkılar, türküler eşliğinde geç saatlere kadar eğlenildi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.