Gebze, Kütüphane Haftası’nı kutladı!

Gebze 29.03.2019 - 13:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze, Kütüphane Haftası’nı kutladı!

Gebze’de Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Kütüphanelerimiz sadece mesai saatlerinde çalışan, ders çalışılan yerler olmayacak. Kütüphanemiz sizlerin taleplerine göre gece geç saatlere kadar açık olacak ve sizlere daha iyi hizmetler vermesi sağlanacak.” dedi.

55. Kütüphane Haftası Gebze’de Kültür Merkezinde ki program ile kutlandı. Kültür Merkezinde gerçekleşen Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, SYDV Müdürü İpek Çulha, Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, Tarım Müdürü Murat Taşdemir, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Gebzeli vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda protokol konuşmaları, slayt gösterileri, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve kütüphane haftası dolayısıyla şiir, resim, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin taktimi gerçekleşti. KÜTÜPHANELERİN SAYISI ARTIYOR Programda konuşan Kaymakam Mustafa Güler selamlamanın ardından şu konulara değindi: “Son zamanlarda kitap ve kütüphane konusunda ülkemizde ciddi anlamda gelişmeler var. Kitap okuyan kişi sayısı ile beraber kişi başına düşen kitap sayısı da artış gösterdi. Bu gelişmeler bizi oldukça mutlu etmektedir. Tabi ki kütüphanelerin illerde ve ilçelerde birden fazla olması gerekmektedir. İlçemizde Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açılan, Gebze Belediyesi tarafından Beylikbağı’na açılan kütüphaneler var. Gebze Halk Kütüphanesi de inşallah 1 yıl sonra hizmet vermeye başlayacak. Şuanda restorasyon ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Diliyorum önümüzdeki sene kütüphane haftasını yeni kütüphanemizde kutlayacağız. Kütüphanelerimiz sadece mesai saatlerinde çalışan, ders çalışılan yerler olmayacak. Kütüphanemiz sizlerin taleplerine göre gece geç saatlere kadar açık olacak ve sizlere daha iyi hizmetler vermesi sağlanacak. Sanat, kültür ve sosyal aktivitelerinde yapılmasına imkan ve fırsat verilecek. KÜTÜPHANEDE GÜÇLÜ BİR EKİP VAR Bu konuda bizlere bu imkanın sağlanmasında başta Valimize, İl Kültür Turizm Müdürümüze, Kültür Turizm Bakanlığımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gençlerimizde kitap okuma alışkanlığının arttığını görüyorum. Umut ediyorum ki hayatımızın rutini haline gelir. Kitapların raflarda değil her daim elimizde, masamızda olmasını temenni ediyorum. Kütüphanemizde iyi bir ekip görev yapıyor. Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan’a ve ekibine teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum. Kütüphane Haftasını kutluyor hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” dedi.     Program öğrenciler tarafından hazırlanan serginin gezilmesi ile son buldu.
Gebze’de Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Kütüphanelerimiz sadece mesai saatlerinde çalışan, ders çalışılan yerler olmayacak. Kütüphanemiz sizlerin taleplerine göre gece geç saatlere kadar açık olacak ve sizlere daha iyi hizmetler vermesi sağlanacak.” dedi.

55. Kütüphane Haftası Gebze’de Kültür Merkezinde ki program ile kutlandı. Kültür Merkezinde gerçekleşen Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, SYDV Müdürü İpek Çulha, Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, Tarım Müdürü Murat Taşdemir, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Gebzeli vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda protokol konuşmaları, slayt gösterileri, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve kütüphane haftası dolayısıyla şiir, resim, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin taktimi gerçekleşti.

KÜTÜPHANELERİN SAYISI ARTIYOR

Programda konuşan Kaymakam Mustafa Güler selamlamanın ardından şu konulara değindi: “Son zamanlarda kitap ve kütüphane konusunda ülkemizde ciddi anlamda gelişmeler var. Kitap okuyan kişi sayısı ile beraber kişi başına düşen kitap sayısı da artış gösterdi. Bu gelişmeler bizi oldukça mutlu etmektedir. Tabi ki kütüphanelerin illerde ve ilçelerde birden fazla olması gerekmektedir. İlçemizde Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açılan, Gebze Belediyesi tarafından Beylikbağı’na açılan kütüphaneler var. Gebze Halk Kütüphanesi de inşallah 1 yıl sonra hizmet vermeye başlayacak. Şuanda restorasyon ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Diliyorum önümüzdeki sene kütüphane haftasını yeni kütüphanemizde kutlayacağız. Kütüphanelerimiz sadece mesai saatlerinde çalışan, ders çalışılan yerler olmayacak. Kütüphanemiz sizlerin taleplerine göre gece geç saatlere kadar açık olacak ve sizlere daha iyi hizmetler vermesi sağlanacak. Sanat, kültür ve sosyal aktivitelerinde yapılmasına imkan ve fırsat verilecek.

KÜTÜPHANEDE GÜÇLÜ BİR EKİP VAR

Bu konuda bizlere bu imkanın sağlanmasında başta Valimize, İl Kültür Turizm Müdürümüze, Kültür Turizm Bakanlığımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gençlerimizde kitap okuma alışkanlığının arttığını görüyorum. Umut ediyorum ki hayatımızın rutini haline gelir. Kitapların raflarda değil her daim elimizde, masamızda olmasını temenni ediyorum. Kütüphanemizde iyi bir ekip görev yapıyor. Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan’a ve ekibine teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum. Kütüphane Haftasını kutluyor hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” dedi.     Program öğrenciler tarafından hazırlanan serginin gezilmesi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.