Okuldan atmak çözüm değil!

Kocaeli 12.04.2019 - 16:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Okuldan atmak çözüm değil!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, önceki gün yapılan Eğitimin Niteliğini Geliştirme Çalışmaları konulu toplantıda önemli mesajlar verdi.  Vali Aksoy, geçtiğimiz hafta Gebze’de Müdür Baş Yardımcısı Necmettin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından öldürülmesi olayına atıf da bulunarak, bu tür elim vakalara karşı çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı. Herkesin bu konuda kafa yormasını isteyen Aksoy, “ Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Gebze de bir müdür yardımcımızı öğrencimiz saldırarak, şehit etmişti. Bununla ilgili neler yapılabilir Bunu herkes kendi ilçesinde  düşünmeli sorgulamalıdır. Bu bakımdan özellikle öğrencilerimizin durumlarını, sorunlarını öğrenerek, bu sorunlara karşı çözüm üretme mekanizmalarımızı geliştirmeliyiz. Bu durumları konuşmak tartışmak durumundayız. Çocuğu okuldan atmak çözüm değildir.  Bu daha büyük sorunları da meydana getirecektir. Bu konuda sadece okullardan değil toplumun her kesiminin yapması gereken, çalışmaları ortaya koyması lazım.”dedi.   DUYARLILIK ÜSTÜ DÜZEYDE OLMALI Okullarda yaşanan intihar vakalarına da değinen Aksoy, “Hep birlikte bu sorunları ele alıp çözüm üretmek durumundayız. Bu yönüyle de bundan sonra bu tür olaylarla karşılaşmamak adına ortaya çıkmamız lazım. Milli Eğitime bağlı okullarda öğrencimiz intihara teşebbüs etmiş veya intihar etmişse Müfettiş görevlendirip, durumunu inceletiyoruz. Burada amacımız kimseyi cezalandırmak değil, sadece duyarlılığı biraz daha üst noktaya taşıyabilmektir. Öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin  bu konudaki duyarlılığını üst noktalara taşıyabilmektir. Bizler yönetici olarak çalışma arkadaşlarımızın moral motivasyonlarını yüksek tutmaya gayret edeceğiz. Başarı varsa bu başarıyı da takdir etmek önemlidir.”diye konuştu. 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, önceki gün yapılan Eğitimin Niteliğini Geliştirme Çalışmaları konulu toplantıda önemli mesajlar verdi.  Vali Aksoy, geçtiğimiz hafta Gebze’de Müdür Baş Yardımcısı Necmettin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından öldürülmesi olayına atıf da bulunarak, bu tür elim vakalara karşı çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı. Herkesin bu konuda kafa yormasını isteyen Aksoy, “ Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Gebze de bir müdür yardımcımızı öğrencimiz saldırarak, şehit etmişti. Bununla ilgili neler yapılabilir Bunu herkes kendi ilçesinde  düşünmeli sorgulamalıdır. Bu bakımdan özellikle öğrencilerimizin durumlarını, sorunlarını öğrenerek, bu sorunlara karşı çözüm üretme mekanizmalarımızı geliştirmeliyiz. Bu durumları konuşmak tartışmak durumundayız. Çocuğu okuldan atmak çözüm değildir.  Bu daha büyük sorunları da meydana getirecektir. Bu konuda sadece okullardan değil toplumun her kesiminin yapması gereken, çalışmaları ortaya koyması lazım.”dedi.  

DUYARLILIK ÜSTÜ DÜZEYDE OLMALI

Okullarda yaşanan intihar vakalarına da değinen Aksoy, “Hep birlikte bu sorunları ele alıp çözüm üretmek durumundayız. Bu yönüyle de bundan sonra bu tür olaylarla karşılaşmamak adına ortaya çıkmamız lazım. Milli Eğitime bağlı okullarda öğrencimiz intihara teşebbüs etmiş veya intihar etmişse Müfettiş görevlendirip, durumunu inceletiyoruz. Burada amacımız kimseyi cezalandırmak değil, sadece duyarlılığı biraz daha üst noktaya taşıyabilmektir. Öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin  bu konudaki duyarlılığını üst noktalara taşıyabilmektir. Bizler yönetici olarak çalışma arkadaşlarımızın moral motivasyonlarını yüksek tutmaya gayret edeceğiz. Başarı varsa bu başarıyı da takdir etmek önemlidir.”diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.