Akar’dan şok iddia!

Siyaset 13.05.2019 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Akar’dan şok iddia!

CHP Milletvekili Haydar Akar’ın gündeme getirdiği ve vatandaşların eylemleri ile FSM Köprüsünde kamyonetlere kesilen cezalar seçim öncesi silindi.

Ancak bu kez de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde cezalar kesilmeye başlandı. Akar konuya sert tepki gösterdi. Yeni yılda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçen ve ruhsatlarında birinci sınıf kamyonet yazan araçlara her geçiş için kesilen 1.132 lira ceza İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından silindi. Ancak cezaların silinmesinin ardından bu kez de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde cezalar kesilmeye başlandı. Konuyu daha önce gündeme getiren CHP Milletvekili konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Akar, daha önce yaşanan mağduriyetin giderildiğini ancak yeniden bir mağduriyet yaratılmaya başlandığını kaydetti. SERT TEPKİ GÖSTERDİ Konu ile ilgili açıklama yapan Akar, “Cezalar seçim öncesi affedildi. Ben yaptım oldu anlayışı ile çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Vatandaşın bundan haberi olmuyor, uyarı levhası yok, vatandaş geçiş yapıyor hem HGS geçiş ücreti uygulanıyor hem de 1.132 lira ceza kesiliyor.  Seçim öncesin de FSM Köprüsünde yaşanan bu mağduriyet 28 Aralık 2018 tarihinde Meclis de yapılan düzenleme ile affediliyor. Şimdi aynı uygulamayı 15 Temmuz Şehitler Köprüsün de görüyoruz, vatandaşa kesilen cezalar, aracının fiyatından yüksek bu kabul edilemez” dedi. Cezaların yeniden kesilmesini doğru bulmayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Binali yıldırım’ın açıklamasına da tepki gösteren Akar, “Seçim tekrarlanmasaydı açıklama yapabilecekler miydi. Ayrıca daha önce yapılan hatanın düzeltilmesi de bir lütuf değildir” dedi.
CHP Milletvekili Haydar Akar’ın gündeme getirdiği ve vatandaşların eylemleri ile FSM Köprüsünde kamyonetlere kesilen cezalar seçim öncesi silindi.

Ancak bu kez de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde cezalar kesilmeye başlandı. Akar konuya sert tepki gösterdi. Yeni yılda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçen ve ruhsatlarında birinci sınıf kamyonet yazan araçlara her geçiş için kesilen 1.132 lira ceza İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından silindi. Ancak cezaların silinmesinin ardından bu kez de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde cezalar kesilmeye başlandı. Konuyu daha önce gündeme getiren CHP Milletvekili konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Akar, daha önce yaşanan mağduriyetin giderildiğini ancak yeniden bir mağduriyet yaratılmaya başlandığını kaydetti.

SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Akar, “Cezalar seçim öncesi affedildi. Ben yaptım oldu anlayışı ile çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Vatandaşın bundan haberi olmuyor, uyarı levhası yok, vatandaş geçiş yapıyor hem HGS geçiş ücreti uygulanıyor hem de 1.132 lira ceza kesiliyor.  Seçim öncesin de FSM Köprüsünde yaşanan bu mağduriyet 28 Aralık 2018 tarihinde Meclis de yapılan düzenleme ile affediliyor. Şimdi aynı uygulamayı 15 Temmuz Şehitler Köprüsün de görüyoruz, vatandaşa kesilen cezalar, aracının fiyatından yüksek bu kabul edilemez” dedi. Cezaların yeniden kesilmesini doğru bulmayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Binali yıldırım’ın açıklamasına da tepki gösteren Akar, “Seçim tekrarlanmasaydı açıklama yapabilecekler miydi. Ayrıca daha önce yapılan hatanın düzeltilmesi de bir lütuf değildir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.