2023’ün kilidi Kocaeli’dir

Kocaeli 31.05.2019 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

2023’ün kilidi Kocaeli’dir

TOBB Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Tufan Şahinkesen ve beraberindeki heyet ile MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu'nu ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette iş birliği olanaklarını görüşülerek proje fikirleri değerlendirildi. Çöpoğlu değerlendirmesinde, kentin yenilikçilik ve teknoloji kanalında ciddi bir gelişim yaşadığına dikkati çekerek, yeni dönemde marka, patent ve faydalı model başvurularında büyük artış yaşandığını, 2002'de 14 olan patent başvuru sayısının 2018'de 294'e çıktığını ifade etti. HEDEFLERDE KOCAELİ ÖNCÜ OLACAK "Kocaeli teknolojik ürün üretme, katma değeri yüksek ürün üretmede de lider bir ilimiz." diyen Çöpoğlu, şöyle devam etti:"Yeni dönemde Kocaeli'de başka yerlerde tasarlanan, başka yerlerde Ar-Ge'si yapılan ürünler değil, gerçekten yerli sanayicimizin Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen ürünleri imal eder hale geldik. Şu anda Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı bakımından da İstanbul'dan sonra ikinciyiz. 2012 yılında 16 olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı şu anda 132'ye çıkmış, ciddi bir gelişme var. Yine Bilişim Vadisi'nin tüm etapları tamamlandığında 100 bin bilişim personeli burada istihdam edilmiş olacak. Kocaeli gerçekten Türk ekonomisinin lokomotifi durumunda." Çöpoğlu, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında en güçlü desteğin Kocaeli'den geleceğini sözlerine ekledi.  
TOBB Kocaeli Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Tufan Şahinkesen ve beraberindeki heyet ile MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu'nu ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette iş birliği olanaklarını görüşülerek proje fikirleri değerlendirildi. Çöpoğlu değerlendirmesinde, kentin yenilikçilik ve teknoloji kanalında ciddi bir gelişim yaşadığına dikkati çekerek, yeni dönemde marka, patent ve faydalı model başvurularında büyük artış yaşandığını, 2002'de 14 olan patent başvuru sayısının 2018'de 294'e çıktığını ifade etti.

HEDEFLERDE KOCAELİ ÖNCÜ OLACAK

"Kocaeli teknolojik ürün üretme, katma değeri yüksek ürün üretmede de lider bir ilimiz." diyen Çöpoğlu, şöyle devam etti:"Yeni dönemde Kocaeli'de başka yerlerde tasarlanan, başka yerlerde Ar-Ge'si yapılan ürünler değil, gerçekten yerli sanayicimizin Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen ürünleri imal eder hale geldik. Şu anda Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı bakımından da İstanbul'dan sonra ikinciyiz. 2012 yılında 16 olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı şu anda 132'ye çıkmış, ciddi bir gelişme var. Yine Bilişim Vadisi'nin tüm etapları tamamlandığında 100 bin bilişim personeli burada istihdam edilmiş olacak. Kocaeli gerçekten Türk ekonomisinin lokomotifi durumunda." Çöpoğlu, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında en güçlü desteğin Kocaeli'den geleceğini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.