Sarı, 'Talebe göre davranacağız!'

Kocaeli 15.07.2019 - 11:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sarı, 'Talebe göre davranacağız!'

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, halk ekmek konusunda yerel televizyonda yaptığı konuşmanın yerel gazetede çarpıtılarak haber yapıldığını belirterek, "Halk etmek satış noktaları kurulur, ilk 6 ay 1 yıl halk rağbet gösterir, bu büfelere günde 500 ekmek verebiliriz. Ancak sonraki aylarda 500 yerine 300 ekmeğe düşer. Yani talebe göre davranacağız." dedi.

Sarı: Halk Ekmek kalıcı olacakGeçtiğimiz Perşembe günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen Halk Ekmek Projesi hayata geçti. Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve 490 fırıncı esnafını memnun eden projede tüm sorumluluk fırıncılarda olacak. Başkan Sarı, projeyi değerlendirmek için önceki gün bir yerel televizyonda açıklamalarda bulundu, projenin detaylarını anlattı. Ancak bir yerel gazete Sarı’nın sözlerini çarpıtarak, “Halk Ekmek Projesi en fazla 1 yıl içinde biter” diye yazdı. Sarı, “Bu doğru değil. Şunu söyledim. Halk etmek satış noktaları kurulur, ilk 6 ay 1 yıl halk rağbet gösterir, bu büfelere günde 500 ekmek verebiliriz. Ancak sonraki aylarda 500 yerine 300 ekmeğe düşer. Yani talebe göre davranacağız. Proje tamamen biter demedim” dedi. "HALK EKMEK CAN SUYUMUZ" Sarı, sözlerinin tamamen çarpıtılarak gazete haberi yapıldığını söyledi, “Ben, Halk Ekmek Projesinin ömrünün sadece 1 yıl olduğunu söylemedim. Ancak gazete, benim böyle söylediğimi iddia ediyor. Bu doğru değil. Şunu demek istedim, “Biz, vatandaşlarımıza zaten ucuz ekmek yediriyoruz. Fırınlarımızda satılmayan bir günlük bayat ekmeği vatandaşa 60 kuruşa satıyoruz. Ayrıca 41 Kart sahipleri ekmeği liradan satın alıyor. Askıda ekmek uygulamamız var. Halk Ekmek Projesi tüm bu uygulamalarımız ile birlikte bizim can suyumuz olacak. Projeye asla karşı değiliz. Soğuk da bakmıyoruz” ifadelerini kullandı. “YÜZDE YÜZ UZLAŞTIK” Büyükşehir Belediyesi ile Fırıncılar Odası arasında uygulanacak Halk Ekmek Projesi’nde belediye ile yüzde yüz anlaştıklarını söyleyen Sarı, çarpıtılarak yayınlanan gazete haberinin kendini yaraladığını söyledi. Sarı şunları söyledi: “Allah Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’dan razı olsun. Proje üzerinde yüzde yüz anlaştık. Bu projede bizim tek kuruş kaybımızda olmayacak. Tüm sorumluluk bizim omuzlarımızda, ekmeği biz üreteceğiz, biz atacağız. Tahir hoca daha fazla ekmek satmamız için bize bir yol haritası çizdi. Bizde bundan son derece memnunuz. Bize ilçelerde büfeler verilecek, bu büfelere biz sadece belediyeye cüzi bir kira ödeyeceğiz. Büfelerde bizim elemanımız ekmek satacak. Büfelere günlük kaç ekmek vereceğiz bu değişir. İlk aylarda bir büfeye 500 ekmek verebiliriz, geçen süre içerisinde ekmek sayısı 300’e düşebilir. Bu demek değildir ki halk ekmek projesi biter. Bu konuda Bakkallarla da anlaştık sorun yok.
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, halk ekmek konusunda yerel televizyonda yaptığı konuşmanın yerel gazetede çarpıtılarak haber yapıldığını belirterek, "Halk etmek satış noktaları kurulur, ilk 6 ay 1 yıl halk rağbet gösterir, bu büfelere günde 500 ekmek verebiliriz. Ancak sonraki aylarda 500 yerine 300 ekmeğe düşer. Yani talebe göre davranacağız." dedi.

Sarı: Halk Ekmek kalıcı olacakGeçtiğimiz Perşembe günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen Halk Ekmek Projesi hayata geçti. Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve 490 fırıncı esnafını memnun eden projede tüm sorumluluk fırıncılarda olacak. Başkan Sarı, projeyi değerlendirmek için önceki gün bir yerel televizyonda açıklamalarda bulundu, projenin detaylarını anlattı. Ancak bir yerel gazete Sarı’nın sözlerini çarpıtarak, “Halk Ekmek Projesi en fazla 1 yıl içinde biter” diye yazdı. Sarı, “Bu doğru değil. Şunu söyledim. Halk etmek satış noktaları kurulur, ilk 6 ay 1 yıl halk rağbet gösterir, bu büfelere günde 500 ekmek verebiliriz. Ancak sonraki aylarda 500 yerine 300 ekmeğe düşer. Yani talebe göre davranacağız. Proje tamamen biter demedim” dedi.

"HALK EKMEK CAN SUYUMUZ"
Sarı, sözlerinin tamamen çarpıtılarak gazete haberi yapıldığını söyledi, “Ben, Halk Ekmek Projesinin ömrünün sadece 1 yıl olduğunu söylemedim. Ancak gazete, benim böyle söylediğimi iddia ediyor. Bu doğru değil. Şunu demek istedim, “Biz, vatandaşlarımıza zaten ucuz ekmek yediriyoruz. Fırınlarımızda satılmayan bir günlük bayat ekmeği vatandaşa 60 kuruşa satıyoruz. Ayrıca 41 Kart sahipleri ekmeği liradan satın alıyor. Askıda ekmek uygulamamız var. Halk Ekmek Projesi tüm bu uygulamalarımız ile birlikte bizim can suyumuz olacak. Projeye asla karşı değiliz. Soğuk da bakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE YÜZ UZLAŞTIK”
Büyükşehir Belediyesi ile Fırıncılar Odası arasında uygulanacak Halk Ekmek Projesi’nde belediye ile yüzde yüz anlaştıklarını söyleyen Sarı, çarpıtılarak yayınlanan gazete haberinin kendini yaraladığını söyledi. Sarı şunları söyledi: “Allah Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’dan razı olsun. Proje üzerinde yüzde yüz anlaştık. Bu projede bizim tek kuruş kaybımızda olmayacak. Tüm sorumluluk bizim omuzlarımızda, ekmeği biz üreteceğiz, biz atacağız. Tahir hoca daha fazla ekmek satmamız için bize bir yol haritası çizdi. Bizde bundan son derece memnunuz. Bize ilçelerde büfeler verilecek, bu büfelere biz sadece belediyeye cüzi bir kira ödeyeceğiz. Büfelerde bizim elemanımız ekmek satacak. Büfelere günlük kaç ekmek vereceğiz bu değişir. İlk aylarda bir büfeye 500 ekmek verebiliriz, geçen süre içerisinde ekmek sayısı 300’e düşebilir. Bu demek değildir ki halk ekmek projesi biter. Bu konuda Bakkallarla da anlaştık sorun yok.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.