“30 büyükşehir araştırılsın!”

Siyaset 29.08.2019 - 15:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“30 büyükşehir araştırılsın!”

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu CHP Sözcüsü Tahsin Tarhan, belediyeler kanalıyla vakıflara, derneklere ve kuruluşlara yapılan kaynak aktarımının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Konuyu meclis gündemine taşıyan Tarhan, “Kamuoyunda, özellikle Büyükşehir Belediyelerinden iktidara yakın vakıf, dernek ve kuruluşlara büyük miktarlarda kaynak aktarımı olduğu iddiası konuşuluyor. İktidar cephesi ise bu durumu kabul etmiyor. Meclis açıldığında kurulacak bir Araştırma Komisyonu belediyelerimizin kaynaklarının nasıl kullanıldığını ortaya çıkaracak ve eğer usulsüz bir durum söz konusu değilse kimse zan altında kalmamış olacaktır. HODRİ MEYDAN Araştırma Önergemizde sadece şu belediye incelensin diğeri incelenmesin gibi bir hususa vurgu yapmıyoruz. 30 Büyükşehir Belediyemizin hepsinde bu araştırılma yapılsın istiyoruz. Amacımız vatandaşın parasıyla oluşan belediye kaynaklarının nasıl kullanıldığını ortaya çıkartmak. Kamuoyunda Büyükşehirlere atanan kayyum yöneticilerinin yaptığı masraflar, FETÖ ile ilişki içinde olan vakıflara aktarılan kaynaklar her gün haber bültenlerinde karşımıza çıkıyor. Meclis araştırması olmadan hiçbir dernek ve vakfı zan altında bırakmamak için kurum adlarını vermemeye özen gösterdik. Ancak herkesin kendi vicdanına sorması gerekir. Büyükşehir Belediyelerimiz, kamuoyuna yansıyan olaylardan sonra Ensar Vakfı’na neden kaynak aktarımı sağlamaya devam eder. Ensar Vakfı’na kaynak aktarımı olurunu veren Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri kimlerdir? Kimlerle bağlantılı ve temas halindedir. Meclis Araştırma Komisyonuyla hepsinin açıklığa kavuşacağını düşünüyoruz” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu CHP Sözcüsü Tahsin Tarhan, belediyeler kanalıyla vakıflara, derneklere ve kuruluşlara yapılan kaynak aktarımının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Konuyu meclis gündemine taşıyan Tarhan, “Kamuoyunda, özellikle Büyükşehir Belediyelerinden iktidara yakın vakıf, dernek ve kuruluşlara büyük miktarlarda kaynak aktarımı olduğu iddiası konuşuluyor. İktidar cephesi ise bu durumu kabul etmiyor. Meclis açıldığında kurulacak bir Araştırma Komisyonu belediyelerimizin kaynaklarının nasıl kullanıldığını ortaya çıkaracak ve eğer usulsüz bir durum söz konusu değilse kimse zan altında kalmamış olacaktır.

HODRİ MEYDAN

Araştırma Önergemizde sadece şu belediye incelensin diğeri incelenmesin gibi bir hususa vurgu yapmıyoruz. 30 Büyükşehir Belediyemizin hepsinde bu araştırılma yapılsın istiyoruz. Amacımız vatandaşın parasıyla oluşan belediye kaynaklarının nasıl kullanıldığını ortaya çıkartmak. Kamuoyunda Büyükşehirlere atanan kayyum yöneticilerinin yaptığı masraflar, FETÖ ile ilişki içinde olan vakıflara aktarılan kaynaklar her gün haber bültenlerinde karşımıza çıkıyor. Meclis araştırması olmadan hiçbir dernek ve vakfı zan altında bırakmamak için kurum adlarını vermemeye özen gösterdik. Ancak herkesin kendi vicdanına sorması gerekir. Büyükşehir Belediyelerimiz, kamuoyuna yansıyan olaylardan sonra Ensar Vakfı’na neden kaynak aktarımı sağlamaya devam eder. Ensar Vakfı’na kaynak aktarımı olurunu veren Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri kimlerdir? Kimlerle bağlantılı ve temas halindedir. Meclis Araştırma Komisyonuyla hepsinin açıklığa kavuşacağını düşünüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.