Gebze Bölgesine rehabilitasyon merkezi şart!

Gebze 09.10.2019 - 09:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze Bölgesine rehabilitasyon merkezi şart!

SESİMİ DUYAN YOK MU UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE DERNEĞİ GENEL BAŞKANI HÜSEYİN AKBULUT, GEBZE’DE UYUŞTURUCUNDAN CANINI KAYBEDEN GENCİN ACISINI PAYLAŞTI

Sesimi Duyan Yok Mu Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, bir kez daha seslendi. Gebze’de uyuşturucundan canını kaybeden gencin acısını paylaşan Akbulut yazılı bir açıklama yaparak, her il de rehabilitasyon merkezlerinin olması gerektiğini vurguladı. Sesimi Duyan Yok Mu Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, geçtiğimiz günlerde Gebze’de uyuşturucudan hayatını kaybeden genç için açıklama yaparak, uyuşturucunun can almaya devam ettiğini vurguladı. Akbulut açıklamasında, “Uyuşturucu Gebze’de bir can daha aldı. Gencecik çocuklarımız elimizden birer birer giderken devlet olarak, hükümet olarak ve toplum olarak yalnızca seyrediyoruz. Bu gençleri topluma kazandırmak, kullanmış olduğu uyuşturucudan kurtarmak gibi bir niyetimiz yok. Gebze’de mesire alanında ölen bu genç aslında uyuşturucuya bağımlı olmuş, kurtarılmayı bekleyen çocukların sonunun uyuşturucudan ölüm olacağının bir kanıtıydı.” dedi. HER İL DE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ OLMALI Sözlerini sürdüren Başkan Akbulut, “Bu gencin hem bu dünyası hem de öbür dünyası mahvolmuş, anne baba yıllardır oğlunun uyuşturucu batağına düşmüş çaresizliğim vermiş olduğu derdin yanında şimdiden evlat acısı gibi büyük bir imtihanla karşılaşmışlardır. Oysaki uyuşturucu ile tedavide her ilde bir AMATEM bir ÇAMATEM ve rehabilitasyon merkezleri olsaydı belki de bu genci ve bunun gibi binlerce genci uyuşturucudan kurtarabilirdik. Her ilde göz hastaneleri,  diş hastaneleri gibi hastaneler var iken neden AMATEMLER yok? Ülkemizde toplamda 28 adet AMATEM bulunmaktadır. Bunların 22 tanesi özel, 6 tanesi devlete ait. Devlete ait olan bu hastanelerde yer bulmak çok zor.” ifadelerini kullandı. GEBZE BÖLGESİNDE BAĞIMLILIK ARTIYOR Devletin, hükümetin acilen bu gencecik çocukları uyuşturucudan kurtarmak için bir çaba, bir gayret göstermeleri gerektiğini de söyleyen Akbulut, “Maalesef başta Gebze, Dilovası, Karamürsel ve İzmit olmak üzere madde bağımlılığı her geçen gün artmaktadır. Bu artışı önleyebilmek için öncelikle madde bağımlısı olan gençleri zorunlu olarak tedavi edilebilme yasası çıkartılmalıdır. Yıllardır söylüyoruz fakat hiç kimse dinlemiyor. Çünkü dinlemek istemiyorlar. Maalesef madde bağımlılığına bulaşmış gençleri kurtarmak istemiyorlar, bu insanları toplumdan dışlıyorlar, ayrıştırıyorlar. Bu gençleri uyuşturucudan kurtarmak için artık bir şeyler yapın” dedi.
SESİMİ DUYAN YOK MU UYUŞTURUCU VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE DERNEĞİ GENEL BAŞKANI HÜSEYİN AKBULUT, GEBZE’DE UYUŞTURUCUNDAN CANINI KAYBEDEN GENCİN ACISINI PAYLAŞTI

Sesimi Duyan Yok Mu Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, bir kez daha seslendi. Gebze’de uyuşturucundan canını kaybeden gencin acısını paylaşan Akbulut yazılı bir açıklama yaparak, her il de rehabilitasyon merkezlerinin olması gerektiğini vurguladı.

Sesimi Duyan Yok Mu Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, geçtiğimiz günlerde Gebze’de uyuşturucudan hayatını kaybeden genç için açıklama yaparak, uyuşturucunun can almaya devam ettiğini vurguladı. Akbulut açıklamasında, “Uyuşturucu Gebze’de bir can daha aldı. Gencecik çocuklarımız elimizden birer birer giderken devlet olarak, hükümet olarak ve toplum olarak yalnızca seyrediyoruz. Bu gençleri topluma kazandırmak, kullanmış olduğu uyuşturucudan kurtarmak gibi bir niyetimiz yok. Gebze’de mesire alanında ölen bu genç aslında uyuşturucuya bağımlı olmuş, kurtarılmayı bekleyen çocukların sonunun uyuşturucudan ölüm olacağının bir kanıtıydı.” dedi.

HER İL DE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ OLMALI

Sözlerini sürdüren Başkan Akbulut, “Bu gencin hem bu dünyası hem de öbür dünyası mahvolmuş, anne baba yıllardır oğlunun uyuşturucu batağına düşmüş çaresizliğim vermiş olduğu derdin yanında şimdiden evlat acısı gibi büyük bir imtihanla karşılaşmışlardır. Oysaki uyuşturucu ile tedavide her ilde bir AMATEM bir ÇAMATEM ve rehabilitasyon merkezleri olsaydı belki de bu genci ve bunun gibi binlerce genci uyuşturucudan kurtarabilirdik. Her ilde göz hastaneleri,  diş hastaneleri gibi hastaneler var iken neden AMATEMLER yok? Ülkemizde toplamda 28 adet AMATEM bulunmaktadır. Bunların 22 tanesi özel, 6 tanesi devlete ait. Devlete ait olan bu hastanelerde yer bulmak çok zor.” ifadelerini kullandı.

GEBZE BÖLGESİNDE BAĞIMLILIK ARTIYOR

Devletin, hükümetin acilen bu gencecik çocukları uyuşturucudan kurtarmak için bir çaba, bir gayret göstermeleri gerektiğini de söyleyen Akbulut, “Maalesef başta Gebze, Dilovası, Karamürsel ve İzmit olmak üzere madde bağımlılığı her geçen gün artmaktadır. Bu artışı önleyebilmek için öncelikle madde bağımlısı olan gençleri zorunlu olarak tedavi edilebilme yasası çıkartılmalıdır. Yıllardır söylüyoruz fakat hiç kimse dinlemiyor. Çünkü dinlemek istemiyorlar. Maalesef madde bağımlılığına bulaşmış gençleri kurtarmak istemiyorlar, bu insanları toplumdan dışlıyorlar, ayrıştırıyorlar. Bu gençleri uyuşturucudan kurtarmak için artık bir şeyler yapın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.