AK Kadınlar şiddete karşı durdu!

Siyaset 25.11.2019 - 15:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

AK Kadınlar şiddete karşı durdu!

AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.  Basın Açıklamasına İl ve İlçe kadın kolları yöneticileri ve üyeleri, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekili İlyas Şeker Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, KADEM İl Başkanı Asuman Sert katıldı. Merkez Bankası’ndan Sabri Yalım Parkı’na doğru yürüyüş yolundan yürümeye başlayan kalabalık, ‘kadınlar Allah’ın emanetidir’, ‘kadın güçlenirse toplum güçlenir’, ‘kadın güçlenirse aile güçlenir’, ‘kadın erkek güçlü yarınlara’, ve  ‘kadına şiddete hayır’ sloganları attı. Sabri Yalım Parkı’na gelenince ‘Kadına şiddet turuncu çizgimizdir’ gündemiyle alakalı kadınlar önlerine turuncu çizgi çekti. HER YARA DERMAN OLMAYA ÇALIŞTIK Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü sebebiyle ilgili basın açıklamasında bulunan AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz kadına şiddetin kanayan bir yara olduğunu ve bu yaraya derman olmaya çalıştıklarını söyleyerek; “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma günü. Biz Ak kadınlar olarak aşağıdaki çağrımızı sadece kadınlara değil insanlıktan bir nebze nasibini almış herkese yapmak üzere 81 ilimizde eş zamanlı olarak toplanmış bulunmaktayız. Dünyada kadın ve şiddet kelimelerini kullanarak oluşturulmuş cümleler ile ülkemizde ya da yurt dışında siyasi istismar yapanlar gibi üstünlük taslamak için toplanmadık. 17 yılı aşkın iktidarımızda, her daim ortaya koyduğumuz samimiyet ve sorumluluk bilincimizle bu derinden kanayan yaraya derman olmaya çalıştık” dedi. “HERKESİ SAMİMİYETE DAVET EDİYORUZ” Kadına şiddeti cehalete bağlayan ve erkekle kadının şiddet konusunda birlikte çalışmaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Biz bugün burada öncelikle herkesi genel geçer açıklamalar yapmak yerine samimiyete davet ediyoruz. Yaşanan acıların, ilkeliklerin, cehaletin yurdumuzda ve dünyanın her yerinde son bulması için kadınlar ve erkekler olarak, hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ediyoruz. Bir kadının can vermesinin hiçbir siyasete malzeme yapılamayacağını vurgulayan Yılmaz; “Bir annenin, bir genç kızın ya da sadece bir insan olarak, yaşama savaşı veren mazlum bir kadının köşesinde Allah’a yakarırken, bir başkasından yardım dahi alamadan can vermesi hiçbir siyasete malzeme yapılamaz. Söz konusu bir insanın yaşamı olduğunda, siyaset dahil her şey ayaklarımızın altındadır. Biz Ak Parti’li kadınlar olarak önce insanız, sonra kadınız. Dünyadaki hiçbir kazanım, güç veya makam bir kadının yaşam hakkından daha değerli olamaz” diye konuştu.

AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.  Basın Açıklamasına İl ve İlçe kadın kolları yöneticileri ve üyeleri, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekili İlyas Şeker Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, KADEM İl Başkanı Asuman Sert katıldı. Merkez Bankası’ndan Sabri Yalım Parkı’na doğru yürüyüş yolundan yürümeye başlayan kalabalık, ‘kadınlar Allah’ın emanetidir’, ‘kadın güçlenirse toplum güçlenir’, ‘kadın güçlenirse aile güçlenir’, ‘kadın erkek güçlü yarınlara’, ve  ‘kadına şiddete hayır’ sloganları attı. Sabri Yalım Parkı’na gelenince ‘Kadına şiddet turuncu çizgimizdir’ gündemiyle alakalı kadınlar önlerine turuncu çizgi çekti.

HER YARA DERMAN OLMAYA ÇALIŞTIK

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü sebebiyle ilgili basın açıklamasında bulunan AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz kadına şiddetin kanayan bir yara olduğunu ve bu yaraya derman olmaya çalıştıklarını söyleyerek; “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma günü. Biz Ak kadınlar olarak aşağıdaki çağrımızı sadece kadınlara değil insanlıktan bir nebze nasibini almış herkese yapmak üzere 81 ilimizde eş zamanlı olarak toplanmış bulunmaktayız. Dünyada kadın ve şiddet kelimelerini kullanarak oluşturulmuş cümleler ile ülkemizde ya da yurt dışında siyasi istismar yapanlar gibi üstünlük taslamak için toplanmadık. 17 yılı aşkın iktidarımızda, her daim ortaya koyduğumuz samimiyet ve sorumluluk bilincimizle bu derinden kanayan yaraya derman olmaya çalıştık” dedi.

“HERKESİ SAMİMİYETE DAVET EDİYORUZ”

Kadına şiddeti cehalete bağlayan ve erkekle kadının şiddet konusunda birlikte çalışmaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Biz bugün burada öncelikle herkesi genel geçer açıklamalar yapmak yerine samimiyete davet ediyoruz. Yaşanan acıların, ilkeliklerin, cehaletin yurdumuzda ve dünyanın her yerinde son bulması için kadınlar ve erkekler olarak, hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ediyoruz. Bir kadının can vermesinin hiçbir siyasete malzeme yapılamayacağını vurgulayan Yılmaz; “Bir annenin, bir genç kızın ya da sadece bir insan olarak, yaşama savaşı veren mazlum bir kadının köşesinde Allah’a yakarırken, bir başkasından yardım dahi alamadan can vermesi hiçbir siyasete malzeme yapılamaz. Söz konusu bir insanın yaşamı olduğunda, siyaset dahil her şey ayaklarımızın altındadır. Biz Ak Parti’li kadınlar olarak önce insanız, sonra kadınız. Dünyadaki hiçbir kazanım, güç veya makam bir kadının yaşam hakkından daha değerli olamaz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.