19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP’li Tarhan, Bakan Selçuk’a KOÜ’yü sordu!

Siyaset 18.12.2019 - 09:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CHP’li Tarhan, Bakan Selçuk’a KOÜ’yü sordu!

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kocaeli Üniversitesi’nin Sayıştay Raporlarına yansıyan usulsüzlüklerini ve borçlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Yazılı Soru Önergesi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu. Tarhan, “Bizler her zaman üniversitelere, gençlere, akademisyenlere tam bağımsızlık tanınmasını yetki alanlarının genişletilmesini savunuyoruz. Ancak Üniversitede bir yanlış varsa bunu dile getirip düzeltmek için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kocaeli Üniversitesi neden bu kadar borçludur? Bunun nedeni nedir?  Bakanlık buna çözüm olacak önlemleri neden almamaktadır? Kocaeli Sanayi kenti olduğu kadar öğrenci kentidir. Kentimizi, şehrimizi marka haline getirecek Kocaeli Üniversitesi’ni hep beraber en iyi üniversiteler arasına sokmak için çabalamalıyız” dedi. KOÜ DÖNER SERMAYESİNDE NELER OLUYOR Tarhan, “2018 yılının Sayıştay Raporunda Kocaeli Üniversitesinin Döner Sermaye İşletmesinde 70.277,97 TL’lik sermaye payının bulunmasına rağmen 242 Döner Sermayeli Kuruluşlara Yatırılan Sermayeler Hesabında 7.736.000,00 TL olarak yer aldığı tespit edilmiştir. Üniversite’de özellikle mali işlemlerin yapıldığı döner sermaye tablolarında Sayıştay’ca usulsüzlük tespit edilmesi. Üniversite’nin de cevaben düzeltiyoruz, açıklamasında bulunması akıllara başka sorular getirmektedir. Üniversiteler özellikle mali işlemlerinde şeffaf olmalıdır” şeklinde konuştu. KOÜ TIP FAKÜLTESİ ZARAR MI KAR MI EDİYOR? Tarhan, “Kocaeli Üniversitesi kentimizin göz bebeği, gururudur. Ancak üniversitenin borç hanesi nedense hep tıp fakültesinin giderlerinden ortaya çıkmaktadır. Çevre şehirlerimizden ve kentimizden oldukça fazla oranda hastaya hizmet vermeye çalışan Kocaeli Üniversitesi, malzeme stoku nedeniyle, ilaç giderlerinin fazla olması nedeniyle zarar ediyorsa burada bir yönetim zafiyeti ya da art niyet var demektir. Bir Tıp Fakültesi ihtiyacı olduğu kadar malzeme almalıdır. Çünkü tıbbi envanterin birçoğunun son kullanma tarihinin süresi sınırlıdır. Malzeme stoku işlemlerinin evrensel bir değerlendirmeye tabii olması gerekmektedir.” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Kocaeli Üniversitesi’nin Sayıştay Raporlarına yansıyan usulsüzlüklerini ve borçlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Yazılı Soru Önergesi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu.

Tarhan, “Bizler her zaman üniversitelere, gençlere, akademisyenlere tam bağımsızlık tanınmasını yetki alanlarının genişletilmesini savunuyoruz. Ancak Üniversitede bir yanlış varsa bunu dile getirip düzeltmek için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kocaeli Üniversitesi neden bu kadar borçludur? Bunun nedeni nedir?  Bakanlık buna çözüm olacak önlemleri neden almamaktadır? Kocaeli Sanayi kenti olduğu kadar öğrenci kentidir. Kentimizi, şehrimizi marka haline getirecek Kocaeli Üniversitesi’ni hep beraber en iyi üniversiteler arasına sokmak için çabalamalıyız” dedi.

KOÜ DÖNER SERMAYESİNDE NELER OLUYOR

Tarhan, “2018 yılının Sayıştay Raporunda Kocaeli Üniversitesinin Döner Sermaye İşletmesinde 70.277,97 TL’lik sermaye payının bulunmasına rağmen 242 Döner Sermayeli Kuruluşlara Yatırılan Sermayeler Hesabında 7.736.000,00 TL olarak yer aldığı tespit edilmiştir. Üniversite’de özellikle mali işlemlerin yapıldığı döner sermaye tablolarında Sayıştay’ca usulsüzlük tespit edilmesi. Üniversite’nin de cevaben düzeltiyoruz, açıklamasında bulunması akıllara başka sorular getirmektedir. Üniversiteler özellikle mali işlemlerinde şeffaf olmalıdır” şeklinde konuştu.

KOÜ TIP FAKÜLTESİ ZARAR MI KAR MI EDİYOR?

Tarhan, “Kocaeli Üniversitesi kentimizin göz bebeği, gururudur. Ancak üniversitenin borç hanesi nedense hep tıp fakültesinin giderlerinden ortaya çıkmaktadır. Çevre şehirlerimizden ve kentimizden oldukça fazla oranda hastaya hizmet vermeye çalışan Kocaeli Üniversitesi, malzeme stoku nedeniyle, ilaç giderlerinin fazla olması nedeniyle zarar ediyorsa burada bir yönetim zafiyeti ya da art niyet var demektir. Bir Tıp Fakültesi ihtiyacı olduğu kadar malzeme almalıdır. Çünkü tıbbi envanterin birçoğunun son kullanma tarihinin süresi sınırlıdır. Malzeme stoku işlemlerinin evrensel bir değerlendirmeye tabii olması gerekmektedir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.