Erkekler var, kadınlar yok!

Siyaset 02.01.2020 - 09:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Erkekler var, kadınlar yok!

19 Ocak’ta kongreye gidecek olan CHP Gebze’de adayların kulis çalışmaları sıklaştı. Resmi olarak 3 ismin adaylıklarını açıkladığı CHP Gebze’de, 2 isim ise adaylığını açıklama hazırlığında. Öte yandan bu kadar adayın olduğu bir yarışta erkek egemenliği sürerek kadınlara yer verilmiyor. CHP Gebze, 19 Ocak tarihinde kongreye gidecek. Kongre öncesi adayların kulis çalışmaları da sıklaşmış durumda. Adayların tamamının erkek olduğu seçim öncesinde mevcut başkan Musa Yılmaz, Gökhan Orhan, İsmet Kara gibi isimler resmen adaylığını duyururken Serdar Tüze ve Sait Aydın ismi de partide adaylık konusunda yüksek sesle dillendiriliyor. Bu isimlerin adaylıklarını kısa sürede duyuracakları iddia ediliyor. HANİ KADINLAR NEREDE? Üç dönemdir herhangi bir kadın adayın çıkmadığı CHP Gebze’de bu defa da durum hiç farklı değil. Her zaman seçim çalışmalarında en ön saflarda yerlerini alan ve büyük özveri ile çalışan CHP’li kadınlar uzun zamandır İlçe başkanlığı adaylığı konusunda şans bulamıyor.  CHP gibi kadın hakları konusunda duyarlı olan, pek çok başarılı kadın siyasetçiye sahip ve kadın-erkek eşitliğini her fırsatta savunan bir partinin Gebze kanadında kadınlar konusundaki bu tablo acaba sadece tesadüften ve şanstan mı ibaret? Son olarak 31 Mart seçimlerindeki çalışmalarda ciddi gayret sarf eden CHP’li kadınların ilçe başkanlığı konusundaki bu makûs kaderleri ne kadar daha sürecek koca bir soru işareti. İlçe başkanlığı konusunda hep erkeklerin yarıştığı atmosferde bakalım kadınlar parti içinde ne zaman hatırlanacak? HABER: R.SILA GÜVENÇ

19 Ocak’ta kongreye gidecek olan CHP Gebze’de adayların kulis çalışmaları sıklaştı. Resmi olarak 3 ismin adaylıklarını açıkladığı CHP Gebze’de, 2 isim ise adaylığını açıklama hazırlığında. Öte yandan bu kadar adayın olduğu bir yarışta erkek egemenliği sürerek kadınlara yer verilmiyor.

CHP Gebze, 19 Ocak tarihinde kongreye gidecek. Kongre öncesi adayların kulis çalışmaları da sıklaşmış durumda. Adayların tamamının erkek olduğu seçim öncesinde mevcut başkan Musa Yılmaz, Gökhan Orhan, İsmet Kara gibi isimler resmen adaylığını duyururken Serdar Tüze ve Sait Aydın ismi de partide adaylık konusunda yüksek sesle dillendiriliyor. Bu isimlerin adaylıklarını kısa sürede duyuracakları iddia ediliyor.

HANİ KADINLAR NEREDE?

Üç dönemdir herhangi bir kadın adayın çıkmadığı CHP Gebze’de bu defa da durum hiç farklı değil. Her zaman seçim çalışmalarında en ön saflarda yerlerini alan ve büyük özveri ile çalışan CHP’li kadınlar uzun zamandır İlçe başkanlığı adaylığı konusunda şans bulamıyor.  CHP gibi kadın hakları konusunda duyarlı olan, pek çok başarılı kadın siyasetçiye sahip ve kadın-erkek eşitliğini her fırsatta savunan bir partinin Gebze kanadında kadınlar konusundaki bu tablo acaba sadece tesadüften ve şanstan mı ibaret? Son olarak 31 Mart seçimlerindeki çalışmalarda ciddi gayret sarf eden CHP’li kadınların ilçe başkanlığı konusundaki bu makûs kaderleri ne kadar daha sürecek koca bir soru işareti. İlçe başkanlığı konusunda hep erkeklerin yarıştığı atmosferde bakalım kadınlar parti içinde ne zaman hatırlanacak?

HABER: R.SILA GÜVENÇ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.