Yuvacık’ta su seviyesi artıyor!

Kocaeli 07.01.2020 - 13:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yuvacık’ta su seviyesi artıyor!

Kuraklık alarmlarının çaldığı bu yıl için Yuvacık Barajı’ndan iyi haber geldi. Yüzde 17’ye kadar düşen su miktarının ardından, aylar sonra Yuvacık Barajı’nda ki su miktarı yüzde 33’e kadar çıktı. Yuvacık Barajı'nda su seviyesi, yaşanan kuraklık sebebiyle ciddi miktarlarda düşmüştü. Barajın neredeyse dibi görülürken, Sapanca Gölü hattı devreye alınmıştı. Bu sayede Kocaeli susuz kalmaktan kurtulmuştu. Yüzde 17’ye kadar düşen su miktarının ardından, aylar sonra Yuvacık Barajı’ndaki su miktarı artmaya başladı. Son yağışlar ile birlikte Yuvacık Barajı’ndaki su miktarı yüzde 33’e kadar çıktı. 51 milyon metreküp su kapasitesine sahip baraj gölünde, 16 milyon 780 bin metreküp su bulunuyor. YÜZDE 83 SEVİYESİNDE Kocaeli’nin diğer önemli barajı olan Kandıra ilçesinde bulunan 25 milyon metreküp kapasiteli Namazgah Barajı'nda da doluluk oranı yüzde 83 seviyesinde. Namazgah Barajı'nda 18 milyon 850 bin metreküp su bulunuyor.

Kuraklık alarmlarının çaldığı bu yıl için Yuvacık Barajı’ndan iyi haber geldi. Yüzde 17’ye kadar düşen su miktarının ardından, aylar sonra Yuvacık Barajı’nda ki su miktarı yüzde 33’e kadar çıktı.

Yuvacık Barajı'nda su seviyesi, yaşanan kuraklık sebebiyle ciddi miktarlarda düşmüştü. Barajın neredeyse dibi görülürken, Sapanca Gölü hattı devreye alınmıştı. Bu sayede Kocaeli susuz kalmaktan kurtulmuştu. Yüzde 17’ye kadar düşen su miktarının ardından, aylar sonra Yuvacık Barajı’ndaki su miktarı artmaya başladı. Son yağışlar ile birlikte Yuvacık Barajı’ndaki su miktarı yüzde 33’e kadar çıktı. 51 milyon metreküp su kapasitesine sahip baraj gölünde, 16 milyon 780 bin metreküp su bulunuyor.

YÜZDE 83 SEVİYESİNDE

Kocaeli’nin diğer önemli barajı olan Kandıra ilçesinde bulunan 25 milyon metreküp kapasiteli Namazgah Barajı'nda da doluluk oranı yüzde 83 seviyesinde. Namazgah Barajı'nda 18 milyon 850 bin metreküp su bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.