ÇOCUK BAYRAMINDA SİLAH ATMAK

Gebze 25.04.2020 - 10:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

ÇOCUK BAYRAMINDA SİLAH ATMAK

R.SILA GÜVENÇ YAZDI ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100'üncü yılı, Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda bu yıl evlerde kutlandı. Her ne kadar sokaklarda olamasak da evlerimizden bayram coşkusuna katılmayı başardık.  Pencerelerin önüne asılan Türk bayrakları, vatandaşlarımızın 100’üncü yıla olan duyarlılıklarının sembolü gibiydi.  Yediden yetmişe herkes 23 Nisan coşkusunu yüreği biraz buruk yaşadı. Çocuklarımız evlerinde çeşitli paylaşımlarla bayramlarını kutladı. ** Bildiğiniz gibi İletişim Başkanlığı tüm vatandaşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumaya davet etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı etkinliği öncesi ulusa seslendi. Erdoğan konuşmasının ardından çocuklarla beraber İstiklal Marşı'nı okudu. Tüm Türkiye saat 21.00'da evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklâl Marşını okurken duygu dolu anlara imza atıldı.  ** Ne salgın ne de başka bir şey Türk halkının 23 Nisan coşkusuna engel olamadı. Kalplerimiz birlikte attı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu özel bayramı evlerimizden doyasıya kutladık. Her birimiz gelecek sene sokaklarda olacağımızın umudunu taşıyarak, pencere ve balkonlarımızdan büyük mutluluk ve gurur yaşadık. Tarihi bir akşamı yüreğimizdeki Atatürk sevgisiyle beraber geride bıraktık. Bu güzel akşam iyi haberlere hasret kaldığımız şu günlerde her birimiz için büyük enerji ve moral oldu. ** Ne yazık ki, bu güzel akşamda çirkin görüntüler de vardı. Sevinmeyi beceremeyenler her zamanki gibi kendilerini yine hatırlattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ellerindeki silahlarla kutlayanlar, başta çocuklar olmak üzere bayram günü herkese panik yaşattı. Milli maç kazanırız, silaha sarılırız. Eş dost evlenir, kurşun sıkarız. Corona virüsü nedeniyle 23 Nisan’ı evde kutlamaya kalkarız, birileri mutlaka gölge eder. Bırakın da insanlar ağız tadıyla İstiklal Marşı okuyup bayram kutlasın.
R.SILA GÜVENÇ YAZDI ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100'üncü yılı, Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda bu yıl evlerde kutlandı. Her ne kadar sokaklarda olamasak da evlerimizden bayram coşkusuna katılmayı başardık.  Pencerelerin önüne asılan Türk bayrakları, vatandaşlarımızın 100’üncü yıla olan duyarlılıklarının sembolü gibiydi.  Yediden yetmişe herkes 23 Nisan coşkusunu yüreği biraz buruk yaşadı. Çocuklarımız evlerinde çeşitli paylaşımlarla bayramlarını kutladı.

**

Bildiğiniz gibi İletişim Başkanlığı tüm vatandaşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde İstiklal Marşı okumaya davet etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı etkinliği öncesi ulusa seslendi. Erdoğan konuşmasının ardından çocuklarla beraber İstiklal Marşı'nı okudu. Tüm Türkiye saat 21.00'da evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklâl Marşını okurken duygu dolu anlara imza atıldı. 

**

Ne salgın ne de başka bir şey Türk halkının 23 Nisan coşkusuna engel olamadı. Kalplerimiz birlikte attı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu özel bayramı evlerimizden doyasıya kutladık. Her birimiz gelecek sene sokaklarda olacağımızın umudunu taşıyarak, pencere ve balkonlarımızdan büyük mutluluk ve gurur yaşadık. Tarihi bir akşamı yüreğimizdeki Atatürk sevgisiyle beraber geride bıraktık. Bu güzel akşam iyi haberlere hasret kaldığımız şu günlerde her birimiz için büyük enerji ve moral oldu.

**

Ne yazık ki, bu güzel akşamda çirkin görüntüler de vardı. Sevinmeyi beceremeyenler her zamanki gibi kendilerini yine hatırlattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ellerindeki silahlarla kutlayanlar, başta çocuklar olmak üzere bayram günü herkese panik yaşattı. Milli maç kazanırız, silaha sarılırız. Eş dost evlenir, kurşun sıkarız. Corona virüsü nedeniyle 23 Nisan’ı evde kutlamaya kalkarız, birileri mutlaka gölge eder. Bırakın da insanlar ağız tadıyla İstiklal Marşı okuyup bayram kutlasın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.